15 Dingen die je in de trein kan doen

15 Dingen die je in de trein kan doen

 

Stel je nou eens voor, je moet een lange reis maken met de trein (of andere types van het OV) maar je verveelt je snel… Helluppp! Wat kan je nou gaan doen tijdens zo’n reis? Aangezien ik af en toe wel eens een lange reis maak met de trein, leek het me leuk om een lijstje op te stellen. Hier zijn 15 dingen die je in de trein kan doen.

 

1. Tekenen

Je kan gaan tekenen. Teken de mensen na in de trein, het uitzicht als de trein even stil staat (hopelijk bij een station) of als je helemaal geen inspiratie hebt kan je ook wat opdrachten gaan tekenen van mijn Tekenchallenge! Nog stééds geen inspiratie? Maak dan wat simpele doodles of zorg dat je een ‘kleurboek voor volwassenen’ mee hebt zodat je kan gaan kleuren in plaats van tekenen. 

 

2. Bloggen!

Als je nog geen blog hebt kan je die natuurlijk opstarten. En ja, in de trein is een prima mogelijkheid om dat te doen. Mocht je wel een blog hebben kan je vast een aantal ideeën gaan verzinnen voor een nieuw artikel. Of nog beter zelfs; werk de ideeën meteen uit, wie weet kan je wel voor een paar dagen voorwerken!

 

15 Dingen die je in de trein kan doen

3. Eten

Dan heb ik het niet over een heerlijk vet bakje patat met een flinke klodder mayo… Nee ik bedoel eigenlijk dat zelf belegde broodje dat je mee hebt genomen van huis (want ik moet aan mijn No Buy maand denken 😉 ). Sowieso vind ik patat in de trein stinken, en ik krijg er ontzettende honger van als andere mensen dat dus eten in de trein. Neem gewoon een lekker broodje of eventueel een koekje mee en smikkel die lekker op in de trein.

 

4. Make-up

Niet de aller charmantste manier, maar doe je make-up in de trein op. Ik weet het (ik spreek uit ervaring), het is niet gemakkelijk vooral niet als je met een sprinter moet reizen. Wat ook kan, maar eigenlijk vervelender voor je medereizigers… Lak je nagels! Zorg dan alleen dat je een coupé voor jezelf hebt, tenzij je er gewoon schijt aan hebt.

 

5. Iets kijken

Bijvoorbeeld een aantal filmpjes op Youtube. Je hebt vast wel een hele waslijst aan vloggers die je volgt (ik heb persoonlijk niet zoveel met het kijken van vlogs, sorry!) of een paar trailers die je nog wilde bekijken. Dit is hét moment daarvoor! Of als je echt een lange reis te gaan hebt kan je net zo goed een filmpje opzetten of een paar afleveringen van je favoriete serie bekijken. Eén tip: zorg wel dat je je oortjes bij je hebt!

 

6. Relaxt

Naar buiten staren tijdens het luisteren van goeie muziek werkt vaak rustgevend. Soms zo rustgevend dat je ervan weg dommelt. Ik kan echt overal slapen, zelfs in het openbaar vervoer (zo heb ik eens bijna een keer mijn bushalte gemist). Als ik niet té moe ben slaap ik op een stand dat ik nog wel van alles om me heen hoor. Dus als er wat gebeurd of de trein stopt bij een station merk ik dat en word ik er weer wakker van. 

 

15 Dingen die je in de trein kan doen

7. Spelletjes

Hét ultieme vermaak; speel een spelletje. Neem van tevoren je 3DS of PS Vita mee en een aantal games die je onderweg kan gaan doen. Maar ook kan je je laptop meenemen waar je je PC games op kan spelen. En ook even je mobiel niet te vergeten: in de Play store of App store staan zat games die je kan uitproberen. Mijn favoriet blijft Pokémon GO, al gaat dat wat lastiger in de trein…

 

8. Leren

Nee, het is niet het leukste maar wel hartstikke nuttig! Misschien moet je leren voor een belangrijke toets of heb je nog huiswerk voor school. Leren voor je theorie examen voor je rijbewijs kan natuurlijk ook! Of als je – net zoals ik – voor je werk het één en ander moet leren, de trein werkt top als leerplek. Ik raad je alleen wel aan om dan buiten de spits te reizen, oortjes met muziek in te doen én in de stilte coupé (op hoop van stilte) te zitten.

 

9. Puzzelen

Puzzelen ouderwets? Helemaal niet! Waarom denk je dat er nog zoveel soorten puzzelboekjes verkocht worden?! Er zijn echt zat diverse puzzels op de markt. Naast de vertrouwde kruiswoordpuzzels, woordzoekers en sudoku’s zijn er tegenwoordig ook puzzels waarbij je moet kleuren of een nieuwe variant van Sudoku: Tectonic. Ik zou zeggen: probeer eens wat uit, misschien vind je het hartstikke leuk.

 

10. Lezen

Je kan verschillende dingen gaan lezen. De gratis krant die op het station of al in de trein ligt (hier staan ook puzzels in!), een leuk tijdschrift die je al een paar maanden geleden had gekocht, een boek die je al een tijdje wilde lezen of de nieuwste artikelen op de blogs die je volgt. Je kan ook eens een keer een paar nieuwe blogs ontdekken, zo heb je een hoop nieuwe items die je kan lezen. 

 

15 Dingen die je in de trein kan doen

11. Plannen

Al plan je de vakantie waar je al maanden van droomde, of gewoon je volgende treinreis… In de trein heb je tijd zat om dit soort dingen te plannen. Vooral in de Spoordeelwinkel zijn vaak leuke uitjes te plannen die in combinatie gaan met een treinreis. Maar je kan natuurlijk ook gaan uitzoeken waar je dit jaar je vakantie door wilt brengen, denk aan het verblijf maar ook aan dingen om te doen. Zoals een tripje naar een museum, een shopdagje in een grote stad of een bezoekje naar een zwemparadijs.

 

12. Kletsen

Hierbij geef ik je meteen een heel erg goed advies: doe dit NIET in een stiltecoupé! Maar in de overige treindelen kan je dus gezellig gaan kletsen. Vooral als je samen reist met iemand is dat wel zo gezellig. Als je niet bang bent voor een praatje met een vreemde (misschien wel je potentiele nieuwe lover?) zou je ook een gesprek aan kunnen gaan. Maak een complimentje of begin over de treinreis. En wat ook kan is om te gaan bellen tijdens je reis. Als je liever niet wilt dat andere mensen je gesprekken af luisteren dan raad ik deze tip niet aan want ik kan je garanderen: iedereen is wel nieuwsgierig naar je gesprek. 

 

13. Inspiratie

Zelf krijg ik tijdens een treinreis vaak inspiratie. Of het nou komt omdat ik naar buiten aan het staren ben, of een tijdschrift zit te lezen, het zou beide kunnen. Dat geeft me de inspiratie voor deze tip: ga inspiratie op doen! Iedereen heeft tegenwoordig wel Pinterest op zijn of haar mobiel dus struin die lekker door. Zoek van allerlei dingen of kijk alleen op de homepage. Mijn recente zoekopdrachten bij Pinterest zijn: tattoo, bullet journal, balcony en diy. Misschien geven deze je wel inspiratie om zelf ook te gaan zoeken 😉

 

15 Dingen die je in de trein kan doen

14. Lijstjes maken

Of het nou een to-do lijstje is, een verlanglijstje voor je verjaardag of zomaar een lijstje in je bullet journal, alles kan. Zelf houd ik van lijstjes maken en het maakt me serieus gelukkig als ik dingen van mijn to-do lijstje kan afstrepen (gelukkig bedachten ze dat ook op m’n werk en dat werkt echt zo fijn!). Nog meer soorten lijstjes: boodschappenlijstje, bucket list, wishlist of koop lijstje, motivatielijstjes, lijstjes met doelen, opruimlijstje, lijstje met favoriete quotes, en ga zo maar verder…

 

15. Muziek

En als laatste.. Luister naar muziek! Het kan gewoon heel simpel zijn, luisteren naar muziek. Je hebt vast wel een aantal afspeellijsten klaar staan in Spotify en anders kan je altijd nog je ‘Discover Weekly’ beluisteren voor nieuwe suggesties. Ga eens voor een heel nieuw genre of ga terug in de tijd en beluister de klassiekers. 

 

 

 

Nu hoef je je nooit meer te vervelen tijdens een lange treinreis! Maar natuurlijk kan je mijn tips ook gebruiken in elke andere vorm van OV, in de auto (als bijrijder, niet als bestuurder alsjeblieft) of gewoon zelfs thuis. 
Wat is de bestemming van jouw volgende treinreis?
Liefs, 
Dinja

 

PS: dit artikel wordt niet gesponsord door de NS (helaas 😉 )

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “15 Dingen die je in de trein kan doen”

 1. Mirjam schreef:

  Ik houd het meestal op een combinatie van muziek luisteren en lezen. En ik heb een hekel aan nagellakkers in de trein

  1. DinjaDONUT schreef:

   Bestond er maar een reukvrije nagellak 😉
   Maar zelf luister ik altijd wel muziek in de trein

 2. Romy schreef:

  Wat een superleuk artikel! Ik heb toevallig ook nog iets soortgelijks in mijn concepten staan 🙂 Aangezien ik al jarenlang heel wat af reis met het OV (tegenwoordig elke dag 1 uur heen en 1 uur terug van en naar werk), ben ik altijd op zoek naar leuke dingen om te doen in de bus. Tegenwoordig besteed ik mijn busritten bijna altijd bloggend of ik scrol wat door mijn mobiel. Ook maak ik me weleens op in de bus. En als ik echt mazzel heb, dan kom ik toevallig net een bekende tegen en kunnen we de hele busrit lang gezellig bijkletsen 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hihi toevallig! Ik had het artikel echt zo lang in gedachten maar nu pas geplaatst eigenlijk :’)

 3. Nienke schreef:

  Goede tips! Laatst had ik erge vertraging en was ik mijn oordopjes vergeten. Erg vervelend! Heb toen lekker naar buiten gekeken. Ook wel eens fijn!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dan kan je wel de gesprekken van anderen afluisteren haha 😉 :p

 4. Els schreef:

  Lezen vind ik wel fijn om te doen, maar meestal (als ik al met de trein ga, want ben fan van de auto en trein is vaker duurder) kijk ik lekker naar buiten.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Als ik een auto (en rijbewijs) zou hebben zou ik daar ook fan van zijn 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.