28-05 maandag 2018

28-05 maandag

 

28-05 maandag

Monday 28 mei

 

Zo tussen het inpakken door (morgen naar Zürich) werk ik nog even aan mijn travel journal…

 

Ik had me verslapen! Typisch voor de maandag. Gelijk maar boodschappen gehaald en door naar de bus. 
Ik zou richting Lugano gaan en zou het wel aanzien wat daar te doen. Maar al gauw ging ik met de kabelspoorbaan omhoog. Naar de Monte Bré.
Boven ben ik meteen het terras opgedoken. 1 ijsthee! Hier heb ik de eerste (100) foto’s gemaakt. Na mijn ijsthee liep ik een stukje omhoog maar daar was verder niet veel te vinden. Dan maar omlaag en ik vond een mooi bankje om te lunchen. 
Ik zag dat een stuk verderop nog meer zicht was op Lugano/ meer van Lugano/ Melide en Italië. 

 

28-05 maandag

 

28-05 maandag

 

///verhaal tussendoor\\\

Dinja en de kabelspoorbaan.

Ah ik ben er! Dacht ik bij het station. ‘Gratis’ stond er. Bij de volgende betalen. Shit hoe doe ik dit… Nou ik heb toch al betaald voor deze zone. Ik ging zitten. Het was stil. Het bleef stil. Tot er werd omgeroepen, met het verzoek dat je moest instappen.
“Deze trein rijd automatisch”
Hè wat. WAT???
En toen ging die.
Echt helemaal zonder machinist.
Ik zat ook helemaal alleen. Shit dacht ik. Shit shit shit ik vind dit eng! Kom op Dinja, in achtbanen durf je tegenwoordig ook. 
Het ding schommelde aan alle kanten, ik ben maar in het midden gaan zitten. Het was mooi, de trein reed stijl omhoog!
Het volgende station. Of ik wilde uitstappen. Nou dit was het dan. Maar toen zag ik de volgende trein al aan de overkant van de weg. Voor 25 sFr. kocht ik een retourtje en maakte ik de reis naar de Monte Brè. 

\\\einde verhaal///

 

28-05 maandag

 

Dus ben ik daar verder gegaan met foto’s nemen. Ook mooie vlinders gespot!
Toen ik terug liep hoorde ik het fluitje al van de trein: ik had hem gemist. Een half uur wachten, en ondertussen een gratis wc en folders vinden. De volgende trein kwam eraan en ik zat met ‘het’ Duitse gezin in de coupé. F*cking irritante ROT DUITSERS! Die kinderen hadden volgens mij allemaal teveel suiker op!

 

Eenmaal weer beneden liep ik gewoon maar langs het water (boulevard) naar Lugano. Via het parkje (met bekende poort) waar ik wéér die Duitsers tegenkwam (of ik een foto wilde maken van hun… Ja hoor…), kwam ik uit bij een zaakje waar ze ijs verkochten. Al genietend liep ik verder en kwam een stel tegen, of ik een foto van ze kon maken. Dit maakte het allemaal wel goed eigenlijk. Super leuk gewoon!
Volgens mij ben ik via een omweg weer bij het station gekomen (overigens, mooie stad hoor Lugano!). Met een te drukke trein (zat ik bijna nog verkeerd ook) ging ik terug naar Locarno. Stiekem had ik ook nog naar Bellinzona willen gaan. Misschien morgen!

 

Nu is het allang bedtijd, morgen vroeg op. Eerst ‘uitchecken’ en daarna de markt hier bezoeken voordat ik doorga naar Zürich.
Slaaplekker!

 

 

 

 

Verder lezen? -> 29-05 dinsdag

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.