Review: MEGA Stadskaart van Utrecht

MEGA Stadskaart

 

Ben je een wereldreiziger, groot fan van een bepaald land of gewoon hartstikke gek op je eigen stad? Tegenwoordig is het heel hip om iets van een landkaart of wereldmap aan de muur te hangen en kom je in elke winkel wel iets tegen. Maar hoe gaaf is het nou om een MEGA Stadskaart in huis te hebben? 

 

Laats ontving ik een mailtje dat ik een grote wereldkaart mocht uitzoeken, brutaal dat ik was vroeg ik of het oké was om in plaats van een wereldkaart (ik ben niet zo van de wereldkaarten) een stadskaart uit te zoeken. Gelukkig mocht ik dat ook uitzoeken en de keuze was snel gemaakt: ik zou een MEGA Stadskaart van Utrecht ontvangen.
Bij mijn bestelling ging echter iets mis waardoor ik iets langer moest wachten, maar het wachten was het zo waard! 

 

MEGA Stadskaart

 

Wereldkaarten, landkaarten of stadskaarten?

Bij Wereldkaarten.nl kan je verschillende kaarten uitkiezen; er zijn meer dan 100 verschillende designs beschikbaar. Wereldkaarten, landkaarten of zelfs stadskaarten. Je kan ze laten printen op diverse soorten materialen, zo heb je een wereldkaart op canvas, een wereldkaart op hout (ook hier zijn verschillende soorten te kiezen), een wereldkaart op een poster, een wereldkaart op plexiglas (waar ik uiteindelijk voor had gekozen!) en zo is er nog veel meer te kiezen. Weet je nou niet wat je moet bestellen of wil je iemand een cadeau geven, dan is er ook zelfs een cadeaubon om te bestellen. Veel keuzes dus!

 

MEGA Stadskaart

Keuzestress

Ik koos uiteindelijk voor de MEGA Stadskaart van Utrecht op Plexiglas, met de afmetingen 90 x 120 cm (t.w.v. €189,95). Het bijbehorende ophangsysteem (t.w.v. €7,95) kreeg ik er ook bij! Omdat ik nu tijdelijk bij mijn moeder woon kan ik hem alleen nog niet ophangen, maar wel zodra ik een eigen huis heb.
De stadskaart werd erg goed verzonden, hij zat in dik karton en was met zacht materiaal bedekt om het plexiglas te beschermen. Op het plexiglas zelf zat ook de blauwe beschermfolie nog!

 

MEGA Stadskaart

MEGA Stadskaart!

De MEGA Stadskaart van Utrecht ziet er echt heel tof uit in het echt. Natuurlijk had ik hem al op internet gezien maar dat is toch altijd net effe iets anders. Ook al wist ik de afmetingen van tevoren, toch was ik verbaasd over de grootte! De kwaliteit van het printwerk is erg goed, je zou misschien verwachten dat het pixelachtig zou worden (aangezien ze ook kleiner te bestellen zijn) maar niks daarvan is waar. Of alle straatjes 100% kloppen durf ik niet te zeggen, op grote schaal lijkt het inderdaad goed op Utrecht. Ik vind dat goed genoeg, het is herkenbaar!

 

 

Conclusie

Ik ben blij met mijn eerste ‘kunst’; de plexiglas foto van de stadskaart van Utrecht. Ik denk dat het echt een eyecatcher gaat worden zodra ik m’n eigen plekje heb! Wat ik er ook fijn aan vind is dat het neutrale kleuren zijn. Gewoon zwart-wit, past overal bij! Het lijkt me zeker ook een leuk item voor een kantoor wat gevestigd is in Utrecht – of natuurlijk een andere stad want niet alleen Utrecht is te bestellen! Tegenwoordig kan je het onderhand zo gek niet bedenken; alles is wel te krijgen. Wil je een foto op hout of plexiglas; het kan. Wil je een immens grote wereldkaart aan de muur; het kan! 
Als je nu je huis nog niet vol kan gooien met dit soort kunst, dan weet ik het ook niet meer. 
Wat heb jij aan de muren hangen?
Liefs, 
Dinja

 

Dit artikel schreef ik in samenwerking met wereldkaarten.nl

 
 
Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.