Het verhaal achter mijn tattoo’s!

verhaal achter mijn tattoo's

 

Eens een ander ‘persoonlijk’ artikel dan normaal; namelijk het verhaal achter mijn tattoo’s (sinds vorige week staat de teller op 3). Bij mijn eerste tattoo werd er veel gevraagd waarvoor hij staat en ik heb er inmiddels twee bij dus vond ik het tijd worden voor een artikel hierover!

 

verhaal achter mijn tattoo's

Kanji yume – Japans teken voor dromen

Er was eens een meisje, van 19 jaar oud die helemaal obsessed was met alles van Japan. Naast de vele anime, manga en zelfs proberen om Japans te praten was er een droom: een reis naar Japan (en een tattoo). Veel te duur voor een arme student natuurlijk dus die droom moest maar een 10 jaren plan worden. Het meisje werd ouder, en ouder (waar is die rollator?) maar de droom om eens naar Japan te gaan bleef. Net zoals het idee van een tattoo. Ze kon het maar niet uit haar hoofd zetten.
Op een gegeven moment zou het meisje (oké, vrouw) 25 jaar worden. Is dat nou niet een mooie leeftijd om een tattoo te laten zetten? Ze vroeg toen aan haar vriend (inmiddels ex-vriend) een tattoo voor haar verjaardag en voor ze het wist zat ze in de stoel (bij Magic Tattoo in Utrecht) om de tattoo te laten zetten. Helemaal zenuwachtig natuurlijk en dat resulteerde in een heel pakje Dextro snoepjes en veel water naar binnenwerken (anders zou dat arme kind flauwvallen). Maar ze had de tattoo, hij stond eindelijk op haar pols! En trots dat ze was!

Mijn tattoo ‘yume’ staat voor dromen; dromen over de toekomst, dagdromen, dromen over een bepaalde reis, dromen over het leven. 

 

verhaal achter mijn tattoo's

Hondenpootjes

Het meisje was inmiddels zo gek van haar Japanse tattoo dat ze besloot om nog een tattoo te zetten. Ze had haar hele leven eigenlijk al honden gehad (althans haar ouders) maar die waren helaas al allemaal overleden. En met een huisdier krijg je gewoon nou eenmaal een sterke band. Een huisdier is er altijd voor je, bewaart geheimen als de beste en zorgt dat je ook nog actief blijft. Maar als ze er eenmaal niet meer zijn besef je pas hoe erg je ze mist. Het meisje had stiekem een afspraak gemaakt bij de tattooshop (Magic Tattoo in Utrecht) en vertelde maar een paar mensen over het plan. Na haar vakantie zou ze er heen gaan, wel met begeleiding van een vriend natuurlijk want alleen durft ze niet (die angsthaas). En op een maandag was het zover, na eerst een goede stevig te hebben gegeten (wat ze de vorige keer niet goed had gedaan) lag ze op de tattootafel. Het deed minder zeer dan de vorige keer én ze hoefde deze keer geen pakje Dextro naar binnen te werken. Ha dat valt mee, dacht ze. En ze verliet de tattooshop met de hondenpootjes op haar onderarm.

Mijn tattoo van de hondenpootjes staan voor de 3 overleden hondjes waar ik een sterke band mee had.

 

verhaal achter mijn tattoo's

Kanji chikara – Japans teken voor kracht

Een tijdje nadat de hondenpootjes op de arm van het meisje stonden kriebelde het weer. ‘Nog een tattoo’ spookte door haar hoofd. Er stonden nog heel veel ideeën op haar lijstje dus ze wist niet zo goed wat het deze keer zou worden. Maar op een gegeven moment kwam er iets in haar op, het moest een Japan teken worden maar waarvoor? Na lang denken en eigenlijk ook weer verder fantaseren over andere tattoo’s, duikte er ineens een idee op. Het teken moest ergens voor staan, iets wat ze nodig had in haar leven. Er zijn een aantal dingen gebeurd – waarover ze nu niet wilt praten – waardoor ze de kracht nodig had om door te gaan. 
De tattoo moest gezet worden door dezelfde tattoo artist die ook het eerste Japanse teken had gezet aangezien het meisje de tattoo op dezelfde arm wilde hebben. Een avond voor de afspraak (vorige week) had het meisje de perfecte plek gevonden voor de tattoo. Lex, de tattoo artist die nu bij Last Drop Tattoos (in Wijk bij Duurstede) werkt, vond het ook een goed plan en na een paar minuten liggen op de tattootafel stond de tattoo op de bovenarm van het meisje. Het ging heel snel en deze plek was minder pijnlijk als de vorige twee tattoo’s. 

Mijn nieuwste aanwinst, de tattoo ‘chikara’ staat voor kracht, de kracht om door te gaan.

 

 

Dat was het hele verhaal achter mijn tattoo’s. Het zijn er inmiddels 3 dus, en heel eerlijk gezegd zeker niet de laatste 3. Binnenkort wil ik ook een artikel gaan maken over de toekomstige tattoo’s, dus stay tuned als je ook gek op tattoo’s bent of gewoon heel nieuwsgierig bent (zoals ik ook ALTIJD ben). 
Heb jij tattoo’s?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Het verhaal achter mijn tattoo’s!”

 1. Els schreef:

  Wat leuk om de verhalen te lezen :-). Ik heb geen tattoo’s. Ben benieuwd naar je volgende!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Bedankt 🙂
   Voor de volgende zou ik echt keuzes moeten maken, ik heb er echt nog wel een aantal op het to-do tattoo lijstje staan!

 2. Joyce Elise schreef:

  Mooie betekenissen hebben ze! Ik vind tattoo’s geweldig! Heb zelf een klein hartje op de zijkant van mijn pols.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik zelf ook, ik heb een lichte verslaving opgelopen haha 😉
   Heeft het hartje een betekenis?

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.