Inspiratie: ATC kaartjes

Inspiratie: ATC kaartjes

 

Misschien ken je het, misschien ook helemaal niet. Geen zorgen ik leg het je allemaal uit! Een aantal jaren terug had ik een hobby; ATC kaarten maken. Oftewel, Artist Trading Cards. Je kan er je gehele creativiteit op uit, want je mag er van alles mee doen! Wie weet zit jij na het lezen van mijn artikel wel deze leuke ATC kaartjes te maken!

 

Uitleg

Een Artist Trading Card (ATC) is een klein kunstwerkje van ongeveer 63 x 89 mm groot (net zo groot als Amerikaanse ‘baseball cards’). Het idee komt van de Zwitserse kunstenaar M. Vänci Stirneman die in 1997 de kaartjes maakte voor zijn tentoonstelling, aan het einde kreeg iedereen een exemplaar mee naar huis in ruil voor een eigen gemaakte ATC. 
Er worden verschillende creatieve technieken toegepast; zo kan je penseel, pen, markeerstift, waterverf en acrylverf gebruiken. Je ziet vaak dat mensen er hele collages van maken, je kan één kaartje helemaal versieren maar het is natuurlijk leuker om een hele serie te maken. Bij de kaartjes vind je vaak informatie zoals datum, de naam van de maker, en van welke serie het komt. Zodra je je kaartje (-s) af hebt kan je ze ruilen (niet verkopen!) met andere kunstenaars. Wie weet komt jouw kunstwerk wel helemaal aan de andere kant van de wereld terecht.

 

Inspiratie: ATC kaartjes

 

Inspiratie: ATC kaartjes

 

Inspiratie: ATC kaartjes

 

Inspiratie: ATC kaartjes

 

Inspiratie: ATC kaartjes

 

Inspiratie: ATC kaartjes

Inspiratie:

Zoals ik al zei heb ik vroeger zelf al een aantal kaartjes gemaakt. Ik zou het nu heel anders doen maar ik vond het toen leuk om zo mijn creativiteit te uiten. Misschien dat ik het ooit wel weer ga oppakken, ik heb genoeg van die kleine frummeltjes die ik prima voor wat ATC kaartjes kan gebruiken. Zoals je misschien al zag heb ik hierboven wat foto’s gedeeld, dit zijn wat oude werkjes van mij. Hieronder zal ik wat van mijn Pinterest finds delen 😉

 

Inspiratie: ATC kaartjesbron

 

Inspiratie: ATC kaartjesbron

 

Inspiratie: ATC kaartjes

bron

 

Inspiratie: ATC kaartjesbron

 

Inspiratie: ATC Kaartjesbron

 

 

Je kan er maar druk mee bezig zijn, met die kleine kunstwerkjes! Het kan heel simpel zijn, maar je kan er natuurlijk ook écht een heel project van maken. Het is helemaal aan jou! Of je nou creatief bent of niet, zo’n kaartje maken kan iedereen.
Zie jij een ATC ruilproject zitten?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Inspiratie: ATC kaartjes”

  1. Kirsten schreef:

    Hartstikke leuke kaartjes!
    Ik heb een ATC groep op Facebook. Wie het leuk lijkt, kan zich aanmelden:
    https://www.facebook.com/groups/243817016128534/

  2. Hellen schreef:

    Ja heel graag. Ben er net mee begonnen. Maar wil.wel.heel.graag veel.van je lerem

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.