Food: Jumbo vs Jamin paaseitjes

Paaseitjes

 

Nog even en dan is het alweer Pasen! Oké, eerlijk gezegd duurt het nog ruim een maand, de paaseitjes liggen allemaal allang in de schappen. En ook ik heb ze alvast ingeslagen. Niet zomaar om weg te bunkeren maar om een paaseitjes test te doen! Jumbo vs Jamin paaseitjes.

 

Paaseitjes

 

Ik weet nog wel dat vroeger eigenlijk alleen maar de ‘normale’ paaseitjes te verkrijgen waren. Wit, melk en puur, meer variatie had je niet. Maar inmiddels zijn die al helemaal verleden tijd en kunnen we onderhand niet zonder gevulde paaseitjes. Daarom test ik ook alleen maar de gevulde paaseitjes. Ik kocht bij Jumbo een mix zak met gevulde paaseitjes. En bij Jamin was ik aan ‘snoep scheppen’ met paaseitjes en kocht ik uiteindelijk een dure zak paaseitjes naar keuze.

 

Paaseitjes

Jumbo paaseitjes – €1,99

Ingrediënten:
Suiker, plantaardige vetten in wisselende verhoudingen (palm, kokos, zonnebloem, koolzaad in wisselende verhoudingen), cacaoboter, cacaomassa, volle melkpoeder, karamel 3,6% (glucosestroop, suiker, palmvet, volle melkpoeder, emulgator: sojalecithine, aroma’s, zout), weipoeder (melk), dextrose, hazelnoten 1,5%, magere cacaopoeder, emulgator: sojalecithine, kokos 0,2%, rijstcrisp 0,2% (rijstbloem), aroma’s, koffie 0,02%. Allergenen: Soja, melk, hazelnoten. Dit product kan sporen bevatten van andere noten, tarwe (gluten) en ei.

De mix zak met Jumbo paaseitjes bevat 200 gram aan paaseitjes met daarin de smaken wit met praliné crisp, melk met praliné, puur met praliné, melk met crème brûlée, puur met cappuccino, melk met kokos en melk met karamel zeezout. Je hebt alleen totaal geen idee welke verpakking welke smaak is, maar een verrassing is leuk op z’n tijd.

 

Paaseitjes

– Roze verpakking met geel
Dit is de witte chocolade met praliné crisp. Ik proef niet zoveel van de witte chocolade want de praliné vulling overheerst. Maar op zich is dat niet erg want die smaakt lekker romig en crunchy. Verder vind ik ze niet echt speciaal ofzo, eerder een beetje saai.
Deze krijgt van mij 6/10.

 

Paaseitjes

– Roze verpakking met blauw
Deze paaseitjes zijn melk chocolade met praliné crème. Persoonlijk vind ik deze combinatie een stuk lekkerder dan die met witte chocolade. De smaak van de praliné crème komt goed naar voren door de melk chocolade, lekker! 
Het cijfer wat ik deze variant geef: 7/10.

 

Paaseitjes

– Roze verpakking met oranje
Na de witte en melk variant kan ook de pure niet ontbreken. Deze eitjes zijn dus puur met praliné crème. De puur is wat aan de bittere kant maar toch past het goed bij de praliné crème. Ik houd namelijk ook van hele pure chocolade (zo heb ik eens 99% pure chocolade gegeten). 
Dit vind ik ook een goede combo, dus 7/10!

 

Paaseitjes

– Gele verpakking
Schijnbaar is dit melk met crème brûlée smaak. Ik vond het eerder lijken op een melk chocolade paasei met karamel en crunchy stukjes erin. Door de vulling proef ik amper de chocola wat ik best jammer vind. De smaak van het gehele paaseitje vind ik echt tegenvallen. Zeker omdat ik écht geen crème brûlee proef.
Daarom krijgt deze 5/10

 

Paaseitjes

– Oranje verpakking
Hierin zitten de pure chocolade eitjes met cappuccino smaak. Ik heb de eitjes geproefd zonder dat ik wist welke kleur verpakking welke smaak zou zijn. En bij deze had ik het helemaal goed gegokt. Ik dacht namelijk aan koffie en dat klopt hierbij. Ondanks dat zijn de eitjes niet zo mijn ding. Door de vulling komt de smaak van de pure chocolade wel goed naar voren.
Deze paaseitjes krijgen van mij een 5/10

 

Paaseitjes

– Lichtgroene verpakking
MJAMMIE MELK CHOCOLA MET KOKOS! Je moet er natuurlijk wel van houden maar OMG wat zijn deze lekker! In de melk chocolade eitjes zit een crunchy kokos crème wat ik echt perfect bij elkaar vind passen. Beide smaken zijn zeer goed aanwezig en ook in een goede verhouding. Ik hou van deze paaseitjes haha!
Natuurlijk krijgen ze daarom 10/10

 

Paaseitjes

– Turquoise verpakking
Als laatste zijn de melk paaseitjes met karamel zeezout aan de beurt. En ik moet zeggen dat ik de zout niet eens proef! Vind ik niet zo erg want ik houd niet zo van karamel zeezout. De paaseitjes smaken door de karamel erg zoet en dat pas weer goed bij de melk chocolade. 
Ook deze paaseitjes krijgen een goede score; 9/10!

 

 

Paaseitjes

 

Paaseitjes

Jamin paaseitjes – €1,75 per 100 gram

De ingrediënten kon ik hiervan helaas nergens vinden, waarschijnlijk heeft het er ook mee te maken dat er maar liefst 40 smaken te verkrijgen zijn. Dat zou een aardige waslijst worden. 

Bij Jamin kon ik paasei-scheppen! Met maar liefst 40 smaken om uit te kiezen heb ik uiteindelijk een zak gevuld met 200 gram aan paaseitjes. Ik moest dus €3,50 betalen voor 18 paaseitjes naar keuze. Het waren wel wat grotere eitjes dan die van Jumbo maar toch vond ik het wel een aardig bedrag. De paaseitjes moeten wel erg lekker zijn! Ik nam de smaken Dame Blanche, After Eight, Banana Split, Strawberry Cheesecake, Cookie Dough, Suikerspin, IJsje Discodip, Cookies & Cream en Pistache mee. Ook ging het foldertje met smaken mee want ik wist dat als ik thuis zou zijn, ik geen idee meer zou hebben welke kleur wat was. 

 

Paaseitjes

– Witte verpakking
Dit zou de smaak Dame Blanche moeten zijn. De paaseitjes zijn wit en hebben een donkere vulling. De smaak van Dame Blanche vind ik ver te zoeken, naar mijn mening hadden ze daarvoor iets meer de donkere chocoladesmaak naar voren moeten laten komen. Verder smaken de paaseitjes wel lekker, vooral de witte chocolade proeft goed!
Daarom krijg het van mij een 7/10

 

Paaseitjes

– ‘Licht’ gouden verpakking
Eerst dacht ik dat het de smaak Banana Split zou zijn, maar ik had het mis. Dit is pure chocolade met een witte vulling; namelijk After Eight! En het smaakt écht naar After Eight maar vind ik dat ze wel een beetje goedkoop smaken. De echte After Eight vind ik lekker maar deze niet zo, en er zit een vieze nasmaak aan. 
Sorry After Eight paaseitjes, jullie krijgen 5/10

 

Paaseitjes

 

– ‘Donker’ gouden verpakking
Dit zijn dus wel de paaseitjes met de smaak Banana Split. Het zijn melk chocolade eitjes met een witte vulling die smaakt naar bananen snoepjes. Ik proef weinig van de melk chocolade maar ondanks dat vind ik het toch een lekkere combinatie. Het zijn niet mijn favorieten omdat ik ze net iets té zoet vind voor een paaseitje. 
Deze paaseitjes krijgen van mij 7/10

 

Paaseitjes

– Oranje/ rode verpakking
De geur komt je al tegemoet bij het openmaken van de verpakking, dit is Strawberry Cheesecake! De melk chocolade is gevuld met een witte vulling. De Strawberry Cheesecake smaak is ver te zoeken, wel proef ik een zurige smaak. Niet echt bepaald lekker, en ook proef ik niet veel van de melk chocolade. 
Jammer van de smaak, 3/10

 

Paaseitjes

– Fel roze verpakking
In deze melk chocolade zit een romige witte vulling die naar Cookie Dough zou smaken. In de zoete romige vulling zitten ook wat crunchy stukjes. De smaak van het paaseitje is een beetje weeïg en ik proef niet veel ‘Cookie Dough’. Ik had er echt totaal iets anders van verwacht, iets meer koekjes achtig. Het eitje is door deze smaak verder niet zo boeiend.
En krijgt daardoor 5/10

 

Paaseitjes

– Lichtroze verpakking
Na het openen van de verpakking komt de geur van suikerspin vrij, heerlijk! De kleur van de paaseitjes is wit en heeft een rare kleur vulling. Doet me denken aan een verzopen regenboog suikerspin. De smaak van de witte chocolade is sterk aanwezig maar ik proef weinig van de suikerspin helaas. Ik kan de smaak van de vulling niet echt plaatsen, het is in ieder geval geen suikerspin! 
Ik had er veel van verwacht maar helaas 3/10

 

Paaseitjes

– Blauwe verpakking
Het was even zoeken op de kaart en al proevend kwam ik erachter; dit is de smaak IJsje Discodip. De paaseitjes zijn melk chocolade met een witte romige vulling. De structuur lijkt op die van schepijs en er zitten gekleurde spikkels in. De paaseitjes smaken zoet en er zit (natuurlijk) een crunchy structuur in. Het lijkt net een ijsje maar verder vind ik hem niet zo bijzonder. De discodip heb ik liever op m’n ijsje dan in een paaseitje.
Daarom geef ik deze 7/10

 

Paaseitjes

– Donkergroene verpakking
De paaseitjes met de donkergroene verpakking zouden naar Cookies & Cream smaken. Ook deze zijn weer van melk chocolade gemaakt en hebben een romig kleurige vulling met rijstcrispies. Ik proef helemaal geen cookies, maar de eitjes hebben dan wel de crunch net zoals koekjes door de rijstcrispies. Maar jammer dat de smaak verder tegenvalt, daardoor komt wel de smaak van de melk chocolade naar voren. Het is gewoon een simpel paaseitje met een romige vulling en rijstcrispies. 
Verder niets speciaals dus 5/10

 

Paaseitjes

– Lichtgroene verpakking
PISTACHEEEEEEE! Sorry, ik sla een heel stuk over. Dit zijn witte chocolade paaseitjes met een witte vulling. Deze vulling is dus pistache. Als je niet van pistache houd moet je dit stuk even skippen want ik ben er dol op! Door de witte chocola komt de smaak van pistache heel goed en duidelijk naar voren, het is een goede combinatie! De paaseitjes smaken erg zoet en ik vind ze echt heel, heel erg lekker! Hiervan kan ik wel blijven eten…
GE-WEL-DIG 10/10!

 

Paaseitjes

Conclusie:

Ik vond in het algemeen de Jamin eitjes een beetje tegenvallen. Van veel smaken had ik misschien iets teveel verwacht, want die vielen tegen en zeker voor die prijs! Een voordeel is dat je zelf kan bepalen welke en hoeveel paaseitjes je pakt, en dat heb je met zo’n mix zakje niet. Stiekem ben ik wel nieuwsgierig naar de andere 31 smaken en ik zou ZEKER terug gaan voor de variant met Pistache smaak. 
Maar zo’n mix zakje van de Jumbo is zeker niet verkeerd, er zitten genoeg lekkere smaken in en ik heb er twee favorieten tussen gevonden. De eitjes met Kokos smaak hebben het van de Karamel gewonnen. 
Voor mij waren dit wel genoeg paaseitjes voor Pasen, meer ga ik er niet kopen (tenzij ik een keer toevallig de Jamin in loop).
Heb jij al wat paaseitjes op, en wat is jouw favoriete smaak?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Food: Jumbo vs Jamin paaseitjes”

 1. Esmee schreef:

  Supergoed artikel, je bent wel goed kritisch haha. Ik hou ook super van pistache, maar had wit pistache praline bij de AH gekocht en vind ‘m veeeel te zoet. Ben benieuwd wat jij dan van die zou vinden!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja erg hè 😉
   Zodra ik weer eens bij de AH ben zal ik eens even kijken! Nu ben ik ook wel benieuwd 🙂

 2. Jacques schreef:

  Beetje laat, maar toch… vroeger had je van die paaseitjes die van gelaagd suiker en chocolade waren. Ze hadden een beetje weg van zijdebonbons. Weet iemand of die nog ergens zijn te verkrijgen.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Klinkt heel lekker, je zou kunnen proberen of Leonidas (die bonbon winkel) ze heeft?

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.