31-05 donderdag

31-05 donderdag

 

DONDERDAG 31 mei

 

Op de planning van vandaag:
* chillen en naar de Uetliberg
De start van de ochtend ging langzaam en zorgde ervoor dat ik laat de bus had – en uiteindelijk ook de trein richting de Uetliberg. Deze keer (zie ook vorig reisverslag) was het iets beter weer maar krimpte ik ineen bij het zien van een donkere wolk.
Uiteindelijk op de ’top’ aangekomen bleef ik foto’s maken. Wat een uitzicht! Omdat het rond lunchtijd was besloot ik om mijn broodjes te eten bij zulk mooi uitzicht. Daarna pakte ik – omdat ik gewoon ook genoot van het weer – een tijdschrift om wat te lezen. Continu werd ik gestoord door dikke bromvliegen. Zoem zoem *stil op mijn been* zoem zoem.
Er was ook een soort toren, je kon deze een klein stukje beklimmen maar wilde je naar de top dan kostte dat 2 sFr. 
Niet veel maar ik durfde niet omdat ik alleen was. Straks zou ik het eng vinden, en niet verder omhoog durven (dag geld!).

 

Na minstens een uur (en nog wat) daar gezeten en rond gelopen was ik er wel klaar mee. Ik besloot om naar de binnenstadte gaan. Omdat ik al eerder in Zürich was geweest wist ik (een beetje) de weg. Ik kwam (na een duur gedeelte) bij de haven uit.
Ik liep weer terug naar de winkels en ging op zoek naar Manor (een soort Bijenkorf/ oude V&D). Hier kocht ik wat souvenirs en vond een heel leuk shirtje in de sale. Nou heb ik wel genoeg souvenirs. Ik krijg dit NOOIT mee! Mijn weg vervolgde ik naar een MMM-Migros (aan de – volgens mij – Löwenstrasse).

 

31-05 donderdag

 

Die ijsthee moest worden ingeslagen, net zoals chocola. Omdat ik een dagkaart voor het OV had gekocht die ochtend besloot ik om vanaf de supermarkt de tram terug te pakken. 
Eigenlijk had m’n koffer al bijna klaar moeten zijn maar ik ging gewoon even lekker lezen op het balkon (50 Shades!). Ook moest er gegeten worden dus verplaatste ik me naar de keuken. Eenmaal gegeten en wel wilde ik nog naar de Coop (die aan de andere kant van de stad zat) omdat daar ook vlakbij een Starbucks zat.
Dit keer haalde ik géén koffie bij de Starbucks maar een mok van Zwitserland. De mok van Zürich heeft Roy gehouden en ze hebben de vormgeving aangepast waardoor de mok met Zwitserland erop leuker was dan diegene met Zürich erop. 

 

Drup drup…
Ik liep naar de tram. Oh dit red ik wel, dacht ik althans. 
Maar nee hoor. Zodra ik de tram uitstapte hoosde het. Ik kijk op buienradar. Sowieso tot 21:45 zou het heftig regenen. Ga ik een uur in dat hokje staan te verkleumen? Ik bedacht me nog even maar dan trek ik een sprintje. Ik had geluk, stoplichten op groen. Halverwege was ik bekaf. Ik kon niet meer! Half sjokkend door de regen liep ik naar het appartement.

 

31-05 donderdag

 

Drijfnat liep ik naar binnen. Het onweerde nog dus durfde ik het bad niet vol te laten lopen. Dit kon wel gevaarlijk zijn namelijk. 
Eerst een boek lezen, daarna verder lezen maar in bad was het plan. Met een half ingepakte koffer (thank god mag ik tot 12:00 uur in het appartement blijven) ga ik toch zo maar slapen.

SLAAPLEKKER

 

 

 

 

Verder lezen? -> 01-06 vrijdag

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.