Tips voor een budgetvriendelijke cosplay!

Tips voor een budgetvriendelijke cosplay

 

De meeste hobby’s zijn duur. Neem nou bijvoorbeeld shoppen, kost hartstikke veel geld! Nou heb ik al een aantal prijzige hobby’s en cosplay is daar één van. Want naast zo’n cosplay outfit moet ik ook nog kaartjes kopen voor de evenementen. Maar mij hoor je echt niet klagen hoor, het blijft leuk om te doen. Daarom deel ik wat budgetvriendelijke tips waardoor deze hobby nét iets goedkoper zal zijn!

 

Het plan

Je begint natuurlijk met een plan, wie of wat wil je graag cosplayen? Doe vooral veel inspiratie op via Pinterest. Dat helpt mij vaak om een plan en ontwerp te maken. Tijdens de inspiratie kan je al rekening gaan houden met je budget. Wat heb je ervoor over? Want hoe meer items een outfit bevat, hoe duurder het vaak gaat worden. Kies een makkelijke cosplay outfit. Of iets wat je makkelijk kan maken (welke talenten heb je, en welke kan je gebruiken voor je outfit?). 

 

Tips voor een budgetvriendelijke cosplay

 

De kledingkast

Aansluitend op de vorige tip; ligt er toevallig nog wat in je kledingkast dat je kan gebruiken voor je cosplay outfit? Een jurkje die je bijna nooit aan doet en best kan vermaken tot een cosplay jurkje. En dan gooi ik er gelijk nog een tip tegenaan: misschien kan je een kledingstuk kopen voor je cosplay die je daarna ook in het dagelijks leven aan kan doen. Zo bestaat mijn Pokémontrainer outfit vooral uit kledingstukken die ik normaal ook draag. Een stuk voordeliger want je draagt het niet één keer tijdens een conventie maar meerdere keren.

 

Kopen

Juist, je kan natuurlijk je gehele cosplay outfit via internet aanschaffen. Compleet, zonder dat je er nog iets aan hoeft te doen. Maar als je niet op zoek bent naar feestwinkel-kwaliteit kan dat soms nog best duur worden. Gelukkig bestaan er ook nog alternatieven. Op bepaalde facebook groepen kan je complete cosplay outfits overkopen van een ander en soms staat er ook nog wel eens wat op marktplaats. Als je tijd hebt dan kan je marktplaats of een facebook groep een tijdje in de gaten houden zodat je straks goedkoop een cosplay outfit hebt. 

 

Tips voor een budgetvriendelijke cosplay

 

Kopen #2

Nog meer tips om te kopen! Mocht je zelf een cosplay outfit samen willen stellen kan dat natuurlijk ook. Onderdelen voor je outfit kan je zoeken bij winkels waar je de volle pond betaald dus denk ook eens aan de kringloopwinkel! Vaak kan je best wel iets vinden dat je kan gebruiken voor je cosplay. Of je kan op zoek gaan naar onderdelen voor je cosplay outfit, zo heb ik voor mijn Eevee cosplay een bodywarmer gekocht omdat er nepbont aan de binnenkant zit en dat kan ik goed gebruiken!

 

Gratis

Facebook staat – naast de vele verkoopgroepen – vol met ‘gratis af te halen’ of ‘weggeefhoek’ groepen. Ideaal om eens door te snuffelen op zoek naar iets bruikbaars voor je cosplay, zoals items of materiaal dat je weer kan gebruiken voor je cosplay outfit. Bij sommige groepen mag je ook items vragen wat jouw kan helpen om het missende onderdeel voor je cosplay te scoren. 

 

Tips voor een budgetvriendelijke cosplay

 

Wees creatief

Gooi al je creatieve charmes in de strijd. Hoe mooi is het als je je eigen cosplay kan maken? Sommige mensen zijn er echt heel ervaren in en maken de mooiste cosplays. Maar mocht je nog niet veel ervaring hebben (*ahum*) kan je natuurlijk beginnen met de makkelijke dingen. Iedereen kan wel met een naaimachine overweg en daarmee kan je al heel veel maken! 
Je hoeft natuurlijk niet alles te maken, je kan mixen met zelfgemaakte items en natuurlijk ook met dingen die je hebt gekocht. 

 

 

Het hoeft niet altijd perfect te zijn, zo lang je er maar plezier in hebt en straks vol trots kan rondlopen in je cosplay outfit. Of zonder trots omdat je je een klein beetje schaamt voor je cosplay (ik spreek uit ervaring), maar daar leer je weer van. De volgende keer kan je dan wat dingen verbeteren aan je outfit zodat je met trots kan rondlopen. 
Wie gaat er dit jaar naar Abunaicon 😀 ?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Tips voor een budgetvriendelijke cosplay!”

  1. Via Facebook kan je inderdaad makkelijk aan een cosplay komen, ik had zo de outfit van Edward Elric uit Fullmetal Alchemist (een jas die vrij moeilijk te maken is en vrij duur op het internet) voor een koopje kunnen krijgen van een andere cosplayer! 🙂 Goede tips! Ik ben helaas niet bij Abunaicon, maar wel bij Amsterdam Comic Con en Dutch Comic Con Winter Edition!

    1. DinjaDONUT schreef:

      Dan heb je mazzel gehad dat iemand die cosplay aanbood ^^
      Jammer dat je er bij Abunaicon niet bent 😮

  2. Lauren de Bruijn schreef:

    Eindelijk gaan we met mijn vrienden een cosplay party organiseren! Vorig jaar heb ik die gemist maar dit jaar zal ik mijn best doen om perfect eruit te zien! Ik zal niet vertellen wie ik eigenlijk wil cosplayen maar ik heb zo’n outfit op Facebook niet gevonden. Ik zal ook in online winkels even zoeken. Hopelijk zal alles me dit jaar lukken!

    1. DinjaDONUT schreef:

      Je moet ook geluk hebben wil je het op Facebook vinden, maar zelfmaken is ook een optie 😉 zo heb ik voor mijn nieuwe cosplay veel zelfgemaakt en ik moet zeggen dat ik me aardig trots voel!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.