Review Essence Metal Shock lipstick

Essence Metal Shock lipstick

 

Dit moet echt wereldnieuws worden: ik kocht namelijk weer eens een lipstick! Ik draag niet zo vaak lipstick maar zocht eigenlijk nog wel een mooie klassieke kleur. Op de blog van Amy (Jouvence) zag ik voor het eerst de Metal Shock lipsticks van Essence en ik ben (bijna) gelijk naar Kruidvat toe gegaan. Helaas heb ik hem uiteindelijk moeten bestellen waardoor ik nog best lang heb moeten wachten voordat ik hem kon proberen.

 

Ik schrijf een review over de Metal Shock lipstick van Essence, o.a. te koop bij Kruidvat voor €2,99. De kleur die ik kocht is 03 Ace of Hearts

 

Essence Metal Shock lipstick

De verpakking

 

Door de zwarte glimmende verpakking lijkt de lipstick een stuk duurder dan hij eigenlijk is. Het is niet gelijk duidelijk dat het om een lipstick van Essence gaat maar ook zie je de kleur niet zo snel. Door de sticker op de onderkant weet je het kleurnummer. Maar het draait natuurlijk om het product zelf, en niet alleen maar om de verpakking!

 

Essence Metal Shock lipstick

Over de lipstick

 

 

Ik zocht al een tijdje naar een mooie klassieke kleur, en nu heb ik hem dus gevonden! De kleur vind ik eigenlijk wel moeilijk te omschrijven. Het lijkt op rood, maar toch neigt hij ook naar de roze kant toe. Wat ik trouwens heel gaaf vind, zijn de vele glitters die erin zitten. Eigenlijk moet ik het gewoon metallic noemen. 

 

Essence Metal Shock lipstick

Het aanbrengen

 

Het aanbrengen van de lipstick is echt heel fijn, het smeert lekker romig uit op mijn lippen. Ik heb alleen wel een drang om hem met meerdere lagen op te brengen maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet want met één keer smeren is de kleur al dekkend genoeg! Na het aanbrengen blijft de lipstick voor een klein moment ‘nat’ en droogt daarna op. Hij blijft alleen wel mooi glimmend en wordt niet mat. Wat ik een klein minpuntje vind is dat je voor de lipstick hele mooie lippen moet hebben, ik heb best vaak last van droge lippen en deze lipstick benadrukt dat wel een beetje.

 

Essence Metal Shock lipstick

Langdurig?

 

De lipstick vervaagt wel een beetje als je eet en/ of drinkt, veel lipstick blijft er aan het glas kleven wat ervoor zorgt dat ik hem weer opnieuw moet aanbrengen. Nou mag ik helemaal niet klagen, want zo duur was hij niet. Gewoon af en toe een beetje bijwerken en je kan er zo weer mee door 🙂

 

Essence Metal Shock lipstick

Conclusie:

Pluspunten:
+ Budgetproof
+ Brengt fijn aan
+ Goede pigmentatie

 

Minpunten: 
– Blijft niet zo lang zitten

 

 

Ondanks dat hij niet zo sterk is en ik vaak de lipstick moet bijwerken op mijn lippen, is dit wel mijn favoriete lipstick van al mijn lipsticks (oh ik heb er ook zo veel). De kleur is gewoon zo gaaf en ik vind het fijn dat de lipstick romig is. Of ik nog veel meer lipsticks ga kopen blijft nog de vraag, ik moet zo aan mezelf wennen met lipstick op! 
Draag jij vaak lipstick? Zo ja, hoevaak?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Review Essence Metal Shock lipstick”

  1. Linda schreef:

    Deze kleur staat je mooi 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.