Tips voor de regen

Tips voor de regen

 

Het weer brengt mijn plannen een beetje in de war. Eigenlijk wilde ik meer tips delen voor wat je kan gaan doen met warm weer, en dan vooral als je niet op vakantie gaat om het toch wel op een vakantie te laten lijken. Maar nou krijgen we de komende dagen niet zulk mooi weer (als ik de weersverwachtingen moet geloven) dus vond ik die tips niet echt toepasselijk. Daarom ben ik alvast goed voorbereid en deel ik tips voor wat je kan doen als het buiten regent!

 

Tijdschriften

Je hebt vast nog wel ergens een grote stapel (oude) tijdschriften liggen, lees ze allemaal opnieuw of blader ze door voor inspiratie. Zelf haal ik altijd best veel inspiratie uit een tijdschrift, ik krijg echt mijn zin om een artikel te schrijven weer helemaal terug van het lezen van een tijdschrift. Ook al is het bladeren alleen al vaak genoeg. Heb je nou geen tijdschriften of ken je ze allemaal al letter voor letter? Ga dan snel (met een paraplu) op pad naar een boekhandel om wat tijdschriften in te slaan.

 

Boeken

Als we het toch over een boekhandel hebben, dan kan je dus net zo goed een boek aanschaffen (maar ook online of in kringloopwinkels zijn boeken te vinden). Als het regent kan je mooi binnen – met een warm dekentje en warme chocolademelk – eens even gaan lezen. En als je ze nou allemaal uit hebt en geen zin hebt om nieuwe te kopen kan je ze ook ruilen! Houd eens wat boekenruilfeestjes (kijk weer gelijk wat te doen dus met slecht weer).

 

Tips voor de regen

Opruimen

Opruimen is altijd goed, met warm weer niet zo’n fijn werk om te doen dus waarom zou je het niet doen als het regent?! Wees kritisch en kijk goed naar spullen die je daadwerkelijk ook écht gebruikt. Gebruik je ze niet dan kan je ze altijd nog proberen te verkopen, iemand blij mee maken of doneer ze aan de locale kringloopwinkel. Als je toch lekker bezig bent kan je misschien gelijk wel wat schoonmaken, of zet de spullen die je niet meer hoeft alvast op marktplaats! 

 

Wees creatief

Er bestaan zat hobby’s die je tijdens een regenachtige dag best kan uitvoeren. Voor sommige moet je natuurlijk wel materialen in huis hebben (maar zo’n dagje shoppen voor creatieve materialen is ook een vrijetijdsbesteding hoor). Misschien ontdek je wel dat je een natuurtalent bent in het maken van fimoklei creaties of wie weet ben jij wel de nieuwe Salvador Dali!
Zo’n regenachtige dag is perfect om eens lekker creatief bezig te zijn.

 

Work-outs

Je wilt sporten maar het regent, tja dan kan je een die-hard zijn en natuurlijk gaan sporten in de regen maar je kan ook slim doen en beginnen met work-outs. Deze kan je gewoon binnen doen, desnoods met een lekker muziekje erbij of je zet een serie aan. Je kan het natuurlijk zo uitgebreid en moeilijk maken als dat je zelf wilt. 
Of ben je niet zo van het sporten maar heb je meer zin in yoga? Dat kan natuurlijk ook binnen!

 

Tips voor de regen

Verzin een recept

Ben je een beetje gek op koken/ bakken? Probeer dan eens zelf een recept te verzinnen! Wie weet wordt het wel heel lekker en kan je je recept gaan delen. Mocht je niet zo creatief zijn of geen zin hebben om moeilijk te doen om een recept te verzinnen, dan kan je natuurlijk ook je receptenboek erbij pakken en iets lekkers uitkiezen om te maken. Probeer eens die lekkere taart te maken die je eigenlijk net iets te moeilijk eruit vond zien! Een echte uitdaging!

 

Uitdaging

En over uitdagingen gesproken, hoeveel zullen er wel niet bestaan? Spit heel Youtube door, op zoek naar een leuke uitdaging die je kan doen. Het leukste is natuurlijk om zelf dit ook te filmen of er een artikel over te maken. Kan je de uitdaging niet alleen doen of lijkt het je leuker als je de uitdaging samen met iemand kan doen? Nodig dan je vrienden uit of trommel je familieleden op voor een dagje ‘uitdagingen’! 

 

Muziek

Ontdek nieuwe muziek! Spotify is hier heel handig, net zoals Youtube trouwens. Op Spotify krijg je wekelijks een lijst met 30 nummers die gebaseerd zijn op de nummers die jij luistert. Deze ‘Discover Weekly’ staat dus maar een week op Spotify en daarna krijg je een nieuwe lijst, dus als je slim bent (en misschien even geen tijd) sla je een paar van die lijsten op zodat je op een regenachtige dag mooi eens die lijsten kan uitspitten naar nieuwe nummers. 
Op Youtube vind je trouwens ook vaak nieuwe muziek. Rechts naast een filmpje staan een aantal suggesties waar soms best wat leuks tussen zit (zo kan ik soms echt uren op Youtube zitten).

 

Tips voor de regen

Blog

Slecht weer is ideaal om eens even aan je blog te werken. Of je nou de gehele layout en stijl aan gaat passen (en misschien wel gelijk visitekaartjes ontwerpt), of dat je eens even lekker wat artikelen typt. Het is natuurlijk wel fijn om een kleine voorraad aan artikelen te hebben, iets waar ik echt eens aan moet gaan werken. Dus het komt voor mij wel goed uit dat het niet zo warm en mooi weer word (en de plantjes op het balkon zullen ook weer tevreden zijn).

 

 

Zelf moet ik deze week best vaak werken, en ook die week daarop. Ik kom er dus wel een beetje makkelijk vanaf, ik hoef namelijk ook niet zo ver naar mijn werk te fietsen dus echt veel last van slecht weer zal ik niet hebben. En anders heb ik nog genoeg te doen, artikelen schrijven, jullie blogs lezen en werken aan mijn cosplay!
Wat gaan jullie doen tijdens slecht weer?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Tips voor de regen”

 1. Nienke schreef:

  Leuk artikel! Binnen sporten en wat boeken lezen (oh en vergeet netflix niet) zijn de beste dingen om te doen als het buiten plenst.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankje! En Netflix hoort er natuurlijk ook bij 🙂

 2. Nathalie schreef:

  Wat een perfect artikel voor vandaag want vanochtend regent het tot nu toe alleen maar het lijkt wel herfst. Je tips komen vandaag goed van pas:D

  1. DinjaDONUT schreef:

   Toch niet zo leuk maar met tips is het herfstige weer iets minder erg 😉

 3. Els schreef:

  Goed artikel! Zeker met dit weekend voor de deur. Ik ga voor een boek en ik ga borduren :-). Ik vermaak me wel met dit weer!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik kon ooit ook borduren maar dat ben ik wel een beetje verleerd denk ik, mijn moeder en oma doen het nog wel eens en vervelen zich eigenlijk nooit!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.