Review Cien Limited Edition gezichtsmasker

Cien Limited Edition gezichtsmasker

 

Net als je hebt besloten om nooit meer van die ‘budget vriendelijke’ maskertjes te gaan kopen, kom je tijdens het doen van de boodschappen een vrolijke verpakking tegen. Ik pakte de verpakking op, las dat het ging om een gezichtsmasker en na lang twijfelen heb ik toch besloten om hem mee te nemen. Door mijn Pan that Palette challenge raak ik aardig door mijn stash heen maar zonder maskers kan ik nou ook weer niet.

 

Deze review gaat over de Tropical Summer Face Mask van Cien, het huismerk van Lidl.
Het masker kocht ik voor €1,29 maar is wel een limited edition, onze Lidl verkoopt ze trouwens nog wel dus je hebt kans dat er bij een andere Lidl ook nog wat voorraad is!

 

Cien Limited Edition gezichtsmasker

De verpakking straalt gewoon zomer uit! Ik kocht de variant ‘Pink Grapefruit’ die een leuk roze thema heeft – roze is één van de kleuren die ik heel mooi vind. Het gelmasker beloofd kleine rimpeltjes op te vullen (al heb ik dat nog niet nodig) en te hydrateren. Tevens is hij voor alle huidtypen geschikt.
De tube bevat 50 ml, een mooie hoeveelheid om een paar keer mee te doen! Het ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel je wilt gebruiken.

 

Cien Limited Edition gezichtsmasker

De geur van het masker vind ik wel een beetje lastig te omschrijven, het zou naar ‘Pink Grapefruit’ moeten ruiken maar hoe ruikt een grapefruit nou precies (nee ik ruik niet elke dag aan een grapefruit)? Wel weet ik dat het een zoete fruitige geur heeft en daarom goed past bij het mooie weer. 

 

Het is een gelmasker dus wat uit de tube komt is vrij vloeibaar. Je moet dus voorzichtig zijn met aanbrengen omdat je zo wel snel kan knoeien! Maar dat vloeibare brengt juist wel fijn aan en ik heb het gevoel dat ik meer nauwkeuriger het masker kan aanbrengen. Met het masker op moet ik 5 tot 10 minuten wachten, ik pak altijd het uiterste en zo kon ik even 10 minuten bloggen.

 

Omdat het een gelmasker is, droogt het niet zoals een peel-off masker of een ander soort masker. Dat vond ik wel een beetje vreemd. Maar dat maakte het juist wel wat makkelijker, ik hoefde namelijk minder hard te schrobben om het masker van mijn gezicht af te krijgen (meiden, wat doen we onszelf toch soms aan :p ).

 

Maar om nou te zeggen dat dit masker echt z’n werk heeft gedaan vind ik een beetje te hoog gegrepen. Het is op zich wel een fijn masker en mijn huid voelt wel een stuk frisser. Maar verder ook niet. Ik zou hem niet vaker kopen, wat ook wel lastig gaat omdat het een limited edition is, maar voor het geld maak ik hem wel gewoon lekker op. Al is het maar om even lekker te ontspannen na een drukke werkdag. 

 

Cien Limited Edition gezichtsmasker

Conclusie:
Pluspunten:
+ Zomerse geur
+ Brengt nauwkeurig aan
+ Makkelijk te verwijderen
+ Budget!

 

Minpunten:
– Erg vloeibaar (voorzichtig zijn dus!)
– Doet niet veel

 

 

Zoals ik al zei, het masker is wel ok als je een drukke werkdag hebt gehad en even wilt ontspannen met een lekker ruikend maskertje. Mocht je echt op zoek zijn naar een masker die wat meer doet voor de huid, dan zou ik wel even verder zoeken als ik jou was. Budgetvriendelijk is deze dan weer wel, vooral omdat je zeker nog een aantal keren met het maskertje kan doen. Zelf heb ik hem nog maar één keer gebruikt en heb nog niet echt het gevoel dat er veel uit is.
Welk maskertype (peel-off, klei, etc) is jouw favoriet?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Review Cien Limited Edition gezichtsmasker”

 1. Sarah schreef:

  Wat een grappige challenge, pan that palette! Echt iets voor mij want ik moet ook mijn stash uitdunnen…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dan is zo’n challenge wel een uitdaging hoor 😉

 2. Anke schreef:

  Dit masker lijkt me wel lekker, alleen denk ik niet dat mijn huidje het zo leuk vind… Voor mij werken de maskers van de Lush het beste, van andere maskers krijg ik vaak uitslag op mijn hoofd door de parfum die erin verwerkt zit.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik heb er ooit een van Lush geprobeerd en die vond ik ook wel fijner dan deze goedkopere maskertjes.

 3. Joanne schreef:

  Wat is die verpakking vrolijk!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Zo lekker zomers 🙂

 4. Vanessa schreef:

  Klinkt als een fijn maskertje om lekker mee te ontspannen, maar ik had wel verwacht dat het niet veel zou doen. Bij mij doen maskertjes eigenlijk nooit zoveel. Ze zijn gewoon heerlijk om te gebruiken! X

  1. DinjaDONUT schreef:

   Inderdaad, om te ontspannen is het wel een fijn maskertje, vooral met die geur 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.