29-05 dinsdag 2018

29-05 dinsdag

Tuesday 29 mei

 

Dit was dé dag van de tussenreis. Van Ascona naar Zürich. Naar het tweede AirBnB appartement.
Maar eerst…
De allerlaatste spullen inpakken. Ook wilde ik een nette indruk achterlaten dus heb ik alles nog even met de Franse slag schoon gemaakt. Alles voor een goede recensie.

 

De regen
gooide alles in het roet. Er was markt in Ascona en hier wilde ik na het uitchecken nog heen. Helaas regende het zo hard dat ik tot m’n spijt maar naar de bushalte moest lopen en wachten op de bus. Zo jammer want ik had graag een marktje daar willen mee maken. Eenmaal aangekomen in Locarno leek het droog (ik maakte nog even wat foto’s) maar ging het toch verder regenen. Tot ziens Ascona, tot ziens Locarno!

 

29-05 dinsdag

 

29-05 dinsdag

 

Overslaan
In Bellinzona besloot ik om een trein over te slaan. Zo had ik een directe verbinding naar Zürich. En bezocht ik nog even snel de Castelgrande. Gewoon even het kasteel zien.
Kraken
Uiteindelijk zat ik in de trein. Gelukkig niet zo druk. Wat doet een vrouw naast me… Juist iets eten wat ontzettend kraakt. Ik zette wat muziek op. Na de Gotthardtunnel en wat mooie uitzichten begon een tweede mevrouw te kraken! Hoe en waarom? 

 

Zürich
Met de tram ben ik naar het appartement gegaan. Andres, de verhuurder had de sleutel in de brievenbus gedaan omdat hij werken was. Mooi en groot appartement zeg! Ik ben gelijk maar boodschappen gaan doen (bij Migros en Coop). Toen dat achter de rug was ben ik even gaan relaxen.

 

Streetfoodfestival
Op een gegeven moment kreeg ik een appje, er was een streetfoodfestival in de buurt. Hier was ook raclette te vinden volgens Andres. Ik besloot om erheen te gaan. En absoluut géén spijt van! Was was het groot! Ondanks dat ik alleen was vond ik het toch gezellig. Als eerste spotte ik een kraampje met ‘Dutch food’ (ze spraken geen Nederlands). Daarna viel mijn oog op mini donuts <3!
Met een bakje vol liep ik verder. En daar stond ‘ie dan hoor, de stand met Raclette. Ik maakte nog een rondje en kocht daarna een bordje raclette. Voor 11 sFr. Duur maar het was het zo waard door de ervaring. Leuk zo’n afsluiter!

Morgen de watervallen of chillen in Zürich.

 

 

 

 

Verder lezen? -> 30-05 woensdag

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.