Stappenplan voor Pasen

Stappenplan voor Pasen

 

Pasen staat al bijna voor de deur (op de gekke datum van 1 april, wie gelooft dat nou?) en omdat ik in het verleden weinig artikelen heb geschreven die over Pasen gaan leek dit artikel me wel een leuk idee! Want wat kan je eigenlijk allemaal doen met Pasen? Ik stelde een stappenplan voor Pasen op.

 

Mensen weten tegenwoordig niet meer wat ze moeten doen met dubbele feestdagen (1e Paasdag, 2e Paasdag). Meestal wordt het een uitje naar één of andere woonboulevard of bezoeken ze gezellig de bouwmarkt. Daardoor heb ik wat te doen met 2e Paasdag (werken helaas!) maar 1e Paasdag ga ik gezellig naar mijn vader en stiefmoeder. Als ik niet moest werken kon ik genoeg leuke dingen verzinnen die ik op de 2e Paasdag kon gaan doen, in plaats van te gaan winkelen. Daarom deel ik een stappenplan voor Pasen, zodat niemand zich meer hoeft te vervelen!

 

1. Uitslapen

Begin met uitslapen, je kan het zo gek mogelijk maken en voor iedereen geldt een ander tijdstip wat ze vinden vallen onder uitslapen. Kan je nou écht niet meer slapen? Kijk dan nog even een serie of neus wat rond op Instagram of Pinterest. Wel in bed blijven dan natuurlijk 😉

 

2. Douche of bad

Een uitgebreide douche of lekker even ontspannen in bad (met een heerlijke Lush paas badbom!) klinkt ook niet slecht. Geniet van je vrije dag door te relaxen en even een momentje voor jezelf te pakken. Nu heb je eindelijk eens tijd voor dat ene gezichtsmasker die je al wilde proberen of wat dacht je van een heerlijk haarmasker?!

 

Stappenplan voor Pasen

3. Ontbijt of brunch

Dit ligt er natuurlijk aan hoe laat je opstaat en klaar bent met het bad of de douche. Sta je nog redelijk vroeg op, dan kan je het een paasontbijtje noemen en sta je wat later op, dan is het meer een paasbrunch. En wat hoort er natuurlijk bij een paasontbijt of brunch? Juist een lekker eitje! Je kan op zoveel manieren een ei klaarmaken… Denk aan scrambled eggs, een gebakken eitje, een omelet en een gekookt eitje. Voor een gekookt eitje heb je genoeg leuke eierdopjes, zoals deze Peleg Design Sumo eierdop set van Ditverzinjeniet.nl. Naast deze eierdopjes zijn er genoeg andere leuke Paascadeaus te vinden 😉

 

4. Schilderen

Wat er vroeger echt bij hoorde was eieren beschilderen! Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken. Eieren schilderen is leuk maar glitters maken het nóg leuker, of wat dacht je van een hippe dip dye ei (klinkt ook zo lekker haha). Dat is pas eieren beschilderen 2.0.

 

5. Lunch?

Na zo’n uitgebreid paasontbijt of paasbrunch zit je aardig vol lijkt me, maar mocht je echt nog veel trek hebben kan je de restjes van het ontbijt of van de brunch nog eten. Zelf koop ik bij zulke dagen vaak teveel spullen in dus heb ik altijd wel wat restjes die als lunch gebruikt kunnen worden. Of kook nog een eitje (of twee)! 

 

6. Wandeling

Na zo’n stevig ontbijt, brunch en lunch moeten die kilo’s er wel weer af! Maak een flinke wandeling (en hoop op mooi weer). Voor de fotografieliefhebbers: neem vooral je camera mee. De lente is onderweg dus hier en daar spot je al wat kleine bloemetjes en bloesem aan de bomen. En als de zon schijnt is dat mooi meegenomen, persoonlijk vind ik een straaltje zonlicht een foto al een stuk vrolijker maken. 

 

Stappenplan voor Pasen

7. High Tea

Zelf vind ik Pasen een leuke feestdag om een High Tea te organiseren. Ik heb ooit al eens een artikel gemaakt over een High Tea, maar ik deel hier nog wat aanvullende informatie 😉 
Want naast de hapjes en tips die ik heb beschreven in dat artikel is het ook heel leuk om een paaseitjes proeftest te doen (hoe houd je je visite bezig). Of serveer hapjes eens anders dan op een bordje, de Kikkerland Mini snijplankjes zijn daar echt heel gaaf voor. Serveer hapjes zoals kleine tosti’s, stukjes quiche of mini pizza’s (of doe net zoals ik en serveer toastjes en matze crackers).

 

8. Zoektocht

Mag wel, hoeft niet natuurlijk haha! Een paaseitjes zoektocht is leuk als je kinderen hebt of als je visite kinderen heeft. Stippel een leuke zoektocht uit en de prijs is… Chocolade paaseitjes! Heb je geen kinderen, of krijg je geen bezoek met kinderen kan je natuurlijk altijd nog gezellig een spelletje doen! Pak de Monopoly maar van zolder, een potje Mens-Erger-Je-Niet of gewoon een simpel kaartspelletje kan allemaal super leuk en gezellig zijn.

 

 

 

Wat tijdens Pasen natuurlijk niet kan ontbreken zijn paaseitjes! Zelf heb ik er al genoeg op dus ik koop er nu echt niks meer bij (al die kilo’s moeten er later weer vanaf). Nu ik het stappenplan voor Pasen heb getypt heb ik erg veel zin gekregen in de lente en ook de Paasdagen, ook al moet ik tweede Paasdag werken. 
En, wat ga jij doen met Pasen?
Liefs, 
Dinja

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Ditverzinjeniet.nl

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

14 reacties op “Stappenplan voor Pasen”

 1. Els schreef:

  Kijk jij bent al klaar ;-). Ik ga denk ik ook brunchen en verder lekker niks :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik zit er al helemaal klaar voor 😉
   Veel plezier alvast met je paasbrunch!

 2. Iris schreef:

  Oh ik heb zo veel zin in Pasen. Ik vind dat altijd zo gezellig! Leuke tips heb je onder elkaar gezet.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Jaaa en leuke paasdecoraties 😀

 3. Nienke schreef:

  Wat grappig, een stappenplan voor Pasen! Uitslapen is altijd een goed idee.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Leek me wel leuk om eens iets anders te delen 🙂

 4. Sandra schreef:

  Ik vind het allemaal goede ideeën! Bij ons staat op 2e paasdag al een brunch gepland bij mijn schoonouders thuis. Verder ga ik sowieso ook altijd lekker wandelen! Hopelijk wordt het mooi weer. 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Gezellig! Inderdaad, ik hoop ook op mooi weer 🙂

 5. Jouvence schreef:

  Een paasbrunch of high tea vind ik altijd wel erg gezellig én lekker! Ik ga met een groepje vrienden bij ons thuis gourmetten, borrelen, bijkletsen en spelletjes spelen op eerste paasdag.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ohh dat klinkt ook gezellig! 😉

 6. Eva schreef:

  Hoe geniaal die sumo eierdopjes haha! Ik vier eerste Paasdag Pasen met de familie, we doen ieder jaar weer een paasbrunch. Tweede Paasdag ga ik denk ik lekker een wandeling maken als de zon schijnt, dat vind ik een goeie tip!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hihi ja hè?! Ik denk ook dat ik met Pasen een wandeling ga maken (ligt nog wel aan het weer natuurlijk) maar ik ga er vanuit dat mijn vader en stiefmoeder dat ook wel een goed idee vinden 🙂

 7. Rachel schreef:

  Leuk om te lezen en goed stappenplan haha alvast succes en een goed weekend

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankjewel! Jij ook een fijn weekend 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.