Budget tips!

Budget tips!

 

Zit je deze maand net niet in het rood, of misschien juist wel? Wil je graag wat geld over houden om te sparen? Dat is allemaal mogelijk. Ik zeg niet dat deze budget tips allemaal gegarandeerd werken maar ze helpen je wel een handje in de goede richting. De meeste tips heb ik al eens gedeeld maar zijn nu in een lekker nieuw jasje gestoken. Deze en een paar nieuwe budget tips heb ik voor jullie op een rijtje gezet!

Shoppen

Ook een shopverslaafde zoals ik (zie ook mijn aardig grote shoplog van oktober) moet er soms aan geloven. Besparen op je shopgedrag. Vaak geef je veel geld uit aan spullen die je uiteindelijk niet eens nodig hebt.
– Vraag jezelf af of je het écht nodig hebt, bijvoorbeeld: heb ik nóg een zwart shirtje nodig?
– Neem alleen contant geld mee, dat mag je uitgeven en niet meer.
– Kijk eens naar wat je per uur verdient, en daarna naar datgene wat je wilt kopen. Is dat item echt al je gewerkte uren waard?
– Koop voornamelijk in de sale en denk dan ook vooral aan de eerste regel: ‘Heb je het nodig?’
– Vermijd winkels waar je normaal vaak dingen koopt. Als je er niet naar binnen gaat, kan je ook niks kopen.
– Voordat je gaat shoppen, kijk eerst goed in je kledingkast. Hangt er nog genoeg in wat je nog leuk vind, dan heb je waarschijnlijk niks nodig!
– Shop vooral niet online, dan denk je toch iets minder over je aankoop dan in de winkel. Is het retour sturen gratis dan kan je het nog wel een keer proberen, stel als het dan niet bevalt stuur je het gewoon weer terug!

 

Budget tips

Boodschappen

Ja! Je kan flink besparen op je boodschappen, maar je moet er wel meer moeite voor doen als je misschien gewend bent. 
– Let op de aanbiedingen (houd een lijstje bij waar en wanneer de aanbiedingen zijn, ga van winkel naar winkel en koop alleen de dingen die in de aanbieding zijn)
– Maak een boodschappenbriefje (zoals ik deed op de sticky donut notes die ik kreeg van Ditverzinjeniet.nl) van tevoren en houd je hier ook aan
– Ga absoluut geen boodschappen doen met een lege maag, dan stop je veel meer in je winkelmandje!
– Net zoals bij het shoppen: neem alleen contant geld mee. Zo geef je minder snel je geld uit
– Probeer eens wat huismerken. Vaak net zo lekker en vele malen goedkoper! Zo vind ik zelf de “echte” Coca Cola niet eens lekker!
– Download de Scoupy App, er komen regelmatig leuke aanbiedingen voorbij en je kan ook soms sparen voor leuke producten!

 

Restaurant

Zelfs in een restaurant kan je geld besparen. Ik zeg niet dat je nooit uiteten kan gaan maar als je gaat kan je wel op je geld letten. Met hele simpele dingen zoals:
– Je raakt voller van een voorgerecht, dus wees slim en sla deze over 
– Neem één glas drinken bij het eten (bij voorkeur water, dit werkt goed tegen de dorst en de smaak van het eten gaat zo niet verloren)
– Koop van tevoren een lekker dessert bij de supermarkt zodat je een duur nagerecht in een restaurant over kan slaan
– Of eet gewoon helemaal thuis, dek de tafel leuk (met tafelkleed, servetten en kaarsen) en maak een heerlijk gerecht klaar

 

Budget tips

Vervoer

Vervoer kan soms erg handig om sneller van A naar B te komen, ook hier kan je soms op besparen.
– Vermijd de auto en/ of scooter, die dingen vreten brandstof!
– Dus pak de fiets of ga eventueel lopend als het kan. Dat is gezonder én goedkoper!
– Als het moet (bij storm of lange afstanden) kan je beter de bus, trein of ander openbaar vervoer pakken
– En zelfs dan kan je besparen, als je vaak hiermee moet reizen kan je een abonnement nemen waardoor het goedkoper is

 

Abonnementen

Als we het toch over abonnementen hebben kan ik dat er net zo goed bij pakken. Want ja hoor, ook daar kan je flink op besparen.
– Internet abonnement op je telefoon? Zou op zich niet nodig zijn want bijna overal is tegenwoordig wel GRATIS WIFI te verkrijgen (jaaa ook thuis)
– Neem geen abonnementen op tijdschriften of kranten. Leen deze eventueel van een vriend of vriendin, of ga naar de bibliotheek
– Waarom zou je een abonnement bij een sportschool nemen als je ook thuis gratis work-outs kan doen?
– Neem het goedkoopste tv-abonnement (of misschien juist wel helemaal geen abonnement hierop)
– Of combineer je pakketten met tv, internet en bellen. Scheelt ook vaak best een hoop euro’s!

 

Cadeautjes

Besparen op cadeautjes is lastig. Je wilt niet dat degene waaraan je het cadeautje geeft denkt dat je geen geld voor hem of haar over hebt. Hier moet je gewoon even creatief denken.
– Vraag bij elke winkel (als je iets koopt) of ze het willen inpakken als cadeautje
– Herbruik oud cadeaupapier. Als je het cadeaupapier voorzichtig loshaalt bij het krijgen van een cadeau dan kan je het vast wel nog een keer gebruiken. Herbruik alleen grote stukken, aan kleine stukjes heb je vaak niks.
– Van die leuke cadeaulinten hebben ze bij de meeste tuincentra wel hangen, neem er eens een paar mee (als je iets gekocht hebt, anders is het misschien een beetje asociaal)
– De meeste mensen hebben vaak alles al, maar wat nou als je iets zelf maakt?! Vind de ontvanger vaak leuk 🙂
– Wil je iemand geld geven? Maak een leuke envelop van gekleurde tijdschriften of vouw het geld speciaal op (zoek bij Google: ‘geld vouwen’ voor leuke tips)

 

Budget tips

Overig

En nog wat laatste overige tips die nergens anders in het rijtje thuis horen. Hier zitten tevens ook tips tussen die je juist geld opleveren! 
– Maak dingen zelf, vooral als je nieuwe decoratie wilt kopen. Er zijn duizenden leuke ideetjes en tutorials te vinden op Pinterest!
– Meld je aan op Facebook groepen zoals: ‘Gratis af te halen’, ‘Weggeefhoek’ of ‘Ik geef weg’. Veel mensen geven dingen gratis weg die jij misschien wel weer kan gebruiken!
– Verkoop je overbodige spullen op Marktplaats! Van de opbrengst mag je heus wel iets kopen! Win-win situatie toch?
– Gereedschap nodig? Leen het bij familie, vrienden of buren. Bij een bouwmarkt kan je het eventueel ook huren voor een klein bedrag. Vaak moet je dan wel een borg betalen maar als je netjes ermee omgaat krijg je die terug.
– Je kan tegenwoordig geld verdienen met het lezen van e-mails! Bij Euroclix heb ik zelf al meerdere malen geld ontvangen dus het is zeker betrouwbaar. Door extra dingen te doen gaat het sparen van punten zelfs sneller en kan je vaker geld laten uitbetalen.

 

 

Zelf hoef ik eigenlijk helemaal niet te besparen maar omdat ik wel wil sparen let ik heel erg op mijn budget. En naast dat wil ik ook denken aan het minimaliseren. Ik heb nog zoveel spullen, waarom zou ik nieuwe dingen nodig hebben (en alsnog koop ik het soms hoor). Maar waarom zou je meer geld uitgeven dan nodig is? 
Hoeveel geld geef jij ongeveer per maand uit aan onzin producten?
Liefs, 
Dinja

 

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Ditverzinjeniet.nl

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Budget tips!”

  1. Vanessa schreef:

    Goede tips geef je! Ik probeer altijd wel geld te besparen. Zo doe ik boodschappen bij Lidl, wat toch scheelt tegenover een duurdere supermarkt. Als ik ga shoppen probeer ik zoveel mogelijk met korting te scoren. En cadeautjes koop ik steeds meer bij Action enz!

    1. DinjaDONUT schreef:

      Ik haal ook m’n boodschappen bij Lidl maar helaas is het een aardig kleine Lidl bij mij in de buurt en die heeft niet alles 🙁

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.