DinjaDONUT’s Tekenchallenge deel 2

DinjaDONUT's Tekenchallenge

 

Bij elke challenge of maandelijke update van een shoplog zeg ik het: wat gaat de tijd toch snel. En zo ook dus met mijn tekenchallenge. Ik heb weer een aantal pagina’s gevuld in mijn speciale schrift voor de DinjaDONUT’s Tekenchallenge. Neem je een kijkje naar mijn tekeningen?

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet altijd aan toe kwam en ook niet altijd zin had om te tekenen, maar dat haalde ik in een andere week wel weer in. Als je me volgt op Instagram zal je dat vast wel hebben gemerkt. Maar met nog 44 weken te gaan moet dat heus wel een keer kunnen. Ik probeer wel steeds vaker echt meer ervoor te gaan zitten en dat merk ik ook wel in de kwaliteit van de tekening. Hopelijk worden mijn tekenskills ook wel beter tijdens de challenge, ik wil gewoon leuk en goed kunnen tekenen! 
Waar ik gisteren alleen tegenaan liep was dat het schrift niet genoeg pagina’s bezit voor de hele challenge, ai. Maar dat lossen we wel weer op als ik aan het einde ben gekomen van het schriftje.

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

Week 5. 

– Sneeuwklokjes
Voor de sneeuwklokjes moest ik echt even een voorbeeld opzoeken. Met Google op mijn laptop naast me begon ik met tekenen en eerlijk gezegd vind ik hem best goed gelukt. Misschien had ik meer bloemetjes moeten tekenen maar ik was bang dat ik daardoor mijn tekening zou verpesten. Eerst meer tekenskills en dan kan ik het wel weer proberen!

 

– Een boekenplank
Bij een boekenplank moest ik wel in perspectief tekenen, anders is het ook allemaal zo plat. Ik moet zeggen dat uit de losse pols perspectief tekenen niet gemakkelijk is. Naast boeken staat er ook een kleine Pikachu op de plank, die wilde ik er gewoon bij tekenen ook al is hij niet helemaal in perspectief getekend.

 

– Iets dat je onderweg bent tegengekomen
Deze ‘opdracht’ vond ik echt heel lastig. Ja wat kom je onderweg tegen wat bijzonder genoeg is om te tekenen? Ik besloot maar aan de virtuele wereld te denken, de wereld van Pokémon. Zo tekende ik deze Tentacool al gebruik makend van een voorbeeld op internet. En ik vind ook deze weer goed gelukt. Ik ben er tevreden mee!

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

Week 6. 

– Je eigen fantasiewereld (of een deel ervan)
Soms werk je jezelf echt in de nesten, en dat gevoel kreeg ik bij deze opdracht. Wat heb ik nou weer op de hals gehaald? Gelukkig mocht ik ook een deel van mijn eigen fantasiewereld tekenen en dat besloot ik ook maar te doen. Dit is dus een klein gedeelte van mijn fantasietuin. Een hartjes boom met bladeren die altijd mooi blijven en daaraan hangt een schommel. En ja, die week was een week voor Valentijnsdag dus kreeg ik inspiratie van het hele internet. 

 

– Ontwerp je favoriete trui
Faal. Dit is tot nu toe de tekening waar ik het meest van baal. Ik had totaal geen inspiratie en een echte kleding ontwerper ben ik nou ook weer niet, laat staan dat ik kleding goed kan tekenen. Op dit moment heb ik me erbij neergelegd. Misschien dat ik het op een later moment nog eens probeer.

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

Week 7.

– Love is in the air!
Letterlijk gezien dan. Ja want zo kan je de opdrachten soms ook bekijken. Nou moet je niet denken dat ik eerst ideeën heb opgedaan en misschien zelfs eerst heb getekend voordat ik de challenge opdrachten bedacht. Nee mijn inspiratie dacht meteen eraan om deze opdracht letterlijk te nemen. Liefde hangt in de lucht, en dwarrelt naar boven door de wolken enzo.

 

– Wat doe je met Valentijnsdag?
Heel romantisch, op Valentijnsdag heb ik niet veel gedaan. Ik heb de Sims gespeeld en dacht aan vroeger. Op school hadden wij een soort ‘Valentijnsdag-service’, dan werden er rozen bezorgd aan een aantal mensen. Die rozen waren natuurlijk al geregeld door andere die misschien wel een crush op iemand hadden. Ik durfde het zelf nooit te doen maar hoopte altijd heel erg dat iemand voor mij een roos zou bestellen. Maar natuurlijk niet.

 

– Anti-Valentijnsdag
Sommige mensen houden niet zo van Valentijnsdag en daarom bedacht ik een aantal items die ik zou gebruiken als ik écht geen zin zou hebben in Valentijnsdag. Een lekkere bak ijs, dikke chocoladereep en Netflix aan! En dan geen romcoms maar animatiefilms of ‘normale’ comedy films (zelf vind ik van die über neppe spoof films leuk, zoals Epic Movie of Superhero Movie ofzo).

 

DinjaDONUT's Tekenchallenge

Week 8. 

– Een gekke bril
Ik wilde een leuke gekke bril tekenen. Niet zo gek dat je hem nooit zou willen dragen maar iets grappigs wat je ook nog wel tijdens een gekke bui op doet. Of tijdens carnaval – daar doe ik dan weer niet aan, maar voor de liefhebbers onder ons. Daarom tekende ik dus een bloemenbril, met de stelen er nog aan. Lekker vrolijk en een tikkeltje gek.

 

– Dieren op de Noordpool
Hiervoor moest ik wel research doen, want welke dieren leven er eigenlijk op de Noordpool? Ik kwam een aantal gekleurde tekeningen tegen op Google en ook puzzelvoorbeelden. Daar heb ik de ijsbeer en de zeehond uitgehaald, in mijn eigen tekenstijl natuurlijk. De pinguïn tekende ik daarna, die vond ik weer op een ander plaatje. Daarna was het een tijd stil, ik wilde in de linkerhoek nog wat tekenen maar wist niet wat. Ik zocht verder naar inspiratie en kwam uiteindelijk een foto tegen van een poolvos, die wilde ik tekenen!

 

 

Soms had ik echt geen inspiratie en zorgde ik ervoor dat ik op een andere manier de ‘opdracht’ ging bekijken zodat er wel wat op papier kwam. Je mag het zo creatief oplossen en maken als dat je zelf wilt. En dat geldt natuurlijk ook voor mezelf. Het moet wel leuk blijven, ook al is het een challenge. De achterliggende gedachte achter deze challenge is namelijk dat ik offline wat meer met mijn creativiteit doe. Doe je ook mee (de uitleg en opdrachten vind je hier)?
Teken jij graag met een voorbeeld of doe je alles uit je hoofd?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “DinjaDONUT’s Tekenchallenge deel 2”

  1. Els schreef:

    Het moet zeker leuk blijven :-). Gewoon je ding doen. Ik ben benieuwd naar je nieuwe tekeningen :-).

    1. DinjaDONUT schreef:

      Leuk om te horen 🙂 ik ga weer volop aan de slag met tekenen!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.