Event: Lief Festival

Event Lief Festival

 

Afgelopen zaterdag was het zover, mijn allereerste festival! Nou was ik altijd een beetje sceptisch wat betreft festivals, toch heb ik maar eens de stoute schoenen aangetrokken en kocht ik een tijdje geleden een ticket. Gelukkig was het bij mij om de hoek dus ver reizen hoefde ik niet te doen! Ik vertel je hoe mijn ervaring was bij het Lief festival!

Event Lief Festival

Geen zin!

Zaterdag stond ik op, maar ik had eigenlijk nergens zin in. Het festival zou al beginnen om 12:00 uur maar doordat ik wilde uitslapen ging dat sowieso niet lukken. ‘Maakt niet uit’ dacht ik, het festival zou toch tot 23:00 uur duren. De hele dag had ik een beetje rustig aan gedaan en leek de zin voor een festival wel verdwenen. Totdat ik me klaar ging maken. Ik ging – natuurlijk – aan de slag met make-up en mijn glitters haalde ik ook tevoorschijn. Alles zat onder de glitters, mijn wasbak, de vloer en ook mijn kleding. 

 

Event Lief Festival

Controle?

We werden door een vriend opgehaald die dus ook naar Lief festival ging, en rond 17:00 uur stonden we bij de ingang van het festival terrein. Na het scannen van de tickets moesten we doorlopen naar een andere ingang (slimme ik dacht dat het een rij was voor de munt verkoop en wilde de andere ingang (dus ook uitgang) doorlopen. Het bleek dus een rij te zijn voor controle en er werd gefouilleerd. Ik had niks bij me wat verboden was maar mensen in de rij naast me hadden een flesje deodorant bij zich en die werd zonder schaamte weggegooid. Beetje overdreven vond ik, met mijn nagels kan ik mensen meer pijn doen dan met een flesje deo (maar dat doe ik niet!). Na de controle had je duidelijk zicht op het festival terrein, en wat was het groot! Ik heb zoiets natuurlijk nog nooit meegemaakt dus dan lijkt er veel groot.

 

Event Lief Festival

Het menu.

Je had verschillende stages waar muziek werd gedraaid, dit varieerde van techno, house en disco & funk. Bij elke stage was er wel een bar of waren er eetkraampjes te vinden. Handig want we waren natuurlijk pas rond 17:00 uur bij het festival. Voor het eten en drinken moest je muntjes kopen. Duur maar het was het allemaal wel waard. Het eten varieerde ook heel erg, je kon kiezen uit patat en snacks, er waren wafels te koop, net zoals tosti’s en turkse pizza’s of je kon zelf barbecue├źn. Genoeg keuze dus! En ook aan drinken stond er genoeg op het menu. Er werden zelfs ijsjes en lolly’s verkocht!
En als je nou echt geld teveel had kon je ook een aantal souvenirs kopen. Uit mijn ooghoeken (ik heb niet uitgebreid staan kijken) zag ik dat er tassen en ook sieraden verkocht werden.

 

 

Conclusie:

Leuke muziek, lekker eten en een gezellig sfeertje. Zo kan ik dit festival het beste omschrijven. Het festival is een jaarlijks festival bij de Strijkviertel plas in Utrecht/ De Meern. Voor ons makkelijk bereikbaar met de fiets maar ook met het OV was het festival goed te bereiken. De bushalte zat echt letterlijk om de hoek van de ingang.  Ik was ook wel erg blij dat er geen lastige kinderen/ pubers rondliepen, de minimale leeftijd voor het festival was 18 jaar. 
Hieronder zijn nog wat foto’s van het festival, om een beter beeld te geven van de sfeer. Alvast mijn excuses voor de kwaliteit, mijn camera heb ik niet meegenomen dus de foto’s zijn vanaf mijn mobiel!

 

Event Lief Festival

 

Event Lief Festival

 

Event Lief Festival

 

Event Lief Festival

 

Event Lief Festival

 

Event Lief Festival

 

Event Lief Festival

 

 

Het festival is zeker voor herhaling vatbaar! Al was de muziek niet helemaal mijn ding – al vond ik de disco/ funk stage best leuk – toch vond ik het festival geweldig. Het is toch de gezelligheid waar het om draait. Of ik volgend jaar ook naar andere festivals wil gaan… Ja dat lijkt me ook wel wat! 
Welk festival vind jij een echte aanrader (en waarom)?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.