Gekke food/ drink producten van Xenos

Gekke producten van Xenos

 

Graag probeer ik gekke dingen op voedsel gebied, en dan heb ik het niet over insecten eten ofzo. Nee ik ben altijd nieuwsgierig naar zoete dingen zoals Oreo koekjes met een smaakje en koffie met Macaron smaak. Ik shopte een paar ‘gekke’ voedsel/ drank items bij Xenos en probeerde ze uit!

 

Juist, natuurlijk niet het meest geschikte artikel om het nieuwe jaar mee in te gaan. Ik zou gezonder moeten eten en drinken! Ja, dat kan morgen ook nog wel! Af en toe kan je natuurlijk best wel een ‘guilty pleasure’ dag inschakelen. Lekker alles eten wat los en vast zit en al helemaal niet denken aan die calorieën die er bij komen. Beetje Netflix & Chill erbij en je dag is compleet. 
Je moet nu niet denken dat ik elke dag maar een eind weg zit te snacken, nee voor mijn blog test ik gewoon graag dingen uit en ja die kilo’s moet ik er een andere keer maar weer af werken. Bij Xenos werd ik in november echt getriggerd om lekkere dingen te halen; zo haalde ik Oreo koekjes met Brownie smaak (€1,25), instant koffie met Macaron smaak (€1,25), chocolademelk met Maltesers smaak (€2,50) en Sour Softies (zachte snoepjes, prijs onbekend maar zou rond de €1,50 liggen).

 

Gekke producten van Xenos

Oreo koekjes met Brownie smaak

Ingrediënten: 
Tarwemeel, suiker, plantaardige olie (palmolie), vetarme cacaopoeder 7,0%, tarwezetmeel, glucose-fructosesiroop, rijsmiddelen (kalium-waterstofcarbonaat, ammonium-waterstofcarbonaat, natrium-waterstofcarbonaat), zout, emulgatoren (sojalecithine, zonnebloemlecithine), aroma’s, KAN MELK BEVATTEN.

Oreo koekjes vind ik heel lekker, maar hoe zullen ze smaken met Brownie smaak?! Ik moet zeggen dat het flink tegenvalt. Had ik echt een chocoladebom verwacht, smaakt het meer naar de originele Oreo koekjes. Hartstikke lekker natuurlijk maar dan kon ik net zo goed de originele kopen. Het koekje van de Oreo (het zwarte dus) overheerst zo erg dat je verder geen andere smaak proeft dan dat. 

 

Gekke producten van Xenos

Instant koffie met Macaron smaak

Ingrediënten:
Suiker, glucosestroop, plantaardige vetten (kokos (K*), palmpit (P*)), instantkoffie 6,5%, mageremelkpoeder, weipoeder (melk), geroosterd gerst- en rogge-extract, melkeiwitten, aroma’s, stabilisator: E340, zout, KAN SOJA BEVATTEN.

Instant koffie vind ik soms echt veel lekkerder dan koffie van bijvoorbeeld Senseo. Eens kijken of dat ook zo het geval is bij koffie met een Macaron smaakje eraan. 
Het zou misschien een beter product zijn geweest als het chocolademelk met een Macaron smaakje zou zijn, door de koffie wordt de smaak een beetje bitter terwijl ik Macarons best zoet vind! Jammer dat de Macaron smaak niet echt naar boven komt…

 

Gekke producten van Xenos

Chocolademelk met Maltesers smaak

Ingrediënten:
Suiker, 30% gedroogd gerstemoutextract, weifiltraat (melk), gedroogde glucosestroop, 5% magere cacaopoeder, kokosolie, magere melkpoeder, zout, antiklontermiddel (E551), stabilisatoren (E412, E340, E339, E466, E452), melkeiwitten, emulgator (E471), aroma’s.

Wat ik vaak vergeet, is dat ik Maltesers erg lekker vind. Maar chocolademelk met een Malteser smaak?
Nou dat is toch best lekker! Natuurlijk is chocolademelk altijd wel lekker maar er is verschil. Deze chocolademelk heeft een lekkere romige en volle smaak. Het lijkt ook wel alsof hij zoeter is dan de ‘normale’ chocolademelk. De smaak van Maltesers komt niet heel erg naar voren maar is wel aanwezig.

 

Gekke producten van Xenos

Sour sofies, zachte snoepjes

Ingrediënten:
Suiker, glucosesiroop, maïszetmeel, water, rundergelatine, zuurmiddelen: appelzuur, wijnsteenzuur; glansmiddelen: carnaubawas, bijenwas; smaakstoffen, plantenconcentraten: saffloer, spirulina; kleurstoffen: anthocyanen, paprika-extract; zuurteregelaar: trinatriumcitraat.

Eens een keer wat anders dan een zak Haribo snoepjes of een zak met Katja snoepjes. Ik probeer altijd wel de zure snoepjes, ik ben namelijk echt gek op zure snoepjes! 
De snoepjes zijn lekkerder dan verwacht, ik dacht eigenlijk dat dit van die ‘softie’ zure snoepjes zouden zijn met een milde zure smaak. Maar ze zijn dus wel lekker zuur! M’n gezicht trekt er nog net niet van samen. De smaken die in de zak zitten (zwarte bes & limoen en framboos & ananas) zijn verrassend lekker, ze matchen goed met elkaar! Ik moet zeggen dat ik de zak ook binnen no-time op had…

 

 

Waar ik wel van schrok waren al die ingrediënten die bij sommige producten erin zaten, ik lette er eerst nooit zo op maar vond het wel passend om dit ook op mijn blog te delen. Het aantal calorieën en aantal vetten zet ik er maar niet bij, deze food & drink producten zijn nou eenmaal niet gezond.
Vind jij het fijn om de ingrediënten te weten?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Gekke food/ drink producten van Xenos”

 1. Mirjam schreef:

  Oh die chocolademelk wil ik echt wel eens proberen

  1. DinjaDONUT schreef:

   Snel naar de Xenos haha 😉

 2. Els schreef:

  Wat een gekke producten. Jammer van de Chocolademelk met Maltesers smaak, dat de Maltesers smaak niet zo aanwezig was.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Tja, gekke producten zijn niet altijd naar verwachting 😉

 3. Esmee schreef:

  Leuke blog! Ik vind de lemon macaron thee vcan Lipton wel heel erg lekker. Die ingredienten zijn inderdaad bij dat soort producten een betje dubieus. Vooral amerikaans snoepgoed bevat allerlei carcinogenen en dergelijk.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Wait. Lemon Macaron thee? Okee die moet ik gaan zoeken 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.