Minimalisme Challenge: deel 1

Minimalisme Challenge

 

Ooit, in een ver verleden (oftewel mijn artikel met Persoonlijke doelen van maart) had ik het eens over een nieuwe challenge. Ook al gaat het momenteel wat minder met mijn tekenchallenge (dit haal ik écht wel weer in) nam ik er toch nog een challenge bij. De challenge was alleen wat pittiger dan ik dacht en uiteindelijk doe ik het maar op mijn eigen manier. Ik heb het over: De Minimalisme Challenge…

 

Geïnspireerd

Ik raakte geïnspireerd door Northflix om de challenge te doen. De regels leken simpel en makkelijk (té makkelijk, en als iets té makkelijk lijkt, dan is het vaak lastiger dan het lijkt). De challenge houd in dat je een maand lang iedere dag overbodige spullen weg doet. Zo doe je op dag 1 maar 1 ding weg, op dag 2 gaan er 2 dingen weg, enz… Eigenlijk is het ook de bedoeling dat de spullen diezelfde dag dat je besluit om ze weg te doen, ook daadwerkelijk weg doet (dus niet bewaren om het later weg te doen).
Zoals ik al zei: het leek té makkelijk. 
Ik doe niet elke dag iets weg
Ik ga na werk ook écht niet opruimen, dit doe ik op dagen dat ik vrij ben.

 

Besluit.

Ik nam het besluit om het maar op geheel eigen wijze te doen. Zo’n dagelijkse opruim challenge is niks voor mij, en ik ben al blij dat ik bezig ben met het opruimen! Ik hield me wel netjes aan het aantal spullen dat weg moest. Zo heb ik op de eerste foto (die zie je straks) 28 spullen uitgezocht en op de tweede foto staan maar liefst al 77 spullen die weg zijn gegaan. Want daar wilde ik mezelf wel aan houden. 
Ik ben nu nog steeds wel bezig met de challenge door telkens weer opnieuw op te ruimen. Mijn gewoonte is om overal een rommeltje van te maken maar op een gegeven moment moet dat dan ook weer netjes, dan ben ik ook gelijk bezig om te kijken of ik iets nog wel of niet wil houden. Dus eigenlijk zijn het twee vliegen in één klap!

 

Minimalisme Challenge

Foto 1

Wat is er allemaal weggegaan (en je mag meetellen hoor, het zijn er 28!): 

Fotoalbum, twee haarbandjes, een boekje gebruiksaanwijzing voor jezelf, Swiss Travel Pass hoesje, twee zeepjes, twee lampjes voor op je fietsventiel, een glas, twee marketingboeken van een opleiding ooit, make-up remover van de Hema (ik vind hem niet fijn meer), badbruisbal, twee haarelastiekjes, routekaart van België, haarspray (die geloof ik al ‘over datum’ is), twee lege Douglas cadeauzakjes, nachtcrème (die ook al ‘over datum’ is), een leeg doosje, oogschaduwpalette, een duo oogschaduw product, notitieboekje die al leeg was (waarom bewaar ik dit?), twee oogschaduw producten en een strip met potjes verf (die al hard geworden waren zelfs). 

 

Minimalisme Challenge

Foto 2

Wat is er allemaal weggegaan (dit keer zijn het er 77): 

Een boodschappentas (met scheur), een oranje boa, twee kussentjes, een cd-rek, een takje nepbloemen, een hoes van kussenvulling (waarom Dinja?), een piratenzwaard (aan één heb ik wel genoeg), een mini tuinharkje, een scheerapparaat, een geborduurd bloemetje, een zilverkleurig dienblad, twee glazen bewaarpotjes, een oranje kroon clip, paasei decoratie met bijbehorende krans, een leeg Smint doosje, twee kookboeken, twee glazen, een McDonalds speeltje, een riem, fleece plaid, opblaasbare zwembad (geen ruimte), oude schoenen, twee haarelastiekjes, een poppetje, spinnerding, lipgloss (oud), kapotte oortjes, een boek, chocoladevormpjes, twee Tsum Tsums, ooit zelfgemaakt kerst rendiertje, twee oranje beestjes (je weet wel, van de AH actie ooit), een stift, 6 glow in the dark sterren, een broek, een kanten truitje, een gestreepte top, slippers (oud), twee glazen, een brochure over verf, handschoenen, een nachthemd, twee truien, een zonnebril (niet mijn smaak), 12 decoratie paaseitjes, 6 kaarsen en een gekleurde legging (die overigens ook al kapot was).

 

En wat nu?

Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om de spullen zomaar weg te gooien. Sommige dingen hebben wel hun plekje in het afval gevonden (wel netjes gescheiden natuurlijk) maar ook veel dingen zijn bij de kringloopwinkel terecht gekomen. Zo geef je je oude spullen (de spullen die nog wat waard zijn natuurlijk) een nieuw leven. Zelf vind ik het ook hartstikke leuk om schatten te zoeken bij de kringloopwinkel, maar ik moet mezelf inhouden dat er niet weer veel ’troep’ mee naar huis gaat.
Ook ben ik nog steeds van plan om mijn Marktplaats account een tweede leven in te blazen, er staan nog een hoop spullen die ik al een soort van had weggedaan maar omdat ik ze graag wil verkopen staan ze nog in mijn kamer.

 

 

 

Een volgende keer (ik ga jullie niet beloven wanneer precies, want pas als ik alle producten heb verzameld en op de foto heb gezet dan kan ik weer een nieuwe update schrijven) zie je een wat lastiger deel van de challenge… In de derde week zou ik 126 spullen moeten weg doen en in week 4 zelfs 175. Dan heb ik het nog niet over de bonus (anders kwam ik nooit aan de aantallen van de dagen in een maand) waarbij ik nog eens 60 producten moet weg doen. Ik ben al flink aan het verzamelen!
Hoe doe jij spullen weg?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Minimalisme Challenge: deel 1”

 1. Eva schreef:

  Wat een interessante challenge en je bent echt goed bezig! het lijkt mij al ontzettend moeilijk om 77 dingen weg te doen, laat staan 126 :’) Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat doen in het tweede deel maar je bent al goed op weg in ieder geval!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Is heel moeilijk! Daarom lukt het me echt niet in een maand tijd 😮

 2. Els schreef:

  Goed bezig! Ik ben niet zo van het wegdoen in fases. Ik doe meestal in een keer heel veel weg :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Daar hoop ik ook ooit heen te gaan haha :p maar is nog zo moeilijk, vaak hecht ik te snel aan dingen waardoor het lastig is om ze weg te doen maar een volgende keer opruimen ben ik dan strenger

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.