Event: Firstlook 2017

Firstlook 2017

 

Afgelopen zondag ben ik voor het eerst in jaren weer eens naar Firstlook geweest. Ik was er al een aantal jaren niet heen geweest maar ik was nu best wel benieuwd hoe het zou zijn. Na een lange dag rondlopen in de Jaarbeurs in Utrecht en het lange wachten totdat ik een nieuwe game kon spelen was ik tevreden (maar moe) naar huis gegaan. Ik deel mijn verslag van Firstlook 2017!

 

Firstlook 2017

Kort stukje informatie over Firstlook:

“Firstlook is al tien jaar hét gaming-event van de Benelux waar traditioneel begin oktober de nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Belgische gamers getoond worden.” 
Meer informatie over het evenement vind je hier: Over Firstlook Festival.

 

Geen wachtrij!

Firstlook 2017 zou om 11:00 uur open gaan voor ‘normale’ bezoekers. Als je een kaartje kocht met Early Access of als je een echte Ultimate Firstlook Fan was dan mocht je al om 09:00 uur naar binnen. Iets te vroeg naar mijn weten maar je hebt van die diehards die er helemaal voor gaan natuurlijk (en daar is ook niks mis mee hoor, ik ben alleen geen ochtendmens). Omdat ik dacht aan de rij die rond 11:00 uur voor de ingang zou staan besloot ik later te gaan. Ik vond 11:30 een mooie tijd om aanwezig te zijn bij het evenement. En maar goed ook want er was geen wachtrij en ik kon in alle rust mijn jas bij de garderobe achterlaten (die €1,50 kostte!). Mijn ticket werd gescand en ik kreeg een bandje om mijn arm, eentje die je met veel moeite netjes af kan doen…

 

Firstlook 2017

Merchandise

Ik keek mijn ogen uit toen ik de zaal binnenliep. Wat was het groot! Vergeleken met de voorgaande jaren dat ik bij Firstlook was geweest vond ik dit wel een enorme verbetering. Het evenement vond plaats in twee grote hallen van de Jaarbeurs. In het midden van deze twee hallen was er een (aardig) groot gedeelte waar je eten kon halen en rustig kon zitten. Het eten werd geregeld door de Jaarbeurs zelf, helaas vond ik het wat aan de dure kant maar Firstlook kan er niks aan doen dat ligt dus geheel bij de Jaarbeurs. 
In de ene zaal (links vanuit de ingang af gezien) werd er veel merchandise verkocht. Shirtjes, games, Japanse snoepjes, Funko Pops en een hele hoop andere goodies waren hier te scoren. Zelf heb ik niet veel gekocht, alleen een flesje Ramune en Pocky omdat ik dorst had en zin had in iets lekkers. 

 

Firstlook 2017

Gameroom

Er was in deze zaal ook een gedeelte afgezet voor een soort show – wat ik twee keer op een rij gemist heb – wat gesponsord werd door Monster energy. Volgens mij reden ze een parcours met stunts op motors. 
Naast de vele merchandise die je kon kopen en de stand van Monster energy, was hier ook een rustige ruimte om wat games te spelen. Dit was een gameroom met allemaal wat oudere spellen die je normaal ook bij conventies zou vinden. Zelfs was er ruimte gemaakt voor een karaoke gedeelte maar persoonlijk vond ik dat niet zo bij Firstlook passen. Een stukje verder waren er ook retro games te vinden. Hier heb ik niet zo lang gekeken omdat ik meer voor de nieuwste games kwam. En blijkbaar meer mensen want in dit gedeelte van de zaal was het best rustig.

 

Firstlook 2017

Nieuwe spellen!

In de andere zaal waren dus de nieuwste games te vinden. Ook zelfs games die nog niet op de markt zijn, dus wij als bezoekers mochten als eerste de games testen! Er waren stands aanwezig van Playstation, Nintendo, Xbox, Game Mania, Mediamarkt, Ubisoft, Bandai Namco en nog veel meer. Bij Playstation kon je virtual reality brillen uitproberen, het was grappig om bezoekers te zien met die gekke brillen op en via een scherm kon je ook zelfs zien wat hun zagen. Bij Nintendo kon je het nieuwste spel van Mario spelen; Super Mario Odyssey, bij Game Mania kon je karten met Mario Kart 8 Deluxe én kon je met echte mini karts racen tegen andere bezoekers. Ik wilde een hoop spellen uitproberen maar voor de meeste nieuwe spellen stond een aardig lange rij. Het enigste spel wat ik uiteindelijk heb geprobeerd is Assassin’s Creed Origins, hier had ik al veel trailers van gezien en hier was ik het meest benieuwd naar. Na ongeveer 1,5 uur wachten kon ik dan eindelijk 15 minuten het spel spelen. Het was gelukkig wel een uitgebreide demo; je kon de main quest doen, één van de side quests of gewoon freestyle rondlopen. Dat laatste deed ik dan ook, want na 1,5 uur wachten had ik al veel mensen gezien die een quest deden. 

 

 

Bye-bye!

Na lang wachten en uiteindelijk het spel gespeeld te hebben vond ik het eigenlijk wel welletjes. Het was toen ook inmiddels al 16:30 en ik had de meeste dingen al gezien. Ik liep nog één rondje, nog één keer snuffelen tussen de merchandise en ik besloot om ook nog wat foto’s te maken voor dit artikel. Toen was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Tot de volgende keer Firstlook! Hier volgen nog wat sfeerfoto’s van het evenement, met als eerste de goodies die ik heb kunnen scoren. De gratis goodies vond ik wel tegenvallen, een aantal jaar geleden kwam ik echt met een tas vol gratis goodies thuis. Maar het gaat tenslotte om het evenement en niet alleen maar om de gratis goodies 😉

 

Firstlook 2017

Mijn gewilde poster van Assassin’s Creed, na het spelen van het spel kreeg ik deze + een gratis blik Monster energy.

 

Firstlook 2017

Ik moest natuurlijk ook even op de troon zitten!

 

Firstlook 2017

 

Firstlook 2017

 

Firstlook 2017

Echte Mario kart! 

 

Firstlook 2017

 

Firstlook 2017

 

Firstlook 2017

 

Firstlook 2017

 

Firstlook 2017

 

Ondanks dat de gratis goodies en de lange wachtrijen voor de nieuwe games een beetje tegenvielen, vond ik het wel leuk om Firstlook weer even gezien te hebben. Of ik volgend jaar ga weet ik nog niet, het ligt er ook een beetje aan welke games er tegen die tijd uitkomen of eraan gaan komen. Wat ik ook een beetje jammer vond is dat de muziek erg hard stond. Aan het einde van de dag moest ik wel naar huis omdat ik hoofdpijn had gekregen. Ik had €17,50 voor het ticket betaald en de prijs vond ik echt heel erg meevallen. Vooral als je kijkt naar hoe groot het evenement was opgezet!
Ben jij naar Firstlook 2017 geweest?
Liefs, 
Dinja

 

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Event: Firstlook 2017”

 1. Ik ben niet gegaan, maar ik twijfel nog voor volgend jaar. Vind conventies superleuk, maar ik ben niet zo’n enorme gamer dat ik heel lang in de rij ga staan om een game te spelen :’) Leuk verslag! 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik eigenlijk ook niet, maar omdat het Assassin’s Creed was wilde ik wel zo graag dat ik het wel waard vond om te wachten 🙂

 2. Els schreef:

  Ik ben niet zo’n gamer, maar heb laatst wel weer mijn Wii van zolder gehaald om Mario te spelen. Helaas nog geen Snes :-(.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Heb ik helaas ook niet!

 3. Eva schreef:

  Ik was toevallig die dag ook in het Beursgebouw maar dan voor een ander evenement 😉 Ik zag wel echt veel mensen lopen van First Look! De foto op de troon is echt leuk!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ohh toevallig! Zeker door die opvallende gele tasjes van Game Mania haha 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.