Work in progress: Eevee #2

Eevee cosplay

 

Het werken aan een cosplay is niet gemakkelijk, vooral niet als je daarnaast ook nog eens werkt, het huishouden doet, blogt én dan heb ik het nog niet eens over mijn andere hobby’s. Maar een tijdje terug kreeg ik ineens het besef; het duurt niet zo heel erg lang meer voordat het tijd is voor Abunaicon, waar ik mijn Eevee cosplay wil showen. Ik laat jullie in dit artikel zien hoe ver ik ben gekomen met mijn cosplay.

 

bron

 

In de vorige update kon je al lezen waarom ik voor Eevee heb gekozen en ik deelde ook de plaatjes waar ik mijn inspiratie vandaan heb gehaald. Ik deelde ook mijn cosplay plan, een lijstje met alle benodigdheden voor mijn cosplay. Vanaf dit artikel zal ik aangeven hoe ver ik al ben met een ‘taak’. 
– Jurkje [90%]
– Kraag [10%]
– Oren [25%]
– Staart [10%]
– Everstone ketting
– Sokken
– Schoenen

 

Eevee cosplay

YES, ik heb hét jurkje eindelijk gevonden hoor! Deze zoektocht duurde toch wel het langst. Ik heb online bij winkels gekeken, op marktplaats uren lopen zoeken en toen kwam ik hem plotseling tegen in de kringloopwinkel hier om de hoek. Dus bedankt aan degene die hem naar de kringloop heeft gebracht! Ik betaalde er €5,- voor en zo houd ik nog een mooi budget over voor de rest.
Ik moet de jurk nog wel een beetje ‘pimpen’ zodat hij perfect bij de cosplay gaat passen.

 

Eevee cosplay

Je zal hier even achter je oren moeten krabben, waarom koop ik toch een bodywarmer? Nou guess what, voor €4,- heb ik nu een mooi stofje voor de kraag van Eevee! Het is niet helemaal dezelfde kleur maar dat zie ik wel door de vingers. Ik heb namelijk ook stof gekocht voor de staart en oren en die kleur past prima bij de kleur van deze bodywarmer. Ik zal nu hard aan de slag moeten om hiervan een kraag te gaan maken.

 

Eevee cosplay

De basis voor de oren van Eevee is er! Toevallig had ik deze haarband nog liggen, ik wilde er destijds een DIY mee maken. Maar gebruiken voor een cosplay is veel handiger. Zo hoef ik geen nieuwe te kopen en hoef ik ook niet te bedenken wat ik nog met een haarband wil doen. Nu moet ik alleen nog met stof en ijzerdraad oren gaan maken en die bevestigen op de haarband. Oh en de haarband moet ook een likje verf krijgen zodat het matcht met de oren.

 

 

Het scheelt een hoop dat deze cosplay niet zo moeilijk en lastig is als mijn Butterfree cosplay. Al moet ik zeggen dat ik daar ook nog het één en ander wil bijwerken, net zoals bij mijn Pokémon trainer cosplay. Dat gaat nog een aardig project worden, al die cosplays…
In wat voor cosplay zou jij willen rondlopen?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Work in progress: Eevee #2”

  1. Els schreef:

    Ik ben zo benieuwd :-).

    1. DinjaDONUT schreef:

      Hihi, ik zelf ook! Ik heb gelukkig de stof voor de staart en oren ook al ontvangen dus binnenkort kan ik echt gaan beginnen 😀

Geef een antwoord

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.