Hét stappenplan voor voetverzorging!

Voetverzorging

 

Zoals jullie misschien wel weten werk ik in een bouwmarkt (*ahum* Gamma *ahum*). Ik heb het er reuze naar m’n zin maar ’s avonds heb ik vaak last van hele vermoeide voeten. Dat lopen de hele dag door voel je dus uiteindelijk wel! Soms neem ik wel eens een voetenbadje na het werk maar dat werkt niet altijd. Dan moet ik maar eens wat meer gaan doen aan voetverzorging!

 

Het kan zo uitgebreid worden als je zelf wilt natuurlijk, en elke dag is misschien ook een beetje overdreven. Maar tijdens een momentje voor jezelf (me-time!) zou je heus wel wat aan voetverzorging kunnen doen. Ik deel mijn stappenplan voor voetverzorging waar jij misschien ook wat aan hebt!

 

Voetverzorging

Stap 1.

Schoonmaken die voeten! Ik heb ooit eens bij Action een voetvijl gekocht en daarmee maak ik mijn voeten schoon. Zelf weet ik de volgorde niet precies van het ding maar ik begin eerst met de puimsteen. Daarna volgt de ‘rasp’, ik heb het idee dat ik hiermee echt grof mijn voeten kan ‘scrubben’. De vijl als laatste om het geheel af te werken.

 

Voetverzorging

Stap 2.

Nu volgt het reinigen. Ik doe wat douchegel in een teiltje wat zorgt voor een lekker voetenbadje. Er zijn ook speciale bruistabletten in de handel voor een voetenbadje. Op moment van het maken van dit artikel had ik die niet in mijn bezit, daarom koos ik voor douchegel. Ik zeep m’n voeten goed in, lekker tussen de tenen en ook de bovenkant van m’n voeten vergeet ik niet. Daarna een paar minuten relaxen met het voetenbadje. Ondertussen kan je lekker bloggen of blogs lezen.

 

Voetverzorging

 

Voetverzorging

Stap 3.

Na het heerlijke voetenbadje droog je natuurlijk eerst je voeten goed af. Nu heb ik een lekker masker voor de voeten klaar liggen! Zelf had ik nog niet eerder van zoiets gehoord, tot ik het een keer tegenkwam bij Op=Op voordeelshop. Ik wilde het graag eens proberen en dat kwam goed uit voor dit artikel!
Het masker moet je laten opdrogen volgens de verpakking maar het sloeg heel raar uit, ik heb het dus uiteindelijk maar afgespoeld maar heb wel het idee dat het nog steeds goed heeft gewerkt. Mijn voeten voelen heel fris en ook rustig aan.

 

Voetverzorging

Stap 4. 

Als laatste verzorg je je voeten goed met voetencrème. Op dit moment gebruik ik deze van de Action, maar er staat er ook nog één te wachten van Kruidvat. Ik ben benieuwd welke beter is. De voetencrème moet je even laten inwerken voordat je sokken aandoet. Soms – als ik geen tijd heb voor een uitgebreide voetverzorging – gebruik ik alleen de voetencrème en die doe ik dan op voordat ik ga slapen. Dan kan de crème intrekken als ik aan het slapen ben! 

 

Na het hele ritueel voelen mijn voeten schoon, fris en vooral ook rustig aan. Ze voelen niet meer zo zwaar en ik heb het gevoel dat het vermoeide gevoel aardig weg is. Iets heel simpels dus, waardoor je snel van je vermoeide voeten af bent.
Wat doe jij tegen vermoeide voeten?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Hét stappenplan voor voetverzorging!”

  1. Nienke schreef:

    Oeh lekker zeg! Ik heb nog nooit een voetenmasker gebruikt, lijkt me eigenlijk echt heerlijk! Ik heb een elektrisch voetenbadje, oh wat is dat genieten zeg.

    1. DinjaDONUT schreef:

      Dat lijkt me helemaal geweldig!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.