Wat te doen met Halloween?

  1. Wat te doen met Halloween

 

Aan het einde van deze maand is het dan zo ver; Halloween! Waar het vroeger vaak om draaide was het verkleden en langs de deuren gaan maar naast dat is er nog veel meer leuks te doen voor Halloween (en tijdens Halloween)! Kom je er niet echt uit? Lees dan vooral verder, zo heb je snel wat te doen met Halloween.

 

Zelf heb ik dit jaar niet veel gepland, ik ben dan afgelopen zondag naar Walibi gegaan voor de Halloween Fright Nights en het weekend voor Halloween staat er een Halloween feestje gepland. Maar alle Halloween decoraties laat ik dit jaar ingepakt zitten want anders staat m’n kamertje wel erg vol! Hopelijk heb ik volgend jaar een eigen huisje die ik lekker vol met Halloween decoratie kan versieren. En dat brengt me gelijk bij het eerste punt…

 

Halloween decoratie

Veel Halloween decoraties liggen al te wachten in de winkels totdat ze gekocht worden. Elke winkel heeft tegenwoordig wel iets: Action, Zeeman, (mijn favoriet:) Xenos en zelfs heb ik laatst Halloween decoratie bij Intertoys gekocht! Er is veel te koop maar zelf Halloween decoratie maken heeft ook wel z’n charme. Wat dacht je van kleine spookjes van een stukje wit stof en een wattenbolletje. Of spinnenwebben van een vuilniszak? Pinterest staat in ieder geval vol met leuke Halloween DIY ideeën, en wie weet doe ik er binnenkort ook wel eentje…

 

Wat te doen met Halloween

Halloween Fright Nights

Afgelopen zondag was ik zelf naar Walibi geweest voor een dagje Halloween Fright Nights. Het park is helemaal omgetoverd tot een Halloween themed pretpark met allemaal verschillende ‘scare zones’. Er zijn ook verschillende spookhuizen waar je helemaal bang gemaakt wordt maar die kosten nog extra geld. Het lijkt me wel een keer leuk om daar in te gaan maar dan moet ik wel durven haha! Er zijn veel attracties waar je nog gewoon tot 23:00 uur gebruik van kan maken maar een aantal gaan ook eerder dicht. De ‘scare zones’ beginnen om 18:00, dan komen de enge acteurs hun act uitvoeren. Van piraten zone (mijn favoriet) tot game zone (ook een favoriet) en er was ook zelf een soort van redneck zone! 
Het park is echt leuk gedecoreerd en de acteurs waren echt heel goed. Dus mocht je nog denken: wat te doen met Halloween, bezoek dan zeker een keertje Walibi!

 

Feestje!

Halloween is een super leuk thema voor een feestje met vrienden. Er zijn veel verschillende dingen die je kan doen tijdens zo’n Halloween feestje. Beetje eten en drinken (lees hierover meer bij de volgende tip) bij wat ‘enge’ muziek, speel wat spelletjes (boardgames of drinkspelletjes) of hou een filmavond! Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Mocht je voor de filmavond gaan kan je – natuurlijk – voor echte horrorfilms kiezen. Dit is lekker scary tijdens Halloween. Maar ben je niet zo’n held (of een held op sokken, zoals ik) ga dan voor de Scary Movie reeks! 

 

Wat te doen met Halloween

Themed Snacks

Zoals ik bij de vorige tip al zei: Halloween themed snacks! Met cupcakes en koekjes kan je met glazuur, rolfondant en (eetbare) stiften veel leuke en enge creaties maken. Gebruik ook smarties, M&M’s of hagelslag om je cupcakes te decoreren. Maar er is natuurlijk veel meer dan alleen zulke zoete snacks. Zorg dat je witte puntjes (jeweetwel, die bolletjes) in huis hebt, warm een schaaltje knackworsten op, haal van het puntje net een vlakje af (zodat het lijkt op een nagel) en maak kleine snedes halverwege. Leg de knackworsten op een bolletje met veel ketchup erbij. 
Ook iets leuks: vries snoepwormpjes in in ijsklontvormpjes, haal groene limonade en maak deze aan met water (het liefst in een heksenketel). Doe hier de ijsklont-wormpjes bij en je hebt een heerlijk heksendrankje (tip voor de 18+ers onder ons; kan ook met Pisang Ambon). En net zoals bij het creatieve gedeelte, zijn er ook heel veel Halloween themed snack ideetjes te vinden op Pinterest!

 

Fotoshoot

Niet iedereen zal ervan houden maar wat dacht je van een fotoshoot met een Halloween thema? Verkleed je als heks of groen monster (er zijn nog veel meer kostuum ideeën natuurlijk) en zoek een leuk plekje op. Afgelopen zaterdag heb ik bijvoorbeeld bij het Pandhof, bij de Dom in Utrecht foto’s mogen maken van wat cosplayers (zie binnenkort de foto’s op mijn fotografie page). Dit was een zeer fotogeniek plekje en paste goed bij de cosplayers! Met LED lampjes (bijvoorbeeld te koop bij het party gedeelte van de Action) kan je leuke effecten creëren en speel ook eens met de lichtinstellingen op je camera als jij degene bent die de foto’s neemt. 

 

 

Maar ouderwets langs de deuren gaan kan natuurlijk ook, ik weet niet of elke stad/ gemeente/ dorp/ wijk/ buurt eraan mee doet dus beware of angy people als je ’s avonds laat gaat bedelen voor snoep 😉
Ik weet niet waarom maar Halloween vind ik gewoon heel leuk en het telt voor mij echt mee als ‘feestdag’. Helemaal niks feestelijks aan maar al die ‘scary’ spullen geeft altijd wel een speciaal effect. Beetje creepy maar dat mag ook wel zo eens per jaar (net zoals kerst, lekker degelijke kerstversiering en koddige kersthuisjes of pasen met allerlei pastelkleurige accessoires).
Ben jij fan van Halloween?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.