Personal: Update No Buy maand

No Buy Maand

 

De afgelopen maand was voor mij een No Buy maand. Zo’n challenge is moeilijk, zelfs als je bij je moeder woont! De bedoeling was dat ik tijdens deze No Buy maand eigenlijk niks mocht uitgeven. Ik wil niet snel zeggen ‘dat kan ik niet’ maar om écht niks uit te geven is eigenlijk wel een beetje onmogelijk. Lees je verder hoe ik de afgelopen maand ben doorgekomen?

 

Helemaal niks?

Om helemaal niks uit te geven tijdens een No Buy maand is lastig, en ik moet ook zeggen dat dat niet gelukt is. Ik heb namelijk nog wel wat boodschappen gehaald, met het werk zijn we wezen bowlen en ik ben ook met Sanne naar Rotterdam geweest. Dus ik heb wel wat uitgegeven deze maand maar het is wel drastisch minder dan de maand hiervoor. Kijk, ik heb het geld wel maar ik wilde deze challenge gebruiken om mijn uitgaven te minderen. En dat is dus wel gelukt. 

 

No Buy Maand

Rotterdam

Zoals ik al zei, was ik met Sanne naar Rotterdam gegaan. We hebben de Primark bezocht in Rotterdam Alexandrium (na lang zoeken toch eindelijk gevonden) en zijn daarna doorgegaan naar het centrum. Eerst even een kijkje genomen in de Markthal, wat leuk was om een keer mee te maken maar de prijzen vond ik echt flink tegenvallen. Hierna besloten we om nog wat kledingwinkels in te duiken. Ik heb – gelukkig – weinig gekocht (dat zie je vrijdag!) dus vond ik het wel een geslaagde missie voor mijn challenge. Toch een leuke dag zelfs met weinig geld uitgeven. ’s Avonds zijn we nog wel bij een tapas restaurant gaan eten maar die prijzen vielen reuze mee! 
Dus wat heb ik geleerd: je kan rustig shoppen tijdens een No Buy maand, want zelfs als je geen geld uitgeeft (of weinig) kan je een hele leuke dag hebben!

 

No Buy Maand

Vervoer

Gelukkig is de lente begonnen en steeds vaker krijgen we dagen met mooi weer. Dat heb ik dus ook gemerkt aan mijn uitgaven want ik ben minder met de bus gegaan. Ik vond het onzin om geld neer te leggen voor een busritje terwijl het mooi weer was. Fietsen kost niks en is ook nog eens goed voor de lijn en conditie! Het enige waar ik rekening mee moet houden is het onderhoud aan mijn fiets (hij piept), het feit dat als het donker is dat ik lampjes mee moet en als het regent moet ik een regenpak aan (maar die heb ik ook al aangeschaft). Mocht het zo zijn dat mijn band lek raakt, ik kan banden plakken en het vervangen zal vast ook niet zo heel moeilijk zijn… Ik ben dus goed voorbereid!

 

No Buy Maand

 

 

Het moeilijkste blijft vooral nog de snacks op het station. Je betaald gewoon het 3 dubbele voor iets dat je dus ook gewoon mee van huis had kunnen nemen. Wat doe ik mezelf toch soms aan? En ook dingen zoals Pokémonkaarten en nog meer ’troepjes’ mag ik echt niet meer kopen. Het is leuk voor even maar wat doe je er uiteindelijk mee? Mijn oude hamsteraar gewoontes mogen niet zo makkelijk terug komen, ik was juist bezig om op te ruimen!
Vooral met het opruimen zal ik de komende maand mee bezig zijn. Misschien als ik door heb hoeveel spullen ik nog heb, dat ik niet zo snel meer nieuwe spullen (troepjes) zal gaan kopen.
Doe jij aan de grote voorjaarsschoonmaak?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Personal: Update No Buy maand”

 1. Nanke schreef:

  Klinkt als een leuk maandje :).
  Tip voor als je geen kleine rommeltjes wil kopen. Schrijf alle bedragen op die je niet hebt uitgegeven, zodat je aan het einde van de maand zit hoeveel geld je bespaard hebt ;). Het werkt ook voor mensen die stoppen met roken.

  Mijn huis staat al 3 dagen in het teken van de voorjaarsschoonmaak. Want ik heb echt zo ontzettend veel spullen. Niet normaal xD.

  Misschien is het leuk om op de rommelmarkt te gaan staan met de spullen die je wilt weggooien. Dan kan je er nog een leuk zakcentje aan verdienen. Aka more money! Ohja en super saai, vergeet je belastingaangiften niet, die willen je ook nog wel eens voorzien van extra zakcentje ;). #okedatwastevolwassen

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hee goede tip 😀
   de rommelmarkt bij koningsdag gaat hem voor mij niet worden aangezien ik dan moet werken, maar paar jaar geleden heb ik dat wel gedaan 🙂

 2. Nienke schreef:

  Je mag echt wel trots zijn hoor. Met mijn shopverslaving koop ik eigenlijk altijd veel te veel. En dat breng ik vaak in evenwicht door een no-buy maand te houden. In mei ga ik er weer een houden!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is ook een reden waarom ik deze No Buy maand heb gehouden 😉 achter de schermen ga ik nog wel door (is ook wel nodig)

 3. Judith Armande schreef:

  Lekker bezig! Helemaal niets kopen is denk ik ook wel echt onmogelijk. Maar met flink besparen in aankopen bespaar je ook een boel!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Daarom, dat is ook mijn doel voor de komende periode 🙂

 4. Els schreef:

  Ja, ik probeer ook te minderen, maar met mijn blog “moet” ik toch nieuwe spullen kopen ;-). Ik heb al wel veel opgeruimd.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Herkenbaar! Ik koop ook maar al te graag spullen voor mijn blog 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.