Work in progress: Eevee #3

Eevee cosplay

 

Door mijn blogbreak doe ik dit artikel maar even op de donderdag in plaats van op zaterdag. Ik wil namelijk voor Abunaicon nog wel even mijn work in progress delen van mijn Eevee cosplay! Op het laatste moment (een paar weken geleden) besefte ik me ineens dat Abunaicon wel heel erg dichtbij kwam en dat ik snel eens moest beginnen aan mijn cosplay. Gelukkig heb ik het nog kunnen redden en heb ik al veel af kunnen maken. Ik laat nu nog mijn progress zien en volgende week zie je de gehele cosplay!

 

bron

 

Tijdens de vorige update liet ik zien dat ik voornamelijk materialen bij elkaar aan het sprokkelen was. Ik moest zelfs nog wachten totdat ik een stofje binnen had voordat ik echt kon beginnen. Ik koos de makkelijke weg, eerst de witte schoenen (zie shoplog Arnhem) verven. Daarna begon ik om de oren te maken, hiervoor heb ik ijzerdraad gebruikt om er vorm in te krijgen, ik heb de stof voor de oren genaaid en die aan de haarband vast gezet. Ik was nog niet helemaal tevreden dus heb ik met textielverf het binnenste van de oren zwart gemaakt. 

 

Toen moest ik er toch echt aan geloven, de kraag moest ook gemaakt worden. Hier had ik niet veel zin in omdat ik niet wist hoe ik dit in elkaar moest gaan zetten. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om losse lappen stof aan elkaar te naaien en heb ik er een lint aan vast genaaid zodat ik de kraag kan dragen als een soort cape. 
De staart ging op zich wel makkelijk, ik had alleen twee keer de staart verkeerd geknipt zodat ik nog maar heel weinig stof over had om hem goed te maken. Ik heb hem gevuld met vulling voor een kussentje, dit leek me wel licht genoeg. Aan het jurkje heb ik uiteindelijk niet veel gedaan en ik denk dat ik het ook zo laat. Hij is eigenlijk al mooi genoeg voor de cosplay.

 

Aan de Everstone ketting wordt nog hard gewerkt. Ik heb de ‘steen’ van fimoklei gemaakt en hier een ijzeren pinnetje ingedaan zodat ik hem om kan buiten tot bedeltje. Nu alleen nog een ketting zoeken en ook de Everstone is af! Ik heb dus een flinke vooruitgang geboekt in twee maanden (um eigenlijk moet ik één maand zeggen omdat ik er pas rond mijn verjaardag mee begon).

 

Hierbij nog even het takenlijstje:

– Jurkje [100%]
– Kraag [100%]
– Oren [100%]
– Staart [95%]
– Everstone ketting [90%]
– Schoenen [100%]

 

Eevee cosplay

Geen idee of het nut heeft maar ik wil het nog gaan borstelen, en dan wel buiten want deze kraag maken heeft al flink wat overlast veroorzaakt. Overal in huis lagen wel pluisjes!

 

Eevee cosplay

Om eerlijk te zijn ben ik hier wel het meest trots op. Terwijl het me niet eens zo heel veel tijd heeft gekost, ik dacht echt dat ik er langer mee bezig zou zijn. Gelukkig heb ik nog wel besloten om de binnenkant van de oren te schilderen.

 

Eevee cosplay

Neem wat fimo klei (ik raad grijs aan), bak het in de oven en beschilder het met zilvere metallic acrylverf.

 

Eevee cosplay

De schoenen heb ik – wederom – geverfd met acrylverf. Daarna ingespoten met een spray die een goede weerstand bied tegen vuil en vocht. De witte veters heb ik ‘geverfd’ met thee. Ik vond spierwit niet echt mooi bij het bruine dus dat moest gewoon aangepast worden. 

 

Eevee cosplay

Ook al had ik een aantal keer de stof verkeerd geknipt, het is me toch nog gelukt om een staart te maken! Het witte pluimpje kostte wel veel moeite, aangezien ik dat ook verkeerd had geknipt en er pas te laat achter kwam. Ik moet alleen nog een grote veiligheidsspeld zien te vinden zodat ik hem aan mijn jurkje kan maken.

 

 

Ik vind het allemaal heel spannend, ook al word dit mijn 6e (of 7e, ik ben de tel kwijt geraakt) jaar al dat ik naar Abunaicon ga en nog steeds blijf ik het spannend vinden. Wat vinden anderen van je cosplay? Word je wel op de foto gezet (al verwacht ik daar maar niet teveel meer van, dan valt het altijd mee als er iemand een foto maakt)? En hopelijk een hoop nieuwe mensen ontmoeten 🙂 
Als je een cosplay zou moeten kiezen ongeacht het budget, voor welk character zou je dan gaan en waarom?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.