Tips voor de grote voorjaarsschoonmaak

tips voor de voorjaarsschoonmaak

 

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig om op te ruimen (zie ook mijn persoonlijke artikel over opruimen en minimaliseren). Omdat ik er zo mee bezig ben vond ik het ook wel tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Als je toch aan het opruimen bent kan je namelijk gelijk wel doorgaan met schoonmaken. Ondanks dat ik geen pro ben in schoonmaken, deel ik toch wat enkele tips met jullie!

De ruimtes

Deel de ruimtes op en ga niet roekeloos lopen schoonmaken. Schrijf alle kamers op die je hebt en begin dan met het kleinste kamertje. Vanuit hier werk je naar de grootste kamer en die zou je eventueel ook nog kunnen opdelen (bijvoorbeeld: onze keuken zit bij onze woonkamer in dus die doe ik apart).

Organiseren

Nee geen feestje organiseren maar ik heb het over de schoonmaakklusjes. Hoewel ik het in de vorige tip had over de ruimtes opdelen, zo zou je het ook kunnen doen per klusje. Als je ramen moet zemen, doe dan alle ramen tegelijk. Moet je stofzuigen, doe dat dan overal. En ga zo maar door.

Smells good!

Koop lekker ruikend schoonmaakmiddel. Oké het meeste ruikt gewoon naar schoonmaakmiddel maar je hebt bijvoorbeeld ook schoonmaakazijn die naar lavendel ruikt en je kan ook extra lekker ruikend wasmiddel kopen.
Zo is het al minder erg om schoon te maken.

Work-out

Wist je trouwens dat je met schoonmaken behoorlijk veel calorieën kwijt raakt?! Tegelijkertijd is het dus ook een goede work-out! Pak die stofzuiger erbij, je stofdoek in de aanslag, ga eens flink aan de slag in de badkamer en binnen no-time ben je die ene zak chips van gisteravond zo kwijt!

Waar is dat feestje?

Maak er echt een feestje van; tijdens het schoonmaken doe je gewoon de radio (of je spotify afspeellijst) op maximaal volume (sorry buren, maar het schoonmaken moet nou eenmaal gebeuren). Dans er eens goed op los tijdens je favoriete nummer en die extra calorieën zijn er ook af. Dansen is namelijk ook een soort work-out… Maar muziek maakt het schoonmaken gewoon een stuk leuker.

 

tips voor de voorjaarsschoonmaak

Shoppen

Door die grote voorjaarsschoonmaak heb je gelijk weer een goed excuus om te shoppen bij de Action. Hier zijn veel schoonmaakartikelen voor een laag prijsje te vinden. Zo heb ik er een groot deel van mijn schoonmaakartikelen vandaan. Maar vergeet ook de Zeeman en Wibra niet waar ook een aantal schoonmaakartikelen goedkoop te vinden zijn.

Lekker naar buiten!

Mocht je een tuin of een balkon hebben, dan moet je die natuurlijk ook niet vergeten. Vervang wat oude (dode) planten door nieuwe, veeg de boel bij elkaar en schrob eventueel je tegels. Gelukkig is het nu vaak mooi weer waardoor werken in de tuin een pretje gaat worden. En hoe leuk is het om weer eens wat nieuwe bloemetjes en planten te kopen?

Opruimen

Bij een grote schoonmaak hoort natuurlijk ook opruimen. Tijd om je kledingkast lenteproof te maken en ruim wat kleding op. Pas desnoods wat kleding aan zodat je weet wat er weg kan en wat niet. Je kan kleding die nog goed is proberen te verkopen of geef het weg. Zo kan jij weer een shopmoment inplannen om wat zomerse kleding te kopen 😉

En als laatste…

Zorg dat je na de schoonmaak iets leuks gaat doen of iets heel lekkers gaat eten, zo ga je dat als beloning zien na al dat harde werken en dat heb je zeker wel verdiend! 

 

 

Zelf ben ik al aardig aan de slag met opruimen en ook met de grote voorjaarsschoonmaak. Elke centimeter (bij wijze van spreken dan) wordt schoongemaakt en ik bedenk me bij elk item of ik het nog wel nodig heb. Deze week is het de beurt aan de badkamer, waar ook mijn make-up stash staat. Ik ga de badkamer eens flink opruimen en schoonmaken!
Ga jij met deze tips aan de slag of heb je zelf nog een goede tip?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Tips voor de grote voorjaarsschoonmaak”

  1. Vanessa schreef:

    Goede tips! Een bezoekje aan de Action, lekker ruikend schoonmaakmiddel en toffe muziek doen inderdaad al heel wat 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.