Event: #DIYmetViking

#DIYmetViking

 

Er is veel gebeurd… Erg leuk nieuws, waar ik volgende week uitgebreid op terug kom maar vandaag is het tijd voor een soort plog/ verslag van mijn eerste bloggerevenement! Het is inmiddels alweer een week geleden dat ik naar Amsterdam reisde voor de #DIYmetViking dag van Viking Nederland. Een tijd terug ontving ik al een mailtje met de uitnodiging maar ik vertrouwde het nog niet zo (het was ook wel een beetje onwerkelijk; ik, met zo’n kleine blog, naar een evenement?) maar toen er eenmaal een ‘gastenlijst’ op Twitter werd gemaakt kreeg ik er heel veel zin in! Met behoorlijk wat zenuwen ging ik op pad…

 

Via Twitter had ik gezorgd voor een reismaatje, zo’n event is al spannend genoeg dus leek het me wel leuk om samen met iemand te reizen. Dus vorige week zaterdag had ik met Bente (van BenteBemelman) op Utrecht Centraal afgesproken. Even kennismaken en wat praten voordat de trein kwam, zodat we in de trein weer verder konden praten 🙂
Na een treinritje moesten we bij Amsterdam Amstel overstappen op een bus die ons dichterbij de locatie zou brengen. Daarna moesten we nog een paar minuten lopen voordat we bij Studio Zeeburg aankwamen, waar de #DIYmetViking dag plaatsvond. Een mooie locatie voor leuke DIY workshops! De studio zag er echt heel gaaf uit, ik vond het wel bij deze creatieve dag passen.

 

#DIYmetViking

De workshops

Na vriendelijk ontvangst door Saskia en Alice van Viking en het wachten op alle andere bloggers kon deze creatieve dag van start gaan! Er waren 3 workshops die we mochten volgen; een workshop stempels maken door Stefanie (van Salut Stefanie), een workshop scrapbooken/ sjabloneren door Sandra (van Scrap & Co) en een workshop handletteren door Mirjam (van Handletters.nl).

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

Ik zat in een groepje die begon aan de workshop stempels maken. Met wat uitleg kon je al gelijk aan de slag en Stefanie hielp waar dat nodig was. Ik maakte – hoe verrassend ook – een donut stempel van een gum met behulp van een guts. Na het maken van de stempel mocht je deze gelijk gaan gebruiken op een opbergmap. 

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

Bij de tweede workshop was het de bedoeling dat we gingen sjabloneren. Ik had nog nooit van deze techniek gehoord maar aan de voorbeelden – die op de tafel lagen – te zien zag het er echt leuk uit! Sandra legde alles goed uit, en binnen no time had ik twee A4-tjes vol gesjabloneerd (is dit wel een woord eigenlijk?). Ik vond het best rustgevend om te doen en ik zit er serieus over na te denken of ik niet wat distress inkt (die heb je nodig voor deze techniek) ga kopen.

 

#DIYmetViking

Lunch!

Na de tweede workshop was het tijd voor lunch. En wat voor één! Het was een hele uitgebreide lunch, naast broodjes was er ook zelfs pasta en lagen er ook gezonde snacks zoals komkommer en wortel op tafel. Je kon pakken wat je wilt, maar ik heb het maar bij twee heerlijk belegde broodjes en een krentenbol met kaas gehouden. Vond ik wel voldoende. Je kon ook drinken naar keuze pakken, wat je trouwens de hele dag door kon doen. Maar ik was gewoon te druk bezig met de workshops dat ik alleen bij ontvangst en bij de lunch wat heb gedronken.

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

Na de lunch was het tijd voor de derde – en laatste – workshop. De workshop handletteren werd gegeven door Mirjam, die zelfs bezig is met handletteren op boodschappenbriefjes. Ik heb – naast wat beginnende handletter technieken – er wel wat van opgestoken. Als je iets wilt leren moet je er gewoon elke dag mee werken. Dat hoeft niet lang, dat mag ook gewoon 10 minuten zijn. En dat je je creativiteit vooral moet gebruiken. Pinterest en die werkboeken voor handletteren zijn handig, maar het leukste is natuurlijk om zelf van allerlei technieken uit te proberen en eigenlijk moet je gewoon maar wat doen.

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetVikingHelaas was de #DIYmetViking dag al heel erg snel voorbij (al lag dat volgens mij gewoon aan dat we het heel leuk hebben gehad, dan gaat de tijd altijd snel!). Toen we weggingen kregen we ook nog allemaal een goodiebag mee! Ahum, goedgevulde goodiebag moet ik zeggen! 
Er zat een blanco mok in, die je nog kan customizen, een sjabloon met distress inkt, twee tapejes (altijd leuk voor bij de collectie), een sharpie pen, een sharpie marker en nog twee metallic markers.

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

Naast de goodiebag mocht je natuurlijk ook je eigen creaties mee naar huis nemen! Het is maar goed dat ik zelf al een tas had meegenomen anders was het een beetje onhandig slepen met zo’n opbergmap. Ook een schrift (waar één van de gesjabloneerde vellen op zat) en mijn gesjabloneerde vel, mijn zelfgemaakte donut stempel en een beginnerssetje voor handletteren gingen mee. 

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

 

#DIYmetViking

Bij de #DIYmetViking dag was zelfs een fotograaf aanwezig, fotograaf Ruud Jonkers heeft mooie foto’s gemaakt van het hele evenement, en nou leek het me wel even leuk om de foto’s te delen waar ik zelf op sta (anders wordt het artikel wel erg lang hoor jongens!). En Saskia van Viking Nederland heeft trouwens ook nog geblogd over deze creatieve #DIYmetViking dag.

 

 

Het was een geslaagde dag, en ik kijk er nog steeds vol plezier op terug! Ik heb nieuwe leuke mensen leren kennen en – jawel hoor – ik heb ook een paar nieuwe hobby’s ontdekt! Hoewel ik zo’n bloggerevenement best spannend vond, viel het uiteindelijk reuze mee. 
Ben jij wel eens bij een bloggerevenement geweest?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

10 reacties op “Event: #DIYmetViking”

 1. Anna schreef:

  Yayyy, super leuk verslagje. Oh, het was zo’n leuke dag! Ik heb er echt heel erg van genoten. En ik vond het super gezellig om je te ontmoeten! Ook leuk om nog samen terug te reizen naar Utrecht :). Jaaa, je hebt zo’n awesome stempel gemaakt. Tof!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Het was inderdaad een leuke dag 😀

 2. Romy schreef:

  Het is inderdaad best spannend zo’n event, maar wat fijn om te horen dat je toch zo hebt genoten! Ik vind jouw donutstempel echt zo goed gelukt! Past helemaal bij je blog natuurlijk 🙂 Jammer inderdaad dat we elkaar niet echt gesproken hebben, maar wel tof dat je dit hebt gedaan én zo’n fijne dag hebt gehad. Ik vond het ook een geweldig event.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Komt de volgende keer (als die er komt, hihi) wel 😉

 3. Els schreef:

  Echt super leuk dat je ook bent geweest :-). Helaas kon ik niet en als ik zo de verslagen lees en zie wat iedereen gemaakt heeft baal ik daar wel van. Jij hebt ook echt leuke dingen gemaakt :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja, jammer zeg! Het was ook wel een evenement voor jou (lekker creatief enzo!).

 4. Bianca schreef:

  Dat ziet er uit als een heel leuk en vooral gezellig event! x

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat was het zeker 🙂

 5. Anke schreef:

  Super leuk! Ik was ook uitgenodigd, maar door de examens kon ik helaas niet aanwezig zijn.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Jammer zeg! Maar examens zijn natuurlijk wel belangrijk 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.