5 tips voor een travel journal

Tips voor een travel journal

 

Vorig jaar was ik druk bezig om de laatste dingen te regelen voor onze vakantie naar Zwitserland, waaronder ook het begin van mijn travel journal! Dit jaar gaan we niet zo uitgebreid op vakantie maar geef ik nog wel wat tips voor je eigen travel journal. Want zo’n travel journal is leuk om bij te houden én nog leuker om na de vakantie in te kijken. Maar wat moet je er nou in doen?

 

En daarbij help ik je een handje. Zo heb ik vorig jaar nog laten zien hoe je kan beginnen aan je travel journal en deelde ik ook wat inspiratie (mocht je meer inspiratie willen dan verwijs ik je graag door naar mijn mega vakantie verslag). Dit jaar is het tijd voor wat tips, want wat kan je er nou precies in doen? En denk eraan; het is JOUW journal. Je mag altijd zelf je creatieve brein gebruiken om het boekje op te vullen met mooie herinneringen.

 

Tips voor een travel journal

Vanuit de natuur

Tijdens een wandeling is er een hoop te vinden in de natuur, misschien vind je wel iets dat iemand heeft laten vallen (vaak zijn er mooie schatten te vinden op het strand). Maar denk ook aan blaadjes, takjes of pluk wat bloemen en laat deze drogen (met een servetje of zakdoekje tussen een boek of gebruik een heuse bloemenpers) zodat je ze kan inplakken. Misschien ook nog een leuke tip: schrijf erbij waar je het precies bent tegengekomen, of wanneer je die wandeling hebt gemaakt.

 

Tips voor een travel journal

Shopaholic

Je hoeft natuurlijk geen shopaholic te zijn, maar het kan wel leuk zijn om de bonnetjes te bewaren van de gekochte souvenirtjes. Of gewoon van hele leuke winkeltjes! Maar ook in de supermarkt zijn aanvullingen te vinden voor je travel journal. Ben je helemaal weg van die lekkere snoepjes (die we in Nederland weer eens niet hebben) of kan je geen genoeg krijgen van een flesje frisdrank? Plak dan de verpakking of label in je travel journal! Mocht je ooit weer eens terug gaan naar je vakantiebestemming dan weet je wat je moet zoeken.

Tips voor een travel journal

De rekening alstublieft!

Als je ergens op een terrasje of in een café wat gaat drinken is het wel een leuk idee om het bonnetje te bewaren. Maar we gaan nog een stapje verder. Staat het logo van het bedrijf op een servetje, neem het mee! Vergeet de suikerzakjes niet, ook altijd iets leuks voor in een travel journal. En als je wat gaat drinken bij Starbucks neem dan vooral dat kartonnetje mee dat je om een te hete Starbucks beker kan doen. 

 

Tips voor een travel journal

Weet je nog, dat ene museum…

Of andere attractie. Bij toeristische trekpleisters, museums, pretparken of op het station zijn vaak leuke foldertjes en flyers te vinden. Neem er een aantal mee, het kan maar zo zijn dat er iets in staat waar je bent geweest of waar je nog graag heen wilt. Vergeet ook geen tickets in je travel journal te plakken. Van de trein, het andere OV verkeer of van een pretpark. Het kan allemaal. En het is ook allemaal leuk om later terug te bekijken.

 

Tips voor een travel journal

Overige hebbedingetjes

Maar naast al die mogelijke travel journal inhoud kan je ook eens denken aan munten. Nou is Europa niet zo heel bijzonder, de meeste landen hebben de Euro maar als je verder gaat dan Europa kan je wat kleine munten (ik raad aan om geen hoge waarde aan munten of biljetten in te plakken) aan je travel journal toevoegen. 
Wat ik meestal deed na een dag van de vakantie was even aan mijn travel journal werken. Een stuk tekst schrijven wat we die dag hadden gedaan, alles inplakken van die dag en wat stickers toevoegen. Maar wat ik ook nog eens graag zou willen doen is wat foto’s in mijn travel journal plakken en meer tekenen. Met tekenen kom je ook al een heel eind, je zou het landschap kunnen tekenen wat je die dag hebt gezien of kleine doodles bij je teksten maken het geheel ook af.

 

 

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt, en ik zou het eigenlijk nog veel leuker vinden om jouw travel journal te bekijken! Kom maar op met die inspiratie, haha. Soms zit ik ook echt te lang op Pinterest te zoeken naar inspiratie. Niet alleen voor een travel journal maar voor heel veel dingen. Interieur inspiratie, kleding inspiratie, leuke DIY inspiratie, en nog veel meer. 
Wat zou jij in je travel journal doen?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “5 tips voor een travel journal”

 1. Justine schreef:

  Wat tof! Ik houd ook een travel journal bij. Ben namelijk voor een jaar op reis door Australië. Ik schrijf er af en toe in, houd een hoogtepunten lijstje per dag bij en plak er soms entreekaartjes en dergelijke bij. Dat in combinatie met mijn blog en ik weet zeker dat ik genoeg moois heb om terug te lezen!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is inderdaad heel leuk om later terug te lezen en te bekijken 😀

 2. Eva schreef:

  Ik heb in Japan voor de eerste week in Tokyo een travel journal bijgehouden en dat was ook zo leuk om te doen 😀 Vooral ook om later om terug te kijken is leuk. Ik vind het verzamelen van bloemen en die dan in zo’n journal plakken echt een leuk idee. Ik knipte van alles uit foldertjes en bewaarde ook bonnen ven visitekaartjes voor mijn journal

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik vind vooral het verzamelgedeelte het leukst, ik ben echt zo’n ‘hamsteraar’ die van alles kan verzamelen dus inplakken geeft veel voldoening 🙂 en het is natuurlijk leuk om terug te bekijken 😉

 3. Leuk! Ik heb vorig jaar van onze reis Italië geprobeerd om een traveljournal in tekeningetjes te maken. Helaas slipte het er de laatste paar dagen bij in dus het is niet helemaal compleet maar het was wel erg leuk om te doen!

  In oktober gingen we naar New York; daarvoor had ik zelfs een speciaal boekje gekocht dat ik gebruikt heb als travel journal: het is een soort reisgids en travel journal in één (en dan dus speciaal over New York), met veel ruimte om te tekenen en foto’s te plakken.

  Komende zomer gaan we naar Zuid-Afrika dus ik denk dat ik dan wel een travel journal maak. Leuk blog!!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Vooral doen! Je kan de travel journal natuurlijk altijd gebruiken zoals jij dat wilt, een soort reisgids en travel journal in één is een goed idee 🙂

 4. Jouvence schreef:

  Wat tof! Als ik dit zo zie krijg ik helemaal zin om te fröbelen. Deze ga ik onthouden voor als ik in de herfstvakantie naar Spanje ga. xx

  1. DinjaDONUT schreef:

   Je kan alvast beginnen 🙂 een goede voorbereiding is het halve werk!
   (zie ook: http://dinjadonut.nl/2016/05/creatief-travel-journal.html/ )

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.