26-05 zaterdag 2018

26-05 zaterdag

 

26-05 zaterdag

Saturday 26 mei

 

03:02
Volgens mij haalt de trein die verloren tijd wel in. Ik kan even niet slapen. Linkerzij liggen – nope. Rechterzij liggen – nope.
(op een bordje op een station staat + 25 minuten vertraging)

 

04:22 
Ticket controle. Mevrouw roept doodleuk: “Gutenmorgen”. Maar het is nog midden in de nacht (mens houd je kop).

 

05:30
Ik kan niet meer slapen. Over iets meer dan een half uur gaan we de grens over en daarvoor blijf ik wel wakker! Volgens mij heb ik niet veel zooi mee…

 

07:10
Jahoor, ik heb teveel mee genomen. Hoe kan ik nou lezen terwijl het uitzicht zo mooi is?!
De trein rijd van Basel naar Locarno dus dat moet een mooie route zijn. Niks lezen maar genieten en foto’s maken (onder het genot van een vanille stengel, een blikje energydrank en m’n flesje Mezzo mix).

 

07:46
Vergeten te zeggen, maar Duitsland voert statiegeld zelfs op kleine flesjes. Well done!

 

09:15
Da’s nou balen. Volgens mij gaat deze trein dóór de Gotthardtunnel en ik had zo gehoopt op een mooie bergklim met de trein. Dat had ik een paar jaar geleden wel.

 

09:40
Allemaal bekende dingen. Wel jammer dat de trein door de tunnel ging. Dinsdag ga ik proberen om die mooie bergklim te zien/ mee te maken (vanaf Locarno -> Zürich). 
Ik zag het bordje van de ‘oude’ camping ‘Al Censo’ waar we vroeger wel eens heen gingen. 
Misschien dat ik Bellinzona of Lugano (of beide) ga bezoeken één deze dagen. Lijkt me tof!
Oh ja: en omdat de Gotthardtunnel zo lang is heb ik een tijdschrift gelezen. Had ik toch nog wat aan die zooi.

 

EINDE LIVE VERSLAG

 

26-05 zaterdag

 

Vervolgens was het tijd om vanaf station Locarno naar Ascona te komen. Ik begon met zoeken naar een ticket automaat en na betaling zocht ik gelijk m’n bus. Thuis had ik al uitgezocht langs welke haltes die zou rijden. Toen ik eenmaal bij mijn halte was (blijkbaar ook een eindstop) moest ik even zoeken. Maar zelfs Google maps kwam er niet uit!
Met Google maps werd ik namelijk één of ander rottig trapje opgestuurd mét zware koffer. Een vrouw wees me de goede weg en voor ik het wist stond ik voor het appartement.

 

Het is klein maar zeker fijn! Eenmaal gesetteld, besloot ik om nog even op pad te gaan. Het was mooi weer dus ik heb veel foto’s gemaakt. Ik at ook nog (duur) ijs en zocht een goedkoop restaurant maar na een bezoekje aan Migros hoeft dat niet hier.  Misschien als ik eens onderweg ben of in Zürich. De boodschappen vielen mee en na die klus ben ik gewoon lekker gaan relaxen. Een lekkere douche (met huisdier; een spinduizendpoot! – eww) koken en nu aan mijn travel journal. Zo maar eens gaan kijken wat ik morgen ga doen.

 

 

 

 

Verder lezen? -> 27-05 zondag

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.