DIY: Herfststukje

DIY Herfststukje

 

Om heel eerlijk te zijn ben ik eigenlijk helemaal niet zo’n herfsttype, maar ik kan er op zich redelijk mee leven. Het is – net als de winter – echt een seizoen om lekker binnen te zitten. Kaarsjes aan, thee of warme chocomelk erbij en onder een warm dekentje op de bank. Waarom zou je dan je huis niet extra willen decoreren? Ik maakte daarom een DIY: Herfststukje en met een paar aanpassingen kan je het ook gebruiken voor de winter!

 

Ik werd heel erg geïnspireerd door het tuincentrum Tuinland (zie ook Creatieve goodies herfst 2018), die ik na een bezoek aan Intratuin in Duiven bezocht. Bij de Intratuin stonden volop de kersthuisjes en was de gehele kerstafdeling in the spotlight. Maar bij Tuinland was het eigenlijk nog volop herfst. Helemaal prima voor wat inspiratie! De vazen (geen idee hoe zoiets heet) met herfstdecoratie die er stonden kon je zo kopen. Maar het leek mij juist leuk (met tips van mijn lieve stiefmoeder!) om zelf iets te creëren. Dus hier lees je hoe je een leuk DIY Herfststukje maakt!

 

DIY Herfststukje

 

DIY Herfststukje

 

DIY Herfststukje

Materialen:

– Een grote vaas (of hoe je dat ook mag noemen, ik ga voor vaas)
– Wat nep mos (of echt, maar dat kan je vast niet zo lang bewaren)
– Decoratiefruit (zoals de verpakking zei, maar het lijken eerder mini pompoenen of kalebassen)
– Herfstdecoratie items (denk aan mini paddestoelen)
– Herfstgoodies (dingen die je vind in het bos; bladeren, eikeltjes, etc.)

 

DIY Herfststukje

Stap 1.

Zorg dat de vaas goed schoon en droog is van binnen. Leg daarna een bodempje neer met het mos (echt of nep, dat is aan jou).

 

DIY Herfststukje

Stap 2. 

Maak nu plaats voor het decoratiefruit (pompoenen of kalebassen dus). Het heeft me een paar aanpassingen geduurd totdat ik het had zoals ik wilde. Een beetje spelen met kleur en vormen!

 

DIY Herfststukje

 

DIY Herfststukje

Stap 3.

Heel simpel, vul de vaas verder aan met wat herfstdecoratie en herfstgoodies. En hiervoor ook dezelfde regel: speel een beetje met de kleuren en vormen. Maak groepjes, mix de kleuren een beetje in de vaas totdat je tevreden bent.

 

 

 

Dit DIY Herfststukje is misschien wat aan de simpele kant, maar zo laat ik zien dat leuke herfst decoratie helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! En met zo’n grote vaas heb je veel mogelijkheden. Wat dacht je in de winter, zet er een kersthuisje in bovenop wat nepsneeuw. In de lente kan je er bloembollen in doen. En in de zomer vul je hem met zand, schelpen en een zomerse kaars. 
Maak jij vaak je eigen decoraties of koop je deze kant en klaar in de winkel?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.