01-06 vrijdag 2018

01-06 vrijdag

yay it’s FRIDAY 01 june

 

De dag van vertrek =( helemaal niet leuk natuurlijk! Gelukkig mocht ik er van de verhuurder er om 12:00 uit in plaats van 10:00. De ochtend heb ik nog mijn koffer en tassen ingepakt en zelfs een broodje heb ik naar binnen kunnen werken.

 

English please

De verhuurder belde aan om de sleutel te halen. Samen hebben we in het gebrekkige Engels nog wat gepraat en hij bood me zelfs een biertje aan! Wat aan bod kwam was vooral onze gezamelijke muziekvoorkeuren, en de grote verschillen tussen Zwitserland en Nederland. Vanuit huis had ik nog een pak mini stroopwafels en wat dropjes meegenomen en hij probeerde de (zoute) dropjes. Hij vond ze gelukkig lekker! Zo grappig om een buitenlander Nederlands snoep te laten proeven!

 

01-06 vrijdag

 

Tijd over

Zo rond een uurtje of 3 verliet ik het appartement. Daar ging ik dan, als pakezel (alweer) onderweg. Mijn slimme ik had een geweldig plan: huur een kluisje op het station. Zo gezegd, zo gedaan. Dat scheelde weer gesjouw!

 

Door Zürich

Een beetje ronddwalend door Zürich heen (zo kwam ik nog bij de Limmat uit voor wat foto’s en liep ik 3x langs dames die gratis koekjes uitdeelden op het station). Ik at nog een laatste ijsje en vervolgens liep ik naar de Mac. Op de zuil bestelde ik maar een Happy Meal omdat ik niet zoveel honger had.

 

WACHTEN 

Het was zover. Ik had gegeten, nog door wat straatjes heen gelopen (alles was inmiddels gesloten) dus liep ik terug naar het station. Hier heb ik ook nog wat rond gehangen maar ook hier gingen winkeltjes sluiten. Ik wist dat het nu gewoon tijd was om mijn koffer en tassen te pakken en om op het station zelf te gaan wachten. 
Het wachten duurde – uiteraard – lang maar ik heb een beetje mensen zitten kijken en wat appen.

 

01-06 vrijdag

 

01-06 vrijdag

 

DE REIS

De reis bestond uit 3 treinen voor de terugrit. De eerste trein van Zürich naar Basel was best comfortabel maar van Basel naar Köln was weer zo’n zelfde als die ik op de heenreis had. Koud, weinig zitcomfort en wéér geen wifi!
Een jongen hielp me nog met m’n koffer, wat uiteindelijk eigenlijk helemaal niet nodig was geweest (ik had dus 4 stoelen voor mezelf). 
Na een slechte nacht (om 3 uur kwamen er een stel luidruchtige mensen de trein in en om 5 uur was ik klaarwakker) was ik aangekomen in Köln. En uiteindelijk was het dus…

 

 

 

 

Verder lezen? -> 02-06 zaterdag

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.