Personal: Alleen op vakantie

Personal: Alleen op vakantie

 

Hierbij vast een waarschuwing: ik schreef dit persoonlijke blogje in de trein toen ik op vakantie was. Ik ergerde me dood aan mensen maar wilde dit niet in mijn ‘oh zo leuke’ travel journal zetten. Ik wilde mijn gedachten even kwijt maar het ging vrij rommelig en chaotisch. Ook wil ik er niemand mee kwetsen, dit is puur wat er op dat moment door m’n hoofd ging. Een beetje Personal: Alleen op vakantie.

Also note: komende dagen zal ik er hard aan werken om mijn travel journal (aldus: mijn vakantie verslagen) online te zetten, graag geduld hiervoor want ik heb buiten mijn blog ook nog een druk leven 😉

 

25 mei 2018

Heb je ook wel eens het gevoel dat je ergens anders hoort? Dat heb ik dus. Nederland is zo niet mijn ding en de mensen #sorrynotsorry ook niet zo. Ik ben nu alleen op reis in Zwitserland – ik had dit echt effe nodig – en de mensen hier vind ik veel beter. Met andere woorden: het voelt alsof ik in deze community thuis hoor. Ze zijn veel alternatiever dan de Nederlanders. Ik ben er namelijk zoveel tegengekomen alleen al in Lugano…
Mensen zijn hier ook veel meer op zichzelf, zelfstandiger dus. Ook veel beter opgevoed want de jeugd gooit z’n rommel netjes in de daarvoor bestemde afvalbak. Zelfs op de straten ligt minder zwerfafval. Nederlanders, neem hier eens een voorbeeld aan. 
Sorry ik scheer iedereen nu over één kam, er zijn natuurlijk ook mensen die dit wel doen!

(sorry ik was even afgeleid door de mooie omgeving, zichtbaar vanuit de trein)

Ik ben het gewoon een beetje zat in Nederland. Vanaf nu ga ik wat meer aan mezelf denken, voor mezelf zorgen en vooral sparen voor de volgende trip naar Zwitserland!

 

Even terug naar het persoonlijke:

Ik had gewoon echt even een blog break nodig. Op het werk was het de afgelopen weken druk en was ik na het werk zo moe dat ik geen puf meer had om te bloggen, laat staan om iets te doen.
Ik wil heus nog wel bloggen – graag zelfs! – maar misschien moet ik de onderwerpen wat aanpassen. In wat ik nou écht wil. Creatief zijn, Foto’s maken! Beauty is makkelijk om over te bloggen maar verder dan oogschaduw, nagellak, parfum en mijn ongelofelijke voorraad aan douchegel kom ik niet. Ik zal ook daarom over die dingen blijven bloggen maar geen maskers meer of andere dingen. Verder blijf ik bloggen over creatieve dingen, nerdy en geeky dingen, voedsel en natuurlijk (waarom ik mijn blog voornamelijk begonnen ben) mijn persoonlijke leven. 

 

One moment later…

Tijdens mijn vakantie krijg ik altijd (ja, écht altijd) de drang om ineens op te ruimen. Waarschijnlijk omdat ik met minder dingen dan ik bezit op vakantie ben. Na de vakantie wil ik dus weer verder met opruimen/ minimaliseren (inmiddels, 2 juni het eerste deel gedaan). Voor de vakantie was ik een minimaliseer challenge begonnen die eigenlijk een maand zou duren, maar dat lukte me gewoon niet. Het duurt gewoon iets langer, ik zal kleinere stapjes nemen maar de challenge stays on!
Tip voor mezelf: niet zomaar dingen meer kopen. Geef liever geld uit aan herinneringen (zoals vakantie of uitstapjes).

 

Gelukkig?

Sorry voor dit rommelige persoonlijke artikel. Ik zit in de trein richting mijn vakantieverblijf en wordt gewoon erg afgeleid door de omgeving en andere mensen. Hoe leuk de huizen hier zijn, lekker vrolijk gekleurd stucwerk in plaats van saaie bakstenen. Waarom kunnen we dat in Nederland niet doen? Het staat zoveel leuker en vrolijker. Geen wonder dat de mensen hier gelukkiger zijn (zie ook een nieuwsartikel over de gelukkigste landen).

 

Het heden

Zoals je heb gelezen (tussen alle rommelige klaagzangen door) ben ik van plan om het met m’n blog iets anders aan te pakken. Dingen waar ik niet helemaal achter sta ga ik ook niet meer publiceren (zoals het telkens plaatsen van een maandelijkse shoplog). Hier kijk ik vaak een beetje met tegenzin naar waardoor ik het ga uitstellen. Zo is er voor mij niet veel meer aan en zullen jullie dat uiteindelijk ook merken aan de artikelen. Ik ben mijn blog daarom absoluut niet begonnen dus moet ik het roer een beetje omgooien. Dat betekend misschien wel wat vaker geklaag maar als ik zo mijn ei kwijt kan doe ik het gewoon. 

 

Wat je kan verwachten op mijn blog de komende tijd: 
– dagen uit mijn travel journal
– shoplog van voor de vakantie én tijdens de vakantie
– de update van mijn minimalisme challenge

 

 

Bedankt voor jullie begrip en het me nog steeds steunen terwijl ik alweer een tijdje niet geblogd heb. Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in en ondanks de stomme privacy regeltjes (vandaar dat m’n blog er even niet uit ziet) ga ik vrolijk verder!
Liefs, 
Dinja

 

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Personal: Alleen op vakantie”

 1. Daniël schreef:

  Gewoon bloggen wat jij leuk vindt. Grappig de verschillen tussen Nederland en Zwitserland. Het zou inderdaad helpen als iedereen zijn eigen troep gewoon in de prullenbak zou gooien. Om mee te beginnen. Misschien kunnen we daarna daadwerkelijk gaan afvalscheiden.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Misschien kan ik daar ook nog een artikel aan wijden 😉
   Ja afvalscheiden en misschien ook niet afval laten slingeren…

 2. Leoniae schreef:

  You go girl :)! Komt allemaal goed! Kijk uit naar je nieuwe Posts :)!
  Xxxx, leoniae

  1. DinjaDONUT schreef:

   Leuk om te horen 😀

 3. Mirjam schreef:

  Ik kijk uit naar je travel journal en ben ook heel benieuwd hoe het met jouw mininaliseer ervaring gaat (dat staat hier ook even op een laag pitje, al ben ik er in mijn hoofd nog veel mee bezig).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Mijne stond ook op een laag pitje en kan het gewoon niet te snel doen merkte ik al 😉
   Maar binnenkort meer haha

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.