Tips tegen een brak gevoel – anti kater tips

Anti kater tips

 

Daar zit je dan. Was je zaterdagavond lekker een avondje wezen stappen (of heb je gewoon een heel erg gezellig feestje thuis gehad), maar zit je nu met je brakke kop naar een beeldscherm te staren. Of juist niet omdat je dat gewoon niet aan kan. Ik kwam met het geniale idee om wat tips te delen wat je tegen dit brakke gevoel kan doen, en wat goed tegen een kater helpt. Afgelopen weekend was ik te vinden bij Abunaicon en ik kan je alvast verklappen dat ik weinig slaap heb gehad en me gisteren wel een beetje brak voelde. 

 

Het idee voor dit artikel kwam tijdens het ontbijt in het NH Koningshofhotel in Veldhoven, waar de anime conventie Abunaicon gehouden word. Het was de avond daarvoor een beetje laat geworden en misschien heb ik ook wel wat alcohol op (niet drinken onder de 18!). Ik heb mijn standaard ‘rituelen’ die ik dan ’s ochtends doe om van mijn brakke gevoel af te komen, maar in zo’n hotel is het toch anders. Je hebt niet dezelfde hulpmiddeltjes als thuis. Daarom deel ik meerdere tips, dus de dingen die bij mij helpen. Ik kan geen succes garanderen, dan had je het gewoon niet zo laat moeten maken of niet zo veel moeten drinken πŸ˜‰

 

Je wordt wakker maar je bent misselijk

Dit kan meerdere redenen hebben. Of je bent echt misselijk, of honger, of dorst. Begin eerst met een halve liter water weg te drinken, en mocht je ook nog eens hoofdpijn hebben dan raad ik je aan om gelijk een aspirientje te nemen (zoals paracetamol of ibuprofen). Het duurt even maar als het werkt dan ben je fris en fruitig in no time! 
Goed, je hebt het water opgedronken. Blijf dan eerst even rustig zitten zodat je goed wakker kan worden.

 

Toch honger?

Het gevoel blijft? Het kan zijn dat je dan honger hebt… Ga nou niet gelijk van alles weg bunkeren maar start rustig. Als ik thuis ben dan begin ik eerst met een bouillon, zoals die zakjes van Knorr Opkikkertje. Deze zijn aardig zout waardoor je later weer dorst krijgt en tenminste goed drinkt! Hierna neem ik luchtige en lichte crackers, zoals die van LU met olijfolie en oregano of andere waar veel zout op zit: Wasa delicate thin crisp rosemary & salt. Je moet er wel echt veel van eten voordat je een vol gevoel hebt (waar je waarschijnlijk geen behoefte aan hebt op dat moment) maar veel misselijker word je er niet van.

 

Anti kater tips

Hoe doe je dat als je in een hotel zit?

Als je geluk hebt – net zoals wij, de bezoekers van Abunaicon – heeft het hotel een ontbijtservice. Een luxe ontbijtbuffet waar je genoeg keuze hebt. En zelfs met je brakke kop heb je er wat aan. In het NH Koningshof hadden we het voordeel dat ze scrambled eggs & bacon hadden (oftewel roerei met spek). Het zoute van het spek zorgt er dus weer voor dat je dorst gaat krijgen en veel water wilt drinken. En de combinatie is gewoon lekker! Vul het eventueel aan met ander eten (want je hebt toch onbeperkt ontbijt!).

 

Wat je verder nog kan doen

– Iets wat ook goed helpt is thee. Nou ben ik zelf een flinke theeleut dus dat is absoluut geen probleem. Het maakt ook niet uit welke soort thee of welke smaak. We hadden bij het luxe ontbijt van NH Koningshof zelfs verse muntthee! Om een beetje energie te krijgen doe je een flinke scheut honing in de thee (of suiker maar dat heb ik nog niet geprobeerd tijdens een kater).

 

– Als het kan dan raad ik je aan om goed uit te rusten, kan het niet (zoals afgelopen weekend tijdens Abunaicon) dan is het verstandig om af en toe een frisse neus te halen. Soms doet de buitenlucht wonderen dus misschien ook wel tijdens jouw kater!

 

– Mocht je later op de dag nog eens hoofdpijn krijgen, neem dan nog een aspirientje. Houd wel goed de gebruiksaanwijzing in de gaten hoeveel uur er tussen moet zitten. Dat is bij elk pilletje wel weer anders. 

 

– Het helpt ook wel als je niet zoveel aan je kater of brakke gevoel denkt. Ga andere dingen doen, dan vergeet je het in no-time!

 

– Hier nog een kleine tip, maar dat moet je de avond van tevoren doen… Drink genoeg water tussendoor. Bij elk glas wat alcohol bevat drink je een glas water. Of drink minimaal een halve liter water na je wilde avond. Hierdoor zou het brakke gevoel ook een stuk minder moeten zijn.

 

 

Wat ik nog kwijt wil over Abunaicon: Het was weer een geweldig weekend. Net zoals vorig jaar hebben we niet super veel gedaan maar wel heb ik veel vrienden weer gezien! Mijn cosplays vielen in de smaak bij een paar mensen en ik kocht een aantal leuke goodies die ik nog een keer laat zien. Een uitgebreid artikel over Abunaicon komt dit jaar niet omdat ik weinig foto’s heb gemaakt. En het eigenlijk wel hetzelfde is als vorig jaar ^^’.  Maar zelfs met een brakke kop en mijn zombie gevoel heb ik het weekend overleefd. 
Wat is jouw ultieme tip om een kater tegen te gaan?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Tips tegen een brak gevoel – anti kater tips”

 1. Eva schreef:

  Mooi om te horen dat Abunai leuk was! Ik zag al wel wat foto’s voorbij komen op Facebook πŸ™‚ Ik ben zelf vrijwel nooit brak omdat ik weinig tot geen alcohol drink. Maar als het eens voorkomt dan helpt een lekker vet ontbijt vaak het beste. Mac Donalds ofzo haha! En inderdaad van dat zoute eten krijg je dan weer dorst en drink je meer πŸ˜‰

  1. DinjaDONUT schreef:

   Oh Mac Donalds hoef ik op zo’n moment echt niet aan te denken, al helpt het zoute eten van de Mac wel πŸ˜›

 2. Nienke schreef:

  Dit had ik afgelopen zondag ochtend heel hard nodig, haha. Alsnog fijne tips voor in de toekomst!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Bewaar het lijstje voor in de toekomst haha πŸ˜‰

 3. Els schreef:

  Ben ik raar als ik nog nooit te veel gedronken heb ;-)? Ik zit altijd zo snel vol.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Nee tuurlijk niet! Alleen maar beter eigenlijk πŸ˜‰ al dat drank is eigenlijk helemaal niet zo goed en gezond…

 4. Bjorn schreef:

  Wacht nog altijd achter de ultieme tips voor post con depression en lack of sleep

  1. DinjaDONUT schreef:

   Is er nog niet πŸ˜‰ wie weet ooit in de toekomst!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.