Center Parcs: Inpaktips

Center Parcs inpaktips

 

Laatst zijn we op vakantie geweest naar – je raad het nooit – Center Parcs! Deze keer bezochten we Center Parcs de Vossemeren in België. Omdat ik vaak de koffer inpak heb ik hier wel handigheid in gekregen, vooral in wát er mee moet. En wat er juist niet mee moet. Vooral als je een midweek gaat kan je soms nog teveel spullen meenemen. Zoveel tijd heb je nou ook weer niet over!
Ik deel wat inpaktips voor Center Parcs, zie het als een deel 2 van het lijstje dat ik in het verleden al eens deelde.

 

Ik kan wel een heel vakantie verslag schrijven van onze midweek in Center Parcs, maar we hebben gewoonweg niet veel gedaan. Een beetje gerelaxt en vooral genoten van de (korte) vakantie. En meer hoef je eigenlijk ook niet te doen, je hoeft nog niet eens het park af te gaan want er is genoeg te beleven bij Center Parcs (zie ook het artikel ‘Center Parcs: Wat is er te doen?‘. Daarom leek het me veel leuker om meer tips & tricks te delen over Center Parcs. Want wat is nou erg handig om mee te nemen, en wat kan je beter thuis laten?

 

Deze tips zijn gebaseerd op een bezoek aan een (4 persoons) VIP cottage bij Center Parcs.

 

Center Parcs inpaktips

 

Center Parcs inpaktips

Badkamer

Bij Center Parcs hoef je tegenwoordig helemaal niet zoveel meer mee te nemen (tenzij je dus een ander soort huisje boekt). Bij aankomst hangen de handdoeken al klaar. Een kleine en een grotere handdoek per persoon. Ook staat er een setje met een aantal mini’s klaar. 

– Extra handdoek voor de sauna, dan kan je de andere handdoeken gewoon gebruiken om af te drogen
– Mini’s! Denk hierbij aan shampoo, conditioner, douchegel, tandpasta, etc. Het setje wat je krijgt van Center Parcs is genoeg voor 1 persoon maar vaak ben je wel met meerdere mensen op vakantie.
– Iets voor in bad. Vooral de bad producten van Lush zijn een aanrader, een bubble bar + de bubbelbad functie van het bad zorgen voor veel bubbelplezier (en zooi hahaha).
– ‘Normale’ badkamer items, zoals een tandenborstel en een haarborstel. Maar dat lijkt me vanzelfsprekend.

 

Wat je absoluut niet mee hoeft te nemen:

– Grote flessen van shampoo etc. Dit is vooral niet nodig als je maar een weekend of midweek gaat. Thuis maak je toch ook niet zo’n grote fles op in een week tijd?
– Je verzameling nagellak, is nergens voor nodig als je een weekje weg bent. Geloof me maar gewoon.
– Teveel badproducten. Dit een fout die ik vaak maak, ik neem teveel mee daardoor moet ik het ook weer terug slepen mee naar huis. 
– Een föhn. Die zit standaard bij de slaapkamer.
– Haarverf, want wie gaat zijn haren nou verven op vakantie?

 

Center Parcs inpaktips

Keuken

De keuken, iets wat je een hele week zou kunnen gebruiken of iets wat je de hele week kan negeren. Het ligt er maar net aan of je uiteten gaat of gaat koken. Er zijn in ieder geval altijd genoeg glazen, mokken, borden en bestek aanwezig. En voor het koken is er het standaard kookgerei aanwezig. Denk aan een koekenpan en wat kookpannen. Bij de luxe huisjes zit er ook een vaatwasser in, dat scheelt weer tijd!

– Vaatwastabletten, je krijgt er wel een aantal van Center Parcs maar als je – zoals ons – in het huisje eet dan doe je wel vaker de vaatwasser aan. Neem er gewoon een paar van thuis mee in een boterhamzakje.
– Handdoek, theedoek en een vaatdoek. Je krijg wel zo’n hele set maar na een paar keer je handen afdrogen is die handdoek al doorweekt, waardoor je dus niet meer zo makkelijk je handen kan afdrogen.
– Handzeep staat niet in de huisjes van Center Parcs dus die zal je toch echt zelf mee moeten nemen. Of het zeepje gebruiken uit de set met mini’s die in de badkamer klaar staat.
– Eten, drinken, etc. Maar dat lijkt me vrij logisch.

 

Wat je absoluut niet mee hoeft te nemen:

– Koffiezetapparaat, waterkoker en een broodrooster. Die zijn namelijk al aanwezig. Kijk alleen wel goed op de site van Center Parcs welk koffiezetapparaat (naast een ouderwetse dan) er in het huisje aanwezig is. Volgens mij hebben de meeste Nederlandse parken een Dolce Gusto apparaat en de Belgische parken een Senseo. 
– Een spons voor als je tóch nog wat wilt afwassen. Die krijg je bij het pakketje met keukenspulletjes (hierin zit dus een spons, een paar vaatwastabletten, lucifers, een vaatdoekje en een vloerdoekje). 
– Een oven. Niet dat ze die in een huisje hebben hoor, maar ik zou er gewoon niet mee slepen. Bij een VIP cottage krijg je elke ochtend verse broodjes. Dus je hoeft ook geen afbakbroodjes te kopen.

 

Center Parcs inpaktips

Slaapkamer

De slaapkamers van een cottage verschillen wel een beetje per park. Deze keer hadden we slaapkamers met best veel ruimte naast de bedden en ook genoeg kastruimte voor onze spullen maar we hebben wel eens anders meegemaakt. Maar wat kan je nou meenemen aan spullen wat betreft een slaapkamer?

– Een pyjama of nachthemd. Tenzij je liever in je nakie slaapt, dat kan natuurlijk ook. 
– Een boek of tijdschrift om te lezen voordat je gaat slapen. Maar met je mobiel op Netflix kan ook (bij de VIP huisjes krijg je gratis wifi) én er is in één van de slaapkamers zelfs een tv aanwezig. 

 

Wat je absoluut niet mee hoeft te nemen:

– Beddengoed! Bij de VIP cottages worden de bedden opgemaakt.
– Hoofdkussens hoef je niet per se mee te nemen. Per bed liggen er twee hoofdkussens op je te wachten. Maar als je liever op je eigen vertrouwde kussen slaapt dan neem je die lekker mee.
– Een nachtlampje. Oké het kan soms wel erg donker zijn in zo’n huisje – vooral als je niet vlakbij een lantaarnpaal zit met je raam – maar wees gewoon even niet energiezuinig en laat een lamp aan. Of gebruik je mobiel als ‘nachtlampje’.

 

Center Parcs inpaktips

Overig

Het is nogal een ruime categorie maar verder kan ik deze tips ook niet onder verdelen in categorieën. 

– Wc papier. Er zit meestal netjes één rolletje in de houder maar geloof me, daar heb je echt niet genoeg aan. Dus zorg dat je dit meeneemt of daar (duurder dan in de supermarkt) koopt. 
– Dit heb ik ook al in het vorige artikel vermeld, maar neem wat vochtige schoonmaakdoekjes mee. Zelf vind ik het wat frisser om een paar dingen even af te nemen met zo’n doekje, je weet namelijk niet hoe goed de schoonmakers hebben schoongemaakt. 
– Zakjes in verschillende maten; denk aan vuilniszakken (daar krijg je altijd te weinig van), boterhamzakjes (je weet maar nooit wat je wilt verpakken) en zakjes voor de vuile was (tenzij je dat gewoon aan het eind van de week in je koffer flikkert). 
– Dingen die je wilt doen. Dit is geheel naar eigen smaak natuurlijk. De één houd van puzzelen, de ander van lezen…
– Oplaadsnoeren. Voor mobieltjes, laptops, camera’s of powerbanks. 

 

 

Ik denk dat ik zo de belangrijkste spullen al wel heb gehad, natuurlijk blijft het nog altijd jóuw koffer en jóuw vakantie. Zie dit artikel maar eerder als wat richtlijnen op een rijtje. Zelf maak ik altijd een (bijna hetzelfde) lijstje voor de vakantie, met dingen die ik écht niet moet vergeten en ook een lijstje met dingen die ik wil doen. Vaak schrijf ik teveel op maar beter teveel dan te weinig. 
Wanneer begin jij met het inpakken van je koffer? 
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Center Parcs: Inpaktips”

  1. Els schreef:

    Handig, die ga ik onthouden! Ik ga graag naar Center Parcs :-).

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.