5 Snelle DIY’s voor Halloween

5 Snelle DIY's voor Halloween

 

Met Halloween wil je natuurlijk ook je huis versieren. Gelukkig wordt deze feestdag steeds populairder en staan winkels vol met leuke Halloween decoraties. Maar wat is nou nog leuker dan gekochte decoraties? Ze zelf maken natuurlijk! Deze 5 snelle DIY’s voor Halloween zijn makkelijk te maken en zo kan je nog voor Halloween je huisje (of kamer) versieren.

 

Zelf vind ik Halloween altijd erg leuk om m’n huis (of voor nu: m’n kamer) te versieren met allerlei decoraties. Het is alleen maar één dag in het jaar dus om nou heel veel geld aan Halloween decoratie uit te geven vind ik wel een beetje zonde. Waarom dan niet zelf maken, dacht ik bij mezelf. En met deze 5 snelle DIY’s voor Halloween kan je ook zelfs lekker recyclen (yasss voor milieuvriendelijk!). 

 

5 Snelle DIY's voor Halloween

Benodigdheden

 

5 Snelle DIY's voor Halloween

1. Spinnen!

Spinnen en spinnenwebben gemaakt van lijm. Het klinkt heel simpel, en dat is het misschien ook. Maar het is leuk en snel om te maken! Voor deze spinnen en spinnenwebben heb je alleen wel een Hot Glue Gun nodig (die je tegenwoordig overal kan kopen, denk maar aan Action en Flying Tiger) en lijmpatronen voor de Hot Glue Gun. Stop een lijmpatroon in je Hot Glue Gun (er bestaan dus ook glitter lijmpatronen!) en wacht tot deze warm is. Maak nu een kruis op bakpapier (zorg dat de gladde zijde boven ligt) en hierin ook nog een kruis. Nu heb je 8 kleine lijntjes. Deze lijntjes verbind je met elkaar tot je een mooi spinnenweb hebt. Om de spin te maken is deze DIY wat makkelijker; een bolletje lijm met 8 lijntjes (de pootjes). 
Leg de spinnenwebben en spinnetjes ergens in huis neer of plak ze ergens op.

 

5 Snelle DIY's voor HalloweenBenodigdheden

 

5 Snelle DIY's voor Halloween

2. Vleermuizen in een lijstje

Deze DIY is gebaseerd op een eerdere DIY die ik heb gemaakt; Vlinders in een lijstje. Hierin staat stap voor stap beschreven wat je moet doen. Het enige wat ik nu extra heb gedaan is het lijstje donkerder geschilderd en ik heb spiegelkarton gebruikt. Om het lijstje te schilderen gebruik je simpelweg acrylverf (lakverf kan ook maar had ik niet in huis op het moment) van bijvoorbeeld de Action. Zorg voor een goede basis en zo nodig verf je het een tweede laag. In plaats van de vlinders heb ik 3D vleermuizen gebruikt, die ik ooit op Ebay voor een prikkie heb gekocht. 

 

5 Snelle DIY's voor HalloweenBenodigdheden

 

5 Snelle DIY's voor Halloween

3. Poison bottles

Ook deze DIY is niet zo moeilijk en kan nog (een soort van) milieuvriendelijk zijn ook! Gebruik oude verpakkingen (denk aan glazen potjes, flessen douchegel of shampoo of doe net zoals ik en gebruik een flesje van huisparfum). Maak ze vetvrij zodat de lijm en verf straks goed hechten. Met een Hot Glue Gun maak je teksten en afbeeldingen (ingrediënten die een heks gebruikt bijvoorbeeld, zoals poison, frog eye, etc). Waar nodig en naar wens maak je hier nog druppels bij. 
Zodra het droog is kan je er met verf overheen. Ik heb ooit eens bij Action extra matte grijze acrylverf gehaald, deze heb ik gemengd met zwart en bruin en heb hiervan een paar lagen aangebracht. Met een sponsje heb ik wat details in het groen en bruin aangebracht om het wat ouder te laten lijken. 

 

5 Snelle DIY's voor HalloweenBenodigdheden

 

5 Snelle DIY's voor Halloween

4. Bleeding candles

Kaarsen die bloeden? Jep, met deze makkelijke (maar gevaarlijke) DIY wel! Je moet echt heel voorzichtig zijn want je gebruikt hete kaars wax. Zorg voor stompkaarsen in een kleur naar keuze (ik had nog grijze liggen dus deze werden het slachtoffer). En zorg dan dat je een rode kaars (je kan ook waxinelichtjes of waxmelts gebruiken) even laat branden. Zodra de rode kaars een beetje is gesmolten laat je deze op de stompkaarsen druipen en laat het iets over de rand heen lopen zodat het lijkt alsof ze bloeden. Je kan ervoor kiezen om ze alvast op een dienblad te doen zodat je een plasje ‘bloed’ creëert. Maar als je ze per stuk maakt kan je het ook netjes afwerken aan de onderkant. Zelf wist ik nog niet precies wat ik ermee ging doen dus heb ik ze gewoon zo gelaten.

 

5 Snelle DIY's voor HalloweenBenodigdheden

 

5 Snelle DIY's voor Halloween

5. Meer spinnen!

Om nog meer spinnen te maken heb je deze makkelijke DIY nodig die je op twee verschillende manieren kan maken. Je hebt in ieder geval een bol wol (zwart of – doe eens gek en neem net zoals ik – paarse wol) en zwart chenilledraad (pijpenragers) nodig. 
Het makkelijkste is om van de bol wol een klein bolletje af te rollen en hier de chenilledraad in te steken. Het nadeel is dan dat hij niet zo stevig is. Om ervoor te zorgen dat je een stevige spin hebt kan je hem door middel van een pompom maken. Dit kan heel makkelijk door het wol te wikkelen om twee kartonnen donut vormpjes. Zodra je hem dik genoeg vind knip je langs de grote rand van de donut en zodra je alles hebt geknipt doe je een stuk wol tussen de twee vormpjes. Trek dit stevig aan, maak er een goede knoop in en nu kan je de kartonnen vormpjes eraf halen. Om de spin af te maken steek je stukjes chenilledraad door de pompom heen. En als extra kan je er nog leuke wiebeloogjes opplakken!

 

 

Als je wilt kan je zelfs deze 5 snelle DIY’s voor Halloween op één dag afmaken! Hoe tof is dat? Nou hup, snel aan de slag en maak je huis (of kamer) Halloweenproof. Niet alleen zijn deze DIY’s Halloweenproof, maar ook partyproof. Het is toch tof om je gasten te vertellen dat je de Halloweendecoraties zelf heb gemaakt?! 
Wat doe jij dit jaar met Halloween?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een antwoord

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.