DinjaDONUT’s Tekenchallenge deel 3

DinjaDONUT's Tekenchallenge

 

Nog steeds vind ik het leuk dat ik wat vaker aan het tekenen ben. Soms ga ik er echt voor zitten en teken ik alles voor die week maar soms heb ik niet veel zin en duurt het wat langer. Maar ik vind mijn eigen DinjaDONUT’s Tekenchallenge nog steeds leuk om te doen! Doe jij ook mee 😉 ?

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

 

Het tekenschrift gaat bijna overal mee naar toe. Ik moet hierdoor misschien wel sneller op zoek gaan naar een nieuw schrift want hij is al eens een keer nat geworden omdat ik door de regen moest fietsen. Blijkbaar was mijn rugtas niet bestand tegen zoveel regen (het ging echt tekeer, niet normaal gewoon). Voorlopig blijf ik nog wel in dit schrift tekenen maar als ik door nog zo’n regenbui moet vrees ik het ergste. Laten we maar niet meer over dat vieze weer praten (lente, joehoe kom je nog?) en gewoon maar gaan kijken naar mijn tekeningen!

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

Week 9.

– Een fruitige fruitsoort
Het leek me zo leuk om een kiwi te tekenen! Ook omdat mijn moeder vroeger ook eens een tekening van een kiwi heeft gemaakt (alleen dan een veel groter formaat en die was wel wat mooier dan mijn kiwi). Ik moet zeggen dat ik best tevreden ben met mijn kiwi. Hij lijkt er goed op en het was ook nog eens leuk om na te tekenen!

 

– De bollenvelden
Ik heb veel leuke tekenopdrachten verzonnen voor deze week. Eerst dacht ik wel bij deze opdracht: ‘Waar moet ik beginnen’. Totdat ik op google aan het zoeken was naar mooie foto’s van bollenvelden. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Ik tekende een perspectief, en als het in kleur was geweest had ik er een ondergaande zon bij getekend maar die moet je er nu maar even bij verzinnen. Hoewel ik perspectief tekenen wel lastig vind, besloot ik er toch voor te gaan 🙂 

 

– Een gek kapsel
Deze techniek heb ik een beetje overgenomen van de manga tekenstijl. Een aantal jaren geleden had ik van die tekenboeken en toen probeerde ik vanuit daar te tekenen. Ik was met één tekening heel lang bezig maar het eindresultaat beviel me niet. Inmiddels heb ik de boeken weg gedaan maar als ik haren teken is dat nog wel in die tekenstijl. Ooit zou ik nog wel eens realistisch haar willen tekenen maar zover ben ik nog lang niet. Maar ik ben wel tevreden met dit gekke kapsel!

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

Week 10.

– De keuken van je dromen
Eerlijk gezegd had ik hier zo geen zin in. Ik wilde natuurlijke dingen tekenen en daarnaast vond ik het veel te moeilijk om mijn droomkeuken te ontwerpen. Eigenlijk weet ik nog helemaal niet wat mijn droomkeuken is, zo lang het maar in een industriële stijl is ben ik al tevreden. Of ik ooit nog een keuken ga tekenen weet ik niet, dat zie ik later wel.

 

– Mooie woondecoratie
En hier had ik dan wel veel zin in! Met Pinterest als inspiratiebron heb ik leuke woondecoratie kunnen vinden. Bloempotten tekenen is gelukkig niet zo moeilijk en cactusjes ook niet. Een poef gaat me dan wat minder af net zoals een plaid. Toch best lastig om te tekenen die items! Maar het is wel een leuke opdracht geweest!

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

Week 11. 

– Narcissen in een veld
Bloemen zijn leuk om te tekenen! Al zijn de narcissen niet mijn sterkste vak, toch heb ik er een leuk plaatje van gemaakt. Het lijkt ook wel alsof ik het tekenen steeds beter onder de knie krijg. Ik vond het ook leuk om te tekenen en daar ligt het misschien ook aan. Meestal begin ik met het schetsen en later probeer ik de onnodige lijntjes weg te gummen met mijn kneedgum (met een normale gum maak ik teveel vlekken en zooi). 

 

– Wat eet je vandaag?
Stiekem is dit eigenlijk heel erg mis gegaan. Ik had een hele planning gemaakt in mijn hoofd. Zo van: ja die dag wil ik sla eten! Maar uiteindelijk is het er niet van gekomen en moet ik nog steeds een keer sla eten. Maar ook de krop sla vind ik erg goed gelukt, het is wel nagetekend van een plaatje maar zonder enige vorm van voorbeeld kan ik gewoon niet tekenen. 

 

– Je favoriete hoofdgerecht
Dit is dan weer wat lastiger om te tekenen, maar ik geef je het antwoord: het zijn dus pannenkoeken. Eigenlijk is dat wel mijn all-time favoriet als het gaat om eten. Maar ook spinazie en pizza zijn een groot favoriet. En Grieks eten, dat zou ik elke avond wel willen eten. Dat is alleen wel allemaal zo lastig om te tekenen, en een vol bord met pannenkoeken leek me iets makkelijker!

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

Week 12. 

– Kleine lammetjes
Kleine lammetjes tekenen… Hoe schattig ze ook zijn, ik wilde de opdracht iets anders aan gaan pakken. Mareep is een schaapachtige Pokémon en ik wilde heel graag Pokémon tekenen die dag. Het zijn dus baby Mareep geworden, kleine Mareep lammetjes! 

 

– Keukengereedschap
Toen ik de opdracht verzon leek het me heel leuk, maar toen ik klaar zat met potlood en tekenschrift had ik er opeens geen zin meer in. Ik heb (te) snel wat keukengereedschap getekend; een garde, een spatel en een lepel. En ik weet het, het had echt hele malen beter gekund maar ja… De volgende tekeningen worden vast veel beter!

 

 

Met mijn DinjaDONUT’s Tekenchallenge wil ik ervoor zorgen dat ik meer bezig ben met creatieve dingen doen. En dat lukt ook aardig. Zo vind ik het leuk om bij de challenge de opdrachten te handletteren zodat ik daar ook mee aan het oefenen ben. Inmiddels heb ik trouwens ook weer mijn breinaalden en wol gevonden dus ik ben ouderwets fijn aan het breien!
Welke creatieve hobby vind jij leuk?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.