Food: Blippo Surprise Candy Box

Blippo Surprise Candy Box

 

Japanse snoepjes testen doe ik maar al te graag, en het is ook leuk om een video op te nemen tijdens het testen. Maar dan moet je niet vergeten dat je zo’n filmpje hebt gemaakt. Dat is dus precies wat er is gebeurd. Maar laatst kwam ik nog het filmpje tegen en samen met de foto’s moest het artikel toch nog online komen. Bij deze dus. Samen met Roy test ik de snoepjes en snacks uit de Blippo Surprise Candy Box!

 

De Blippo Surprise Candy Box is een doos vol met Japanse snacks en snoepjes en is te koop bij (hoe verrassend) Blippo. Ik heb er toen zo rond de €17,- à €18,- voor betaald maar dat kan verschillen per dag (ligt aan de wisselkoers). Op de site zijn veel meer andere snoepjes en snacks te vinden maar ook voor kawaii goodies kan je er terecht. 

 

Blippo Surprise Candy Box

Helaas zat er geen beschrijving bij met daarop wat alle snoepjes en snacks precies zijn. Dit heb ik voor jullie uitgezocht (gelukkig waren het allemaal producten die ze ook op de site verkopen) en op een rijtje gezet. De box is in ieder geval wel z’n geld waard want als je de producten los zou moeten kopen ben je veel meer kwijt. En het is natuurlijk leuk omdat het een verrassing is wat je krijgt! Eén van de DIY setjes (Meiji DIY Apollo Chocolate Kit) heb ik al geprobeerd en daarvan heb ik al een artikel online staan. En het andere DIY setje (Meiji DIY Oekaki Sherbet Candy) ga ik nog eens een keertje proberen, die zie je vanzelf wel op mijn blog verschijnen..De producten die ik in ieder geval ontving:
Meiji DIY Apollo Chocolate Kit
Meiji DIY Oekaki Sherbet Candy
Sanrio Characters Strawberry Marshmallows
Yaokin Curry Chicken Snack Stick
Glico Friend Disney Ramune Candy
Kabaya Kakigori Shaved Ice Gummies
Kabaya Watermelon Gummies
Coris Grape & Soda Soft Candy
Coris Berry Mix Soft Candy
Meigum Super Sour Lemon Gums
Kabaya Sakupan Chocolate Cookies
Morinaga Ramune Blue Hawaii Candy

 

 

Blippo Surprise Candy Box

Sanrio Characters Strawberry Marshmallows
Dit zijn zoete marshmallows met een verrassende vulling. In de marshmallow zit namelijk nog een soort van gelei/ jelly achtige vulling die een beetje smaakt naar aardbeien. Een erg lekkere combinatie! Ze zijn verslavend lekker, je blijft ze namelijk achter elkaar opeten.

 

Blippo Surprise Candy Box

Yaokin Curry Chicken Snack Stick
De snack sticks met de smaak van kerrie. Ik vond de smaak echt iets te sterk en laat ik nou ook precies geen kerrie lusten (gelukkig vond Roy het wel lekker). De structuur van de snack sticks zijn bros en lijken een beetje op de structuur van Cheetos chips. De geur is trouwens ook erg sterk als je de verpakking open maakt (en eerlijk gezegd werd ik er een beetje bang van).

 

Blippo Surprise Candy Box

Glico Friend Disney Ramune Candy
Je kent vast wel van die goedkope kermis snoepjes. Daar lijkt dit precies op. Het is een zoete smaak maar verder niet erg bijzonder. Maar wat wel erg leuk is, is dat de snoepjes zelf ook oortjes hebben! 

 

Blippo Surprise Candy Box

Kabaya Kakigori Shaved Ice Gummies
Ik wist eerst niet goed wat ik hiervan moest verwachten maar het zag er wel leuk uit. De snoepjes zijn zoet en hebben allemaal verschillende smaken. Van de oranje konden we niet echt achterhalen hoe deze nou smaakte, de blauwe had iets weg van afwasmiddel maar de gele smaakte wel naar citroen. 

 

Blippo Surprise Candy Box

Kabaya Watermelon Gummies
Zodra je de verpakking opent komt de sterke geur van watermeloen je tegemoet. Maar helaas is dat het tegenovergestelde in de smaak. Ze zijn op zich wel lekker, niet bijzonder en de smaak van watermeloen proef je ook niet zo goed. Maar ze zijn zoet en dat is goed.

 

Blippo Surprise Candy Box

Coris Grape & Soda Soft Candy
De structuur van deze soft candy stick lijkt een beetje op die van een Fruitella. De smaak is – zoals vele Japanse snoepjes – de smaak van grape, oftewel druiven. Dit is een typische zoete smaak die maar lastig te omschrijven is. Maar als je het eenmaal hebt geprobeerd weet je wel gelijk wat ik bedoel 😉 De smaak van ‘soda’ is wel een beetje ver te zoeken.

 

Blippo Surprise Candy Box

Coris Berry Mix Soft Candy
En ook deze snoepjes hebben de structuur van Fruitella. Deze is een stuk zuurder dan de variant met Grape & Soda en smaakt ook veel lekkerder (en normaal houd ik echt van de smaak van Grape dus dat zegt ook heel wat). Jammer genoeg kon ik de smaak van die ‘Berry Mix’ er niet echt uithalen.

 

Blippo Surprise Candy Box

Meigum Super Sour Lemon Gums
Hoewel ik eerst dacht dat het gewoon een snoepje was (en daardoor een stukje heb doorgeslikt), maar nee het is kauwgom. Niet zomaar kauwgom, maar kauwgom met een kleine verrassing. Eén van de drie kauwgomballen is zuur, maar van tevoren weet je het gewoon niet. Toevallig hadden Roy en ik allebei eentje die niet echt zuur was (en ook niet naar citroen smaakte), daarom wilde ik op het laatst nog die echte zure proberen. Nou ik zeg je alvast… Don’t try this at home! Het is echt mega zuur, dit is het zuurste dat ik ooit heb gegeten!

 

Blippo Surprise Candy Box

Kabaya Sakupan Chocolate Cookies
Lekkere chocoladekoekjes in de vorm van pandabeertjes. De smaak van Japanse chocola is net iets zoeter en dat maakt de combinatie wel af. Het zijn licht zoete koekjes met een laagje room en chocola. Verder kan ik er gewoon niet over vertellen.

 

Blippo Surprise Candy Box

Morinaga Ramune Blue Hawaii Candy
Een lastige smaak, ik ben er nog steeds niet uit wat de smaak ‘Blue Hawaii’ nou is. Ze zijn wel zoet maar qua structuur lijkt het eerder op zo’n Dextro Energy snoepje. Ze smaken wel oké maar het is niet echt bijzonder.

 

 

Er zijn echt veel soorten Japans snoep en Japanse snacks, en ik maar denken dat ik ze onderhand allemaal al gehad heb. Niet dus. Toch vind ik het wel jammer dat we in Nederland niet zulke bijzondere en aparte snoepjes hebben. Alleen maar saai mainstream winegums of zakken Haribo snoep. En al helemaal niet dat je je eigen snoep kan maken (al kan ik me wel herinneren dat vroeger zoiets bestond… En dat was erg lekker).
Welke Nederlandse snoepjes vind jij het lekkerst?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Food: Blippo Surprise Candy Box”

 1. Els schreef:

  Wat een gaaf snoep! En inderdaad niet zo saai als ons snoep. Al hou ik wel erg van winegums hoor :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Haha ja ik ook, maar ik ben dan ook een zoetekauw en eet alle soorten snoep wel. Er is geen snoep wat ik niet lust..

 2. Marsha schreef:

  Zo leuk!!!! Dat knuffeltje van dat hondje heb ik ook haha. Gewonnen bij een grijpautomaat.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Awwwh :3 en ik maar duur kopen tijdens een conventie..

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.