Japanmarkt 2017: kort verslag

Japanmarkt

 

Het was een zonnige ochtend. Ik maakte me klaar voor een drukke dag, reizen met een bus en een trein om naar Leiden toe te gaan. We hadden namelijk een evenement gepland staan; de Japanmarkt! Ik had er wel vaker van gehoord, dus ik was hartstikke nieuwsgierig geworden! Dus daar gingen we dan – ik in mijn lolita jurk en met camera – op naar Leiden!

 

Eenmaal aangekomen in Leiden hoefden we niet lang te zoeken naar de juiste weg. Veel mensen liepen ons voor en we gokten maar dat hun ook naar de Japanmarkt liepen. Ik begon soms te twijfelen maar Roy geloofde toch echt dat al die mensen erheen gingen. En Roy had gelijk. Al die mensen. Gingen. Dus. Echt. Naar de Japanmarkt. 

 

Japanmarkt

Het begin

Het begin van de markt was al aardig druk. Het was een lange straat langs water, echt zo’n grachtenstraatje. Aan de linkerkant (vanaf het begin gezien) stonden er kraampjes en aan de rechterkant was er af en toe iets te bekijken. Wij gingen eerst even aan de kant stil staan zodat ik mijn camera kon pakken en zo konden we ook even rustig onze tassen omwisselen. 
Omdat het zo druk was besloten we maar een stuk door te lopen, zonder enig kraampje te bekijken. Wel waren er een hoop mensen om te bekijken, zowel in ‘normale’ outfit als in cosplay. Met enige opstoppingen en frustraties verder waren we na een tijd lopen aan het einde gekomen van de markt. Ik had het warm gekregen dus wilde even in de schaduw uitrusten.

 

En toen…

Ik werd eigenlijk gelijk al aangesproken door een fotograaf. De meneer vroeg of ik er ook bij hoorde. Ik dacht dat hij het bestuur bedoelde ofzo dus zei maar vriendelijk dat ik er niet bij hoorde. Maar shit, daar ging mijn kans op een foto (ja zo dacht ik echt…). Ik verbeterde mezelf snel, ik heb de man gezegd dat ik gewoon het evenement bezocht en even van de schaduw stond te genieten. Vond hij helemaal prima en hij vroeg netjes of hij wat foto’s mocht maken. Natuurlijk! Ik vind het altijd netjes van fotografen als ze het even vragen of ze wel een foto mogen maken, op conventies en vooral bij Elfia maak je er genoeg mee die wat plaatjes schieten (en die je uiteindelijk nooit van je hele leven meer tegenkomt, ennnn bedankt!). 
Of ik de foto’s nog ergens tegenkom is maar de vraag. Hij zou er een paar op Twitter (waarom Twitter meneer?) plaatsen, dus we wachten wel af… (update; inmiddels heb ik de fotograaf op Twitter gevonden, maar nog niet mijn foto’s)

 

Japanmarkt

Weer verder

Na een korte break liepen we weer verder. Omdat we nu vanaf het einde naar het begin liepen, liepen we nu wél langs kraampjes. Verschillende producten kwamen voorbij, van ramune tot bonsai boompjes en van manga tot wc-brillen! Het probleem was, dat het bij elk kraampje hartstikke druk was. Overal stonden mensen bij en bij de hele leuke kraampjes stond gewoon een rij om te kunnen bekijken wát er bij dat kraampje lag! Uiteindelijk hebben we niet veel van de kraampjes kunnen zien dus. Ik heb wel nog een flesje ramune weten te scoren, voor bij de verzameling. 
Maar om vanaf het eind weer naar het begin van de markt te komen was al een hele uitdaging op zich. Op de meeste plaatsen hield ik Roy maar vast, ik was bang dat ik hem kwijt zou raken door de drukte en ik kan ook niet zo goed tegen drukte. 

 

Het einde

Ondanks de drukte is het ons nog wel gelukt om langs de kraampjes te lopen met eten, omdat ik had gedacht dat ze wel taiyaki zouden verkopen. Helaas was dat niet het geval en liepen we de markt af met een lege maag. Uiteindelijk zijn we ergens op een terrasje gaan zitten waar de lunch aan de dure kant was en vervolgens verder gelopen richting de Jumbo waar we uiteindelijk eten haalden. Met een omweg zijn we naar huis gegaan, we moesten sowieso al omreizen via Schiphol door werkzaamheden aan het spoor tussen Utrecht en Leiden. Omdat Roy nog nooit op het panoramadak van Schiphol was geweest, gingen we even een kijkje nemen. Daarna pakten we de trein weer richting Utrecht en maakte daar nog even een stop bij de nieuwe arcade hal ‘Gamestate’. Een mooie hal vol met leuke spelletjes! Na wat spelletjes gespeeld te hebben, namen we uiteindelijk weer de bus naar huis. 

 

Japanmarkt

Conclusie

Helaas was de Japanmarkt niet zo leuk en bijzonder als dat ik gehoopt had. Het kan ook totaal aan mij liggen, misschien ging ik er wel met te hoge verwachtingen heen. Daarnaast was het ook erg druk, iets waar ik me al snel aan stoor en het al een stuk minder lijkt dan het is. Maar om eerlijk te zijn was dit een eenmalig uitstapje en laat ik het voorlopig weer bij conventies en fantasy evenementen. 

 

 

Toch hebben we nog een leuke dag gehad. We zijn erop uit geweest, hebben een terrasje gepakt en ook in Utrecht hebben we even een drankje gedaan bij de arcade. Zo kan je natuurlijk ook nog een leuke dag hebben.
Ben jij wel eens bij de Japanmarkt geweest?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

14 reacties op “Japanmarkt 2017: kort verslag”

 1. Sanne schreef:

  Jammer dat het zo druk was, maar mooi dat jullie je toch vermaakt hebben bij de gamehal 😀

  1. DinjaDONUT schreef:

   Een geluk bij een ongeluk, om het maar even zo te zeggen :’)

 2. Dalinka schreef:

  Bij dit soort markten heb ik altijd het idee dat het toch vernederlandst is. ‘We gooien wat kraampjes neer met producten waarvan wij denken dat het Japans is en geven het de naam Japanse Markt.’ Het had wel leuk kunnen zijn door zo’n markt nog mooi aan te kleden, maar zo te zien is dat ook niet gebeurd. Weet je dat ook weer voor de volgende keer;-) Het was in ieder geval wel lekker weer om buiten te zijn.

  Ik ben wel benieuwd naar de arcade hal in Utrecht. Misschien leuk voor onze volgende bloggersmeeting?:-D

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja inderdaad, zo voelt het wel een beetje. Kijk heb je nou nooit iets van een conventie of een soort gelijk festival meegemaakt is het misschien nog wel leuk voor de eerste keer 😉
   Maar het was gelukkig niet vervelend om buiten te zijn!

   En de arcade hal is zeker wel leuk voor een bloggersmeeting! Boven zit de bowlingbaan waar je evt ook kan eten of een drankje doen 🙂

 3. De Japanmarkt zelf is elk jaar een succes, maar ik vond het succes ervoor zorgen dat het echt iets te druk was… Om half vier kon ik gelukkig wel wat kraampjes beter bekijken, maar ook met niks naar huis gegaan. Hopen dat ze volgend jaar iets op de drukte verzinnen, want de kraampjes zelf zijn erg leuk om te zien!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik denk dat ik er echt met te hoge verwachtingen heen ging, bij de kraampjes had ik gewoon iets meer verwacht 😉

 4. Eva schreef:

  Ik stond vorig jaar met een stand op de Japanmarkt voor stage en toen was het ook al zooo druk! het is de laatste jaren echt super populair geworden. Ik kan me voorstellen dat je het wat vond tegenvallen, het is ook niet echt groot (ze mogen van de gemeente helaas ook niet uitbreiden) en door de drukte kan je nergens rustig kijken. Wel echt leuk dat je bent gefotografeerd! Nu hopen dat je de foto’s ooit nog terugziet 😉

  1. DinjaDONUT schreef:

   Tot nu toe is de foto nog nergens te vinden!
   Maar dat is wel jammer dat ze niet mogen uitbreiden 🙁

 5. Romy schreef:

  Jammer dat het niet zo’n succes was en dat het waarschijnlijk maar bij één keer blijft. Het idee is op zich wel leuk en het is altijd leuk om zoiets dan één keer mee te maken. Hopelijk stuurt de fotograaf alsnog wat foto’s naar je toe 🙂

  1. DinjaDONUT schreef:

   Inderdaad, maar ik bezoek nog een paar andere events en die vind ik persoonlijk meer de moeite waard 🙂
   Foto’s nog niet gevonden helaas :p

 6. Esmee schreef:

  Wat jammer dat het niet zo bijzonder was! Ik was niet in de gelegenheid langs te gaan, maar had het al voorbij zien komen op social media. Het leek me juist wel heel erg tof!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het idee is wel leuk hoor, en zeker als je op zoek bent naar een gratis evenement is het wel leuk. Maar ik had er meer van verwacht (ook omdat ik al zo vaak op conventies ben geweest, dan heb je toch aardig hoge verwachting van bepaalde evenementen 🙂 )

 7. Kimberly schreef:

  Ik snap helemaal wat je bedoelt! Wij waren er ook geweest maar het was zooo druk, je kon bijna nergens kijken, super jammer. Heb uiteindelijk wel wat dingentjes gekocht (black butler<3) maar ik had er ook wat meer van verwacht eigenlijk

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja dat vond ik ook zo jammer! Oh Black Butler, daar heb ik ooit eens het eerste seizoen van gekeken haha ^^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.