Inspiratie: Kleur van het Jaar 2018

Kleur van het jaar

 

Een nieuwe kleur voor je muur kiezen is lastig. Wat voor kleur wil je, wat vind je leuk en wat is op dit moment echt helemaal in? Flexa maakt het je gemakkelijk, elk jaar komen ze met een aantal nieuwe trendkleuren én met de kleur van het jaar! De kleur van het jaar 2018 is bekend, met de kleur ‘Heart Wood’ zullen we het moeten doen. Gelukkig is het een mooie kleur!

 

Kleur van het jaar

bron

Kleurenstress

Doordat ik bij de Gamma werk kom ik wekelijks wel mensen tegen die gewoon niet weten welke kleur ze moeten gebruiken voor hun interieur. De keuze is reuze, want naast een gehele wand vol kleurenkaartjes heb ik ook nog bij de verfmengbalie een hele boel kleurenwaaiers! Hoe moet je daar nou een kleur uit kiezen?
Tegenwoordig verkopen we ook kleurentesters, Flexa had dit al een tijdje maar nu verkopen we bij de Gamma óók van ons huismerk kleurentesters (voor zowel muren als voor het houtwerk). Met zo’n kleurentester kan je een klein vlak op je muren schilderen zodat je een beter beeld krijgt bij de kleur. Dat maakt het kiezen wat makkelijker.

 

Kleur van het jaar

‘A Welcome Home’ kleurpalet – bron

 

Kleur van het jaar

Kleur van het jaar 2018 ‘Heart Wood’ – bron

De kleur van het jaar

Maar Flexa maakt het kiezen nog makkelijker, je wilt namelijk toch wel een kleurtje in huis die hip is?! Elk jaar kiest Flexa een aantal trendkleuren uit en stelt zo een kleurenpalet samen. Het palet van dit jaar heet ‘A Welcome Home’ en daarin zitten kleuren die onderling goed met elkaar te matchen zijn. Ook zit de kleur van het jaar 2018 ‘Heart Wood‘ bij dit palet, een mooie warme en zachte kleur. De keuze voor deze kleur (volgens Flexa zelf): “We hebben gekozen voor deze kleur om je weer in contact te laten komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur. Gebruik deze moderne verftint in allerlei kleurencombinaties om verschillende stemmingen te creëren, afhankelijk van de gewenste sfeer in je woning.”.

 

 

Kleur van het jaar

Anne van de blog Mevrouw Blond heeft de kleur Heart Wood al uitgetest! – bron

 

Kleur van het jaar

bron

 

Kleur van het jaar

bron

 

Kleur van het jaar

bron

 

Kleur van het jaar

bron

 

Kleur van het jaar

bron

Inspiratie

Op Pinterest is nog niet veel te vinden over deze mooie kleur van het jaar. Maar dat weerhoud me niet om er een artikel over te schrijven! Ik probeerde toch mijn inspiratie voornamelijk bij Pinterest te vinden en hier en daar was ook Google mijn beste vriend. Deze mooie warme kleur is met veel kleuren te combineren, zelfs met kleuren die niet in het ‘A Welcome Home’ palet zitten. Denk eens aan een mooie donkere chocolade kleur, of misschien houd je wel meer van behang (zie het laatste inspiratie plaatje). Gecombineerd met een crème witte kleur komt de kleur ‘Heart Wood‘ echt in de spotlight te staan, en met mooie roségouden of juist koperen accessoires maak je het helemaal compleet!

 

 

Het is dat ik dit jaar net mijn muur in de hobbykamer heb geverfd, anders wist ik wel welke kleur het zou worden. Normaal ben ik helemaal niet zo dat ik met de trends mee ga, maar het is gewoon een mooi kleurtje. Al vind ik een hoop kleuren mooi, ik ben nou eenmaal – zoals mijn vader en stiefmoeder het altijd zo mooi zeggen – een kleurenmonster! Ik houd gewoon van kleur, en dat is ook wel een reden waarom ik het werken bij de verfafdeling bij Gamma zo leuk vind.
Volg jij een beetje de woontrends? En wat vind je van de kleur van het jaar ‘Heart Wood‘?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Inspiratie: Kleur van het Jaar 2018”

 1. Rachel schreef:

  Echt mijn kleuren , love it

  1. DinjaDONUT schreef:

   Mooi zijn ze hè?! 😀

 2. Els schreef:

  Hele mooie kleuren. Maar hier in huis verander ik even niks qua kleur. Nog steeds zo verliefd op Warm grijs :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Zelf heb ik ook een grijze kleur in huis en ik ben niet van plan dat te gaan veranderen 😉

Geef een antwoord

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.