Inspiratie: Hobbykamer

Inspiratie Hobbykamer

 

Even een kleine update hoe het ervoor staat met het opruimen van het huis: ik ben bij de hobbykamer aanbeland maar laat dat nou de ergste ruimte zijn. Ik heb er eigenlijk van alles in gedumpt wat uit de andere kamers kwam maar dat is geen goede oplossing natuurlijk. En nu wil ik ook nog steeds een muur schilderen in de hobbykamer… Er is gewoon nog een hoop te doen. Daarom bedacht ik me dat ik wel wat inspiratie kan gebruiken, kijk je mee?

 

Eigenlijk bewaarde ik die inspiratie voor later, als we ooit in de toekomst nog gaan verhuizen (en dan hopelijk met een grotere hobbykamer, hihi) maar grotendeels kan ik de inspiratie nu ook wel goed gebruiken. Omdat ik zoveel hobbymaterialen (lees: zooi) had moest ik wel een keuze maken. Ik heb geen tijd meer om al die hobby’s te gaan uitvoeren dus heb ik al veel opgeruimd. Maar wat erover blijft moet natuurlijk wel worden opgeborgen en dat lukt op dit moment nog niet. Bij mijn moeder in huis staat nog een kastje die ik eigenlijk thuis wil hebben zodat ik daarin netjes mijn hobby materialen kan opbergen. 
Dan heb ik dus ook nog een muurtje die ik moet schilderen, nu is ‘ie nog roze maar dat moet een soort van grijsachtig groen worden, dat is net iets hipper en toont misschien wat rustiger. En als dat eenmaal gebeurd is gaan we op jacht naar een slaapfauteuil zodat we een logeerbed hebben! Zo, aardig wat plannen dus. Tijd voor wat inspiratie!

 

Inspiratie Hobbykamer

bron

Kleur

Over kleur gesproken… Dit zijn wat meer turquoise tinten maar sommige kleuren lijken wel een beetje op de kleur muurverf die ik al had gekocht. Daarnaast heb ik ook al wat accessoires in die kleuren dus dat moet helemaal goed komen! En het scheelt, de meubels zijn gewoon standaard, het bureau is zwart-bruin en de toekomstige slaapfauteuil moet donkergrijs worden.

 

Inspiratie Hobbykamer

bron

Slaapfauteuil

Deze heb ik niet in gedachten maar het gaat even over de inspiratie. Want die vind ik hier goed passen bij onze stijl. Als we er de ruimte voor hadden, dan had ik ook wel zo’n lamp gekocht (misschien eentje die nog net iets meer industrieel lijkt). Maar zo met die grijze muur erachter en de fotolijst die aan de muur hangt lijkt het geheel gewoon passend. 

 

Inspiratie Hobbykamer

bron

Opbergmeubel

Ha! Die heb ik al! Ons bureau met opbergkast lijkt zoals het plaatje hierboven alleen onze KALLAX kast van IKEA heeft 8 vakken met daaraan een bureaublad. Het is echt een ideale oplossing voor een hobbykamer omdat je in die vakken lades of opbergbakken kan doen waarin dan je hobby materialen gaan. Als de hobbykamer groter zou zijn, dan zou ik het net zoals op het plaatje doen en nog een bureau aan de zijkant plaatsen zodat je echt een hoek maakt. Helaas kan dat nu niet en staat een ander bureau tegenover dit ‘werkstation’.

 

Inspiratie Hobbykamer

bron

KALLAX

De KALLAX kast van IKEA is een perfecte opbergkast. Je kan hem indelen zoals je zelf wilt. Nou vind ik dit idee (of eigenlijk ideeën) erg slim, zo kan je goed bij je verf en in de manden kan je weer andere losse materialen stoppen. Nou heb ik al opbergbakken en zelfs deurtjes en lades voor deze kast maar ik ga toch wel even kijken naar het idee van dat kruis. Ik heb namelijk nog aardig wat verf en die passen waarschijnlijk niet allemaal rechtop in de kast die ik bij mijn moeder nog heb staan. 

 

Inspiratie Hobbykamer

bron

Opbergkast

Het gaat me niet zozeer om de kast maar eerder om de inhoud. Er staan namelijk van die grote voorraadpotten in en dat bracht me op een idee. Ik heb namelijk ook nog twee voorraadpotten waar op dit moment nog niks in zit, maar daar kan ik natuurlijk ook wat hobby materialen in opbergen! En ik zie ook allemaal kleine bakjes waar – waarschijnlijk – ook hobby materialen in zitten. Ik krijg van dit plaatje zoveel zin om op te ruimen en alles lekker op mijn gemakje te sorteren!

 

Inspiratie Hobbykamer

bron

Opberg detail

Even een opberg detail hoort ook wel in mijn inspiratie lijstje thuis. Hoe simpel kan het toch soms zijn, verzamel wat lege (schone) blikken, een mooi stukje papier – misschien is tape ook wel een leuk idee – eromheen en zet daarna schrijfgerei erin. Of kwasten. Ik zou alleen de blikken niet zo open en bloot neerzetten want de hobbykamer is vaak erg stoffig, ik zet er namelijk ook altijd de was neer om te drogen. Die opbergbakken eronder zijn trouwens wel een handig idee voor verschillende soorten papier. Zo heb ik zelf ‘gerecycled’ papier, waar op maar één kant iets staat en dat vind ik een beetje zonde is om weg te gooien. Hiervan kan je nog boodschappenbriefjes maken of gebruiken als ondergrond tijdens het knutselen.

 

 

Er komen gelijk allerlei ideetjes naar boven borrelen. Ik wil nu die hobbykamer echt eens grondig aanpakken! Het duurt alleen nog even omdat overal wel wat staat en dat maakt nou niet zo makkelijk schoon. Laat staan dat ik wat kan opruimen. Mocht je trouwens nog geïnteresseerd zijn in een hoop kralen en toebehoren dan hoor ik het graag (ik heb namelijk een hele partij te koop staan).
Heb jij plannen voor je (toekomstige) hobbykamer/ studeerkamer/ logeerkamer?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Inspiratie: Hobbykamer”

 1. Esmee schreef:

  Leuk! Dat blauw is echt prachtig, toevallig ook mijn lievelingskleur! De Kallax kast is briljant. Mijn moeder heeft ‘m ook gebruikt in haar hobbykamer… Ik heb ook al een hele boel verschillende mogelijkheden voorbij zien komen (pinterest) – Echt superhandig!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het is inderdaad handig! Zelf zijn wij eigenaren van 1 Kallax kast en nog (de vroegere serie) twee Expedit kasten maar die staan n de slaapkamer 🙂

 2. Els schreef:

  Een hoop leuke ideeen :-). Ik heb alles in een kast van IKEA met veel lades en planken :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Altijd handig 😀

 3. Joanne schreef:

  Ik vind het ook fijn om veel opberg ruimte te hebben!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dan maakt het ook niet uit hoeveel zooi *ahum ahum* je hebt 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.