Work in progress: Eevee

Eevee cosplay

 

Soms schiet er gewoon even snel een idee te binnen. Zo ook laatst toen ik op zoek was naar een nieuwe cosplay. Het duurt nog even, maar voor je het weet is het weer augustus en dan is het tijd voor Abunaicon – waar ik ook deze cosplay voor wil maken. Ik blijf met mijn cosplays in de Pokémon wereld en wil gaan werken aan een Eevee cosplay. 

Eevee cosplay

bron

 

Eevee is één van mijn favoriete Pokémon (zo ook Butterfree, waarvan je vorige keer al hebt gezien hoe mijn cosplay progress verliep) en eindelijk heb ik mezelf zover gekregen dat ik dus een Eevee cosplay ga maken. Best logisch want zelf heb ik bruin haar en Eevee is bruin. Minder logisch en niet zo makkelijk: ik draag geen bruin. Dat gaat nog een leuke uitdaging worden.
Maar goed, hoe begin ik nou aan een cosplay? Aangezien ik geen held ben met naald en draad (en naaimachine maar ik probeer elk jaar iets meer ermee te doen) verzamel ik dus items die ik bij de cosplay vind passen. Als het moet of als er ergens een aanpassing gemaakt moet worden doe ik dat natuurlijk wel helemaal zelf. 
In dit artikel laat ik de plaatjes zien die me hebben geïnspireerd voor de Eevee cosplay, en ik som weer een lijstje op met daarin materialen/ spullen die ik denk nodig te hebben voor de cosplay. Noem het maar een cosplay plan 🙂

 

Eevee cosplay

bron

 

Eevee cosplay

bron

 

Eevee cosplay

bron

 

Eevee cosplay

 

bron

 

Eevee cosplay

bron

 

Eevee cosplay

bron

 

Cosplay plan:

– Oren
Juist gelijk bij het lastigste beginnen. Eevee heeft natuurlijk rechtopstaande oren en dat krijg ik denk ik alleen maar voor elkaar met ijzerdraad. Ik heb gelukkig nog wel een haarband ergens liggen die ik voor deze cosplay zou kunnen gebruiken. Dan alleen nog wat stof en vulling regelen.

 

– Everstone ketting
Eevee en de Everstone. De Everstone zorgt ervoor dat Eevee niet evolueert dus altijd maar Eevee blijft. En dat is ook wat ik met mijn cosplay wil duidelijk maken. Deze Eevee gaat voor niemand evolueren! 
De ketting wil ik gaan maken met klei (waarschijnlijk fimo) en natuurlijk een ketting.

 

– Haar
Ik heb bruin haar. Maar ik wil nog wel een leuk kapsel bij Eevee gaan zoeken. Los haar op een conventie is lastig, er komen snel klitten in, waait alle kanten op en als het warm is plakt het aan mijn lichaam. Daar heb ik niet zo’n zin in dus ik geef mezelf gewoon de opdracht om een leuk kapsel te zoeken voor deze cosplay.

 

– Kraag
Dit gaat ook wel een hoop werk worden. Ik moet dus zoeken naar iets dat zacht en pluizig is. Geen echt bont natuurlijk (want daar ben ik fel op tegen!) maar gewoon iets dat erop lijkt. Het moet ook nog makkelijk te verwerken zijn want of a. ik wil het aan een jurkje vastmaken of b. ik wil het als een soort bolero dragen. Laat ik maar eerst op zoek gaan naar een soort nep bont of vacht. 

 

– Jurkje
Dit is geloof ik wel wat makkelijker dan de rest. Een bruin jurkje zoeken. Ik ben alleen wel veeleisend en wil het liefst een skater jurkje. En het moet dus bruin zijn, precies de goede kleur bruin. En nog een eis: het moet redelijk betaalbaar blijven. Ik verwacht namelijk dat de stofjes en dergelijke best veel geld gaan kosten en daarom wil ik mijn budget voor het jurkje iets beperken. Ach ik heb nog tot augustus!

 

– Sokken
Horen er natuurlijk ook bij. Net als het jurkje gaat deze zoektocht iets makkelijker worden. Ik moet alleen nog de keuze maken tussen zwarte of bruine sokken. En het liefst wil ik wel kniesokken!

 

– Schoenen
Dit gaat een DIY project op zich worden. Ooit in het verleden had ik namelijk al eens wat schoenen beschilderd. Maar domme ik, die deed ik nooit aan. Zonde van de schoenen (en het werk maar ik heb gelukkig de foto’s nog) want die staan alleen maar ruimte in te nemen in de kast. Als ik voor Eevee schoenen zou kopen zou dat eigenlijk alleen maar zonde van mijn geld zijn. Dus die beschilderde schoenen krijgen een make-over en gaan de schoenen worden voor mijn Eevee cosplay. Bruine verf it is…

 

– Staart
Eevee heeft natuurlijk ook een staart. Drama! Die schattige Eevee heeft dan wel leuk z’n staart omhoog, maar voor een cosplay is dat absoluut niet gemakkelijk. Hiervoor moet ik ook flink wat stof en vulling gaan kopen en misschien dat ik er ook ijzerdraad in verwerk – maar dat is nog niet zeker. Wat wel zeker is, is dat ik mijn veiligheidsspelden alvast klaar leg om de staart uiteindelijk vast te maken aan mijn toekomstige jurkje.

 

 

Het is alsnog een hele waslijst geworden met veel grote DIY projecten. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte met mijn cosplay work in progress en ik hoop stiekem dat ik de volgende keer al een grote stap verder ben gekomen. Het scheelt een hoop dat het nu pas april is en de conventie pas in augustus plaatsvindt. 
Ik heb twee vraagjes voor jullie deze keer: 1. Ga jij naar Abunaicon? 2. Speel jij nog wel eens Pokémon GO?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

5 reacties op “Work in progress: Eevee”

 1. Aaaaaah, super gaaf dat je Eevee gaat cosplayen! Nu hoop ik stiekem dat ik naar Abunaicon kan zodat we even een coole foto kunnen maken 😀 Eevee is namelijk ook een van mijn favoriete Pokémon! En om je tweede vraag te beantwoorden: ja, nog steeds, maar ik doe het meer een keer per dag zodat ik na een week een evolution-item kan krijgen bij een Pokéstop :’)

  1. DinjaDONUT schreef:

   Gewoon gaan joh 😉

 2. Els schreef:

  Eevee is zo leuk! Goede keuze!

 3. Robin Valentine schreef:

  zooooo tof! ik ben super benieuwd hoe het er uit zal zien 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.