Personal: Persoonlijke doelen en weer een challenge?

Persoonlijke doelen

 

Met genoeg inspiratie op zak voor blog artikelen zou ik onderhand vergeten om persoonlijke dingen te delen. Maar vandaag maak ik het weer helemaal goed! In dit artikel deel ik wat persoonlijke doelen (had ook gekund in januari, maar ach beter laat dan nooit) en ga ik weer aan een challenge beginnen. Lees snel verder om erachter te komen welke challenge!

 

Het klinkt allemaal heel serieus (is het ook Dinja!) maar er is niks aan de hand hoor. Ik kwam erachter dat persoonlijke doelen toch best handig zijn. Daarom deel ik ze alsnog met je, ook al is het maart. We zitten nog in het begin van het jaar dus kan ik ze zonder verdere excuses nog delen. 

 

Persoonlijke doelen

#killerbody *ahum*

Verder met afvallen

Ik was vorig jaar zo goed bezig, ik had 10 kilo eraf kunnen krijgen. Maar door mijn break-up en het verhuizen terug naar mijn moeder zijn er een paar kilo’s weer bij gekomen. Ik weet dat ik het kan en ik ga het gewoon weer proberen. Het is lastig maar ik moet en zal die paar kilo’s eraf krijgen. Het liefst zou ik weer 10 kilo eraf willen, maar zou ook al tevreden en trots zijn als er 5 kilo voor de zomer af is!

 

Aan de studie

Nee nog niet voor hetgene dat ik uiteindelijk wil maar voor mijn werk moet ik het één en ander leren. Ik volg een doe-het-zelf vakopleiding en voor het basisdiploma moet ik 5 module’s halen. Vandaag heb ik het examen over de module ‘Verf, behang en raamdecoratie’ dus wens me succes! De volgende module wordt die van de tuin, leek me logisch omdat we het tuinseizoen in gaan. 
Ook heb ik vorige week een cursus gehad, maar die is voor mij als verfspecialist. Ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd, heb geoefend met houtrotvuller en ik weet nu dat ik geen raam kan kitten (het kit zat echt overal 

 

Werken aan mijn blog

Er is nog veel te doen aan mijn blog, maar waar ik me vooral mee bezig wil houden dit jaar is de social media. Er is veel verkeer hieruit te halen en ik gebruik het nog niet optimaal. Zo moet ik vaker op Instagram posten, meer persoonlijker zijn op Facebook, actiever op Twitter, eigen foto’s pinnen op Pinterest, vaker mijn blog promoten, beter gebruik maken van hashtags en meer reageren op andere blogs. Dat is een aardig lang lijstje maar zoals het nu gaat, ga ik al redelijk de goede kant uit.

 

Persoonlijke doelen

Foto’s

Ik wil weer wat meer bezig zijn met fotografie. Ook al weet ik dat ik vanaf vorig jaar al geen foto’s meer heb bewerkt, hier zal ik ook aan moeten werken. Maar met alleen mijn MacBook Air heb ik het gevoel dat ik het niet goed genoeg kan bewerken. Dus hiervoor zal ik een desktop moeten kopen en ik weet al waar. Bij Leapp verkopen ze refurbished Apple producten en daar zou ik graag een iMac willen kopen. Ik weet dat ik een iMac fijn vind om mijn foto’s op te bewerken. Zodra ik daar eindelijk klaar mee ben zal ik ook mijn fotografie website eens onder de loep moeten nemen, deze heeft een flinke opknap/ update beurt nodig. 

 

Opruimen

Ik ben natuurlijk al een tijdje bezig met opruimen, maar sinds ik oververhuisd ben had ik even een pauze genomen. Totdat ik bij Northflix een Minimalism Challenge tegenkwam. Ik raakte geïnspireerd en kreeg motivatie om weer op te gaan ruimen door het lezen en kijken naar wat zij allemaal weg deed. Dat moet mij ook lukken! De challenge houd in dat je een maand lang iedere dag overbodige spullen weg doet. Zo doe je op dag 1 maar 1 ding weg, op dag 2 gaan er 2 dingen weg, enz… Eigenlijk is het ook de bedoeling dat de spullen diezelfde dag dat je besluit om ze weg te doen ook daadwerkelijk weg doet (dus niet bewaren om het later weg te gooien) maar zo ga ik niet te werk.

Ik zal per week foto’s maken met wat ik weg doe in die week, en houd me hierbij wel netjes aan het schema (dus op dag 15 moeten 15 dingen weg). De spullen zal ik gaan bekijken; moeten ze echt weggegooid worden, kan het nog een ronde mee voor de kringloopwinkel, kan ik er een kennis blij mee maken of kan ik er nog wat aan verdienen? Volgende maand zal ik het eindresultaat delen van de challenge! 

 

 

 

Dat zijn weer een aantal persoonlijke doelen! Ik doe de ene challenge na de andere, en met mijn DinjaDONUT’s Tekenchallenge ben ik nog lang niet klaar mee. Maar zo’n challenge werkt echt goed voor mij, alsof ik meer motivatie heb om het vol te houden. Zal ik dat dan ook maar doen voor het afvallen 😉 ?
Welke challenge zou jij eens willen doen?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Personal: Persoonlijke doelen en weer een challenge?”

 1. Judith Armande schreef:

  opruimen, zo moeilijk haha! ik kan zo slecht dingen weggooien, maar zou het ook wat meer moeten doen!
  Leuk dat je voor je werk zo aan de studie bent!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik heb er ook moeite mee hoor! Maar het gaat vooral om keuzes maken (wil ik écht dat ene bewaren of meer ruimte :p )

 2. Johanne schreef:

  Ik zou misschien ook een keer een opruimchallenge moeten doen! Ben er ook verschrikkelijk slecht in en ik haak dan ook nog eens vaak middenin het opruimen af. En dan is het eigenlijk alleen maar een nog groter zooitje geworden. Succes ermee iig! 😀

  1. DinjaDONUT schreef:

   Haha klinkt bekend! Met een challenge daag je jezelf net iets meer uit op dus wel door te gaan met opruimen 😉

 3. Eva schreef:

  Die opruim challenge zou ik eigenlijk ook moeten doen haha! Er ligt nog zoooo veel dat eigenlijk weg kan ,maar het is zo moeilijk want ik hecht overal waarde aan. Wat je misschien nog verder zal inspireren is de Netflix documentaire Minimalism. Het begint een beetje duf maar heeft zeker interessante delen 🙂
  En ook goed dat je weer gaat afvallen 🙂 Dan ga je je ook zoveel beter voelen qua energie enzo! En als een challange zo goed werkt waarom dan ook niet eentje om je te helpen afvallen toch?

  1. DinjaDONUT schreef:

   Die Netflix documentaire staat toevallig op het lijstje om een keer te gaan kijken 🙂
   En ik ga waarschijnlijk wel een challenge verzinnen om te zorgen dat ik een beetje kan afvallen!

 4. Romy schreef:

  Je hebt mooie doelen voor jezelf opgesteld! Wat goed dat je voor je werk een aantal cursussen en trainingen volgt 🙂 En zo’n opruimchallenge klinkt als een goed plan! Zoiets kan ik zo nu en dan ook wel gebruiken, haha.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het is voor m’n werk ook wel een beetje verplicht, maar ach extra kennis kan geen kwaad (en voor je het weet kan ik allerlei soorten klussen doen 😀 )

 5. Mevrouw Marloes schreef:

  Ik ben net begonnen aan Day Zero Project. Een opruimchallenge kan bij mij in huis geen kwaad om te doen, hahahah. En een challenge die iets met sporten te maken heeft, want ook ik ben bezig met wat kilo’s kwijtraken

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja zoiets moet ik eigenlijk ook gaan doen, ik ben alleen niet zo’n sportheld 🙁
   Maar vaker de fiets pakken of lopen dan de bus nemen is ook al beter!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.