30-05 woensdag 2018

30-05 woensdag

Wednesday 30 mei

 

De tijd vliegt!

Toen zaten we alweer bijna aan het einde. Na een nacht goed te hebben geslapen, sta ik op tijd op en haal met gemak de tram. Het is net alsof ik weet waar ik heen moet want voor ik het wist zat ik in de trein. Op naar Schaffhausen. Al stapte ik een paar haltes eerder uit…
Bij Schloss Laufen kwam ik gelijk in het middelpunt uit. Ik wilde hier eigenlijk eindigen maar het is maar goed dat ik het zo heb gedaan. Ik kocht een ticket om de uitzichtpunten te bezoeken, klein prijsje voor een prachtig uitzicht!

 

30-05 woensdag

 

30-05 woensdag

 

Rheinfall – Erlebnis:

Volgens de brochure had ik – met dat kaartje – toegang tot de ‘Rhinefalls Experience’. Daarvan heb ik er maar twee gedaan (er was namelijk nog veel meer te zien). De ‘Belvédère-weg’ en ik ben op het Aussichts-Plattform geweest. Hier super veel foto’s gemaakt maar wel een beetje spijt dat ik deze (voor mij) nieuwe attractie alleen heb bezocht.
Hoe dan ook, nadat ik bij het laatste platform lekker nat was gespetterd door de waterval kon ik twee dingen doen.
– Of dat hele pokke-end weer terug lopen
– Of de boot naar de andere kant nemen
Ik besloot om het tweede te doen. Een overtocht (van 3 minuten) kostte maar slechts 3 sFr. Daarna kon ik altijd nog kijken of ik een rondvaart wilde doen (zie je mij al gaan als bange poepert op die boot ;p maar het was het zeker waard!).

 

30-05 woensdag

 

30-05 woensdag

 

The other side…

Eenmaal aan de andere kant besloot ik gelijk maar een ijsje te halen. Stracciatella deze keer. Meteen daarna zag ik een souvenirshop. En voor ik het wist stond ik met een shirt, kaart en schildje voor mijn wandelstok aan de kassa.
Omdat het al rond etenstijd was ging ik maar eens op zoek naar een bankje met mooi uitzicht. Af en toe kwam er bewolking en tussendoor maakte ik foto’s.
De wandeling (met omweg) naar het station was begonnen. Halverwege kreeg ik nog een preek van een man die een digitale bijbel probeerde aan te smeren (ondanks ik niet wilde, zit ik nu met een cd-rom? opgezadeld). 
Het was een mooie wandeling en ik nam zelfs nog een keer het wandelpad van Schloss Laufen (ik had immers wel 5 sFr. betaald, beter alles uit het geld halen). Via Schaffhausen nam ik de trein terug.

 

30-05 woensdag

 

Stukje Zürich

Al vroeg was ik in Zürich (rond 15:45 uit m’n hoofd gezegd). Ik liep nog wat winkeltjes af op het station en ook liep ik het toeristenbureau even binnen voor folders en een ‘Grand Train Tour’ stempel. Niet dat ik daar aan deed maar vond het een leuke toevoeging.
Een paar boodschappen (souvenirs) haalde ik bij de MM-Migros aan de Limmatplatz. Hier vond ik diverse smaken ijsthee en zelfs een groot pak aan ijsthee-poeder.
Na de boodschappen heb ik nog even op het balkon gezeten voordat het tekeer ging. Ik heb de stoelen en tafel maar even verschoven want het ging aardig tekeer. Ondertussen heb ik gegeten (weer die plätzli’s en dit keer rösti erbij) en daarna besloot ik om een lekker bad te nemen. Dat Lush bad-ding moet op! Ik wil zo min mogelijk (ahum) weer mee terug nemen.
Al wat kleine dingen ingepakt en morgen even bij de Uetliberg kijken. Daarna de stad verkennen. Zal er in twee jaar tijd wat veranderd zijn?
Slaaplekker!

 

 

 

 

Verder lezen? -> 31-05 donderdag

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.