SECRET COSPLAY + Anti-stress Conventie tips!

Anti-stress Conventie tips

 

Heel leuk hoor zo’n (anime) conventie, zoals Abunaicon die eind augustus is (en ik weer veel te laat ben met dingen afmaken)… Maar hoe kan je je nou het beste daarop voorbereiden? Ik geef je wat Anti-stress conventie tips én vertel ik over mijn SECRET COSPLAY!

 

Eind augustus is het weer zover. Ik ga weer eens een weekend doorbrengen bij één van de grootste anime conventies van Nederland; Abunaicon! Dit anime, manga, film, game en comic event bevind zich in Veldhoven en duurt van vrijdag tot en met zondag. Dit jaar ga ik ook meehelpen als gopher (zie het maar als vrijwillige hulp bij de evenementen op de conventie) en ga ik natuurlijk ook in mijn cosplays rondlopen. Deze keer neem ik mijn Pokémon trainer outfit, Eevee cosplay, Pikachu kigurumi en een SECRET COSPLAY mee! Waarom ik het geheim wil houden? Zo heb ik het gevoel dat het nog een beetje origineel blijft.
Maar hoe bereid ik me nou voor voor zo’n conventie? Mijn tips en tricks deel ik in dit artikel!

 

Anti-stress Conventie tips

 

Als eerste:

– Aller-aller-belangrijkste: zorg dat je de tickets hebt! Want zonder ticket kom je er gewoon NIET in! Bij sommige anime/ manga conventies en fantasy evenementen zijn er héél af en toe nog wat kaartjes te koop aan de deur maar voorkom dat risico dat het is uitverkocht en haal van tevoren je tickets. Vaak als je ze erg vroeg van tevoren haalt zijn ze vaak ook nog goedkoper dan aan de deur te kopen!

 

– Een eventuele slaapplek. Voor het aankomende event Abunaicon is het erg handig – noodzakelijk als je een heel weekend gaat – dat je een slaapplek regelt. Vaak is het hotel van de conventie al snel volgeboekt (de bekende ‘room-wars’ van Abunaicon). Als je daar niet op zit te wachten kan je ook slim zijn en een slaapplek vlakbij de conventie zoeken. Denk niet alleen aan hotels maar ook aan bed & breakfast, AirBnB of ‘Alternatief slapen‘. Slapen op het conventie terrein is vaak niet toegestaan.

 

– Brak, moe en letterlijk gesloopt… Dit gebeurd regelmatig tijdens een weekend conventie. Je doet veel op een dag, slaapt weinig en misschien ook nog slecht en waarschijnlijk eet je ook niet al te gezond. Hier is helaas weinig aan te doen maar ik geef je wel één gouden tip… Neem na zo’n vermoeid weekend nog één of twee dagen vrij. Dan kan je uitrusten en wellicht je koffer met stinkende cosplays uitpakken. Mocht er iets kapot zijn kan je dat gelijk maken, anders vergeet je het en loop je voor de volgende conventie te stressen dat je cosplay nog niet klaar is (daarvoor zijn dus deze Anti-stress conventie tips).

 

Anti-stress Conventie tips

Voedsel enzo:

– Op zo’n conventie kan je natuurlijk eten kopen (vaak duur dus neem een volle portemonnee mee). Als je slim bent (ik bedoel, ja gaat nu ook al een heel weekend), neem je wat te eten mee van huis of ga je van tevoren naar een supermarkt. Het hoeft echt niet duur en luxe maar denk eens aan een simpel flesje water en een bak sla als avondeten. Mocht je willen kan je altijd nog een zakje chips halen voor de lekkere trek.

 

– Wat ik zelf vaak doe is zakjes instant-koffie, thee en opkikkertje mee nemen van huis. Op een hotelkamer is er vaak een waterkoker aanwezig dus kan je lekker ’s ochtends genieten van een kopje koffie, ’s middags kan je wel een opkikkertje gebruiken en ’s avonds na het eten kan je een bakje (kalmerende) thee nemen voor het slapen gaan – als je gaat slapen. 

 

Anti-stress Conventie tips

Cosplays:

– Cosplay maken, kopen of nog fixen? Daar zit je dan, met nog maar een week te gaan voor de conventie. Je maakt tot in de laatste uurtjes nog even snel je cosplay af omdat je het alsmaar heb uitgesteld (*guilty*). Begin.Op.Tijd. (JA, Dinja ik heb het ook tegen jou!). Maak een cosplay planning en kijk waar je het meeste aan moet doen. Maak hiervoor ook een lijstje zodat je straks niks vergeet te kopen of te maken. 

 

– Om niet te vergeten: test je cosplays uit VOORDAT je naar de conventie gaat. Zo zie je snel wanneer er iets niet klopt of dat je iets vergeten bent aan je cosplay. Voor de zekerheid kan je een EHBO setje voor cosplays meenemen (lees: naald en draad, knopen, veiligheidsspelden, superlijm, etc) voor als er iets kapot gaat of als je toch nog wat was vergeten.

 

Anti-stress Conventie tips

Niet te vergeten:

– De inpaklijst! Maak voordat je naar de conventie gaat een lijstje met wat je allemaal mee moet nemen, vergeet geen opladers en handheld consoles. Voor de cosplays had je al een cosplay lijstje gemaakt dus deze kan je rechtstreeks naar de inpaklijst kopiëren. Neem een grote koffer, liever één koffer dan meerdere tassen *ahum*. Voor cosplay props die niet in je koffer passen; vuilniszakken zijn er in meerdere maten! Tape ze goed vast en voor breekbare props gebruik noppenfolie zodat er niks kapot gaat. Vergeet ook niet een eventuele camera, je portemonnee en belangrijkste: DE TICKETS! (en vergeet ook niet om je koffer op tijd in te pakken)

 

– Je kan gebruik maken van divers vervoer naar de conventie toe. Heb je een auto; gebruik hem om te delen met vrienden, ga je met het openbaar vervoer dan zijn er waarschijnlijk wel weer goedkopere dagkaartjes te halen bij Kruidvat of Etos, of misschien zelf in de Spoordeelwinkel! Plan van tevoren je reis in de reisapps zoals 9292 OV of NS. Woon je dichtbij, tja dan heb je gewoon geluk en kan je zelfs op de fiets. 

 

 

Nou ben ik ook weer niet zo’n expert op het gebied van conventies maar ik heb al wat aantal jaartjes erop zitten om dus mijn eigen tips (waar ik eerst zelf in de fout ging, of nog steeds ga) te delen. Wie weet ga je nooit naar conventies en heb je er helemaal niks aan, maar ik denk als je voor het eerst naar een conventie zou gaan dat het best nuttige tips zijn!
– een hele originele vraag aan het einde –
Ga jij dit jaar naar Abunaicon?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “SECRET COSPLAY + Anti-stress Conventie tips!”

  1. Tessa schreef:

    Hele goede tips!

    1. DinjaDONUT schreef:

      Dankje! Ik kan ze zelf ook goed gebruiken haha

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.