De bestemming wordt…

De bestemming wordt

 

Wie me al wat langer volgt weet dat ik (bijna) altijd een vakantie aankondig met ‘De bestemming wordt…’. Volgens mij ook nog eens hartstikke verkeerd gespeld, maar zo heb ik al mijn berichten al genoemd dus kan ik er gewoon niet mee stoppen. Anyhow… Ik ga weer eens op vakantie! Hoe, wat en waar vertel ik je in mijn artikel!

 

Het plan

Ik kan het niet anders verwoorden dan: ‘Ik ga alleen op vakantie’. Het is geen leugen, geen grapje of wat dan ook. Ik wil avontuur en ik denk dat ik alleen veel avontuur zal beleven. Het is helemaal niet zielig, of triest maar juist stoer (al zeg ik het zelf). Of ik me ga vermaken hoef ik me nog niet eens af te vragen. Ik had nog niks geboekt en wist toen al waar ik allemaal heen wilde gaan. Het zijn uiteindelijk maar 7 dagen vakantie, en om alles te doen in die 7 dagen zou al teveel worden. Er zijn keuzes gemaakt en ook als ik er ben kunnen die nog altijd veranderen. In de tijd dat ik wil uitrusten heb ik mijn lieve laptop, ik neem een boek mee, creatieve knutsels (zoals mijn travel journal), tijdschriften en er is tv aanwezig. 

 

Bestemming

Ik ga naar…. ZWITSERLAND. ‘Alweer?’, ja alweer! 
Het land heeft m’n hart gewoon veroverd en hoeveel leuke landen er ook nog mogen zijn, ik zal altijd terug willen naar Zwitserland. De plaatsen die ik ga bezoeken zijn Ascona en Zürich, hier zal ik ook overnachten. Ik heb via AirBnB twee mooie verblijven kunnen boeken die van alle gemakken zijn voorzien. Een keukentje zodat ik m’n eigen eten kan klaarmaken, tv is aanwezig en bij één van de twee zit er zelfs een bad én balkon bij! Beide zijn ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer maar als het mooi weer is tijdens mijn vakantie wil ik gewoon stukken lopen. Ik ben ook heel benieuwd of ik daar de Pokégyms kan veroveren! 

 

De bestemming wordt...

De ‘voorpagina’ van mijn travel journal van dit jaar…

Hoe dan?

Zo had je een paar jaar geleden nog de City Nightline, en zo niet meer. Het plan is om met de trein te gaan, helaas moet ik gaan overstappen maar gelukkig niet super vaak en het zijn ook nog eens wat grotere plaatsen (in plaats van in the middle of nowhere). Ik heb dit allemaal al uitgezocht, treintickets zijn betaald (whoohoo lekker eerste klas!) en ik heb zelfs al gezocht wat ik kan doen in de tijden dat ik moet wachten. Op één station is zelfs een DM drogisterij aanwezig dus als die nog open is op het moment dat ik aankom zal ik zeker even gaan kijken of ik daar wat kan scoren. Op de terugreis is er gelukkig een Starbucks op het station, zodat ik ’s ochtends vroeg een lekker bakje koffie kan halen (of zoals ik altijd doe: caramel macchiato!).

 

 

Ik moet zeggen dat het boeken van de gehele reis me heel trots heeft gemaakt en ik ben toch blij dat ik dit avontuur aan ga. Ik zal – natuurlijk – mijn camera meenemen en veel foto’s maken. Ook wil ik mijn travel journal lekker kunnen vullen dus overal waar het kan neem ik foldertjes en boekjes mee! Voor het shoppen ga ik dit jaar niet echt, al wil ik wel een hoop eten mee terug nemen (ja dat kan dan wel weer met de trein) zoals chocolade en Zwitserse meringues. 
Wish me luck!
Ben jij wel eens alleen op vakantie geweest?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “De bestemming wordt…”

 1. Nienke schreef:

  Wow, wat stoer dat je dit avontuur in je eentje aangaat! Ik zou dat zelf echt niet kunnen hoor. Ik kan in Nederland goed activiteiten in mijn eentje doen, maar als ik ergens anders ben wil ik dat graag met iemand ervaren.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het lijkt me gewoon leuk om eens alleen een vakantie mee te maken 🙂 nog nooit gedaan (en het zijn maar 7 dagen waar ik al 2 daarvan alleen maar onderweg ben)

 2. Lois Lorinde schreef:

  Wat gaaf! Zwitserland is erg leuk. Fijn om het allemaal al zo goed gepland te hebben. Heel veel plezier alvast!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankjewel 😀 gaat zeker lukken!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.