Review Magnetische nagellak

Magnetische nagellak

 

Misschien heb ik de trend echt te laat door, maar er bestaat dus magnetische nagellak. Ik kwam het voor het eerst tegen in de doorgeefbox, die ik via de blog van Dalinka (Placefuly) ontving. Ik moest ‘m er wel uit halen want ik wilde eens weten hoe dat precies in z’n werking gaat. Alleen er zat maar één magneet bij in plaats van twee. Dus ik online op zoek naar de tweede magneet. Geen magneet te vinden maar wel een andere kleur van deze magnetische nagellak waar dus wel twee magneten bij zaten.

 

Ik schrijf een review over de Magnetic Nail Art Kit van Pupa. Ik haalde de kleur 32 Magnetic Green uit de doorgeefbox en de kleur 30 Magnetic Silver kocht ik voor €7,- (inclusief verzendkosten!) op Marktplaats.

 

32 Magnetic Green

Ik maakte nog net geen sprongetje van blijdschap toen ik de magnetische nagellak in de doorgeefbox zag zitten. Was dit echt, of was ik gewoon aan het dromen? Ik heb namelijk nog nooit een Pupa nagellak in handen gehad, laat staan dat ik al dacht aan het kopen daarvan. Deze moest gewoon wel in mijn stash terechtkomen!
De bedoeling van de nagellak is dus dat je per nagel de nagellak op smeert en dan meteen de magneet erop zet. Je moet alleen wel zorgen dat de magneet niet je nagel raakt. Dit houd je voor ongeveer 10 seconden boven je nagel om het magnetische effect over te brengen. 

 

De nagellak die ik dus uit de doorgeefbox haalde (bedankt diegene die hem erin heeft gedaan!):

Magnetische nagellak

 

Magnetische nagellakDe verpakking ziet er veelbelovend uit, leuk dat je gelijk de kleur en het uiteindelijke resultaat krijgt te zien! Bij deze variant vond ik naast een missende magneet helaas ook geen gebruiksaanwijzing, maar goed dat het ook kort stond uitgelegd op de achterkant.
Zoals je kan zien is het niet een erg groot flesje nagellak, er zit namelijk maar 5 ml in.Voor mij precies genoeg want nagellak krijg ik vaak niet op wat dan ook weer zonde is. Het flesje is mooi van vorm en je kan de kleur goed zien. De witte letters op het flesje vind ik ook niet storend.

 

Magnetische nagellak

Het kwastje is wat aan de lange kant maar verbazingwekkend brengt hij soepel de nagellak aan. De kleur op zich vind ik al erg mooi maar met het effect wordt het nog net iets leuker. Voor het effect moet je gelijk na het aanbrengen van de nagellak op één nagel de magneet erboven houden voor 10 seconden. Het is niet altijd even goed gelukt maar dan wacht je tot de nagellak droog is en probeer je het opnieuw. Maar na één laag dekt deze nagellak al geweldig dus eigenlijk moet je het gewoon meteen goed doen 😉 zo’n extra laag is namelijk nergens voor nodig. De nagellak bleef zonder basecoat of topcoat 2 tot 3 dagen zitten, het ligt er ook maar net aan wat je aan het doen bent natuurlijk…

 

30 Magnetic Silver

De andere kleur kocht ik dus via Marktplaats van iemand over. Hij moest alleen wel verzonden worden, maar ik denk dat de verzender er niet aan had gedacht dat het doosje niet door de brievenbus kon en betaalde dus €6,95 voor een pakketbezorging. Wat uiteindelijk betekend dat ik de nagellak maar voor €0,05 heb gekocht en verzendkosten heb betaald! Ach, het is maar hoe je het ziet. Ik kocht in principe deze nagellak alleen maar voor het tweede magneetje maar de kleur vind ik uiteindelijk ook wel erg mooi. Lekker neutraal en past overal bij.

Magnetische nagellak

 

Magnetische nagellak

 

Conclusie:
Pluspunten:
+ Brengt soepel aan
+ Droogt snel (daarom moet je zo snel handelen met de magneet)
+ Blijft 2-3 dagen zitten

 

 

Het enige minpunt dat ik kan noemen is dat hij niet meer verkrijgbaar is. Je zou net zoals ik op Marktplaats kunnen kijken en sommige webshops hebben de magnetische nagellak ook nog wel in voorraad, maar dan moet je goed zoeken. Ik vind het magnetische effect best mooi maar ik weet niet of ik dat altijd blijf doen. Ik heb weinig geduld en wil nog zelfs wel eens mijn nagels lakken als ik de bus moet halen (met als gevolg dat er overal nagellak zit behalve op mijn nagels).
Op welk (onhandige) moment doe jij je nagellak op?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

8 reacties op “Review Magnetische nagellak”

 1. Jessica J. schreef:

  Ik heb zulke magnetische lakjes een heeele tijd terug bij Kruidvat gezien, maar heb ze nooit mee naar huis genomen. Jammer, want ik vind het effect wel leuk!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik kan me dat dus niet meer herinneren, misschien heb ik het toen gewoon over het hoofd gezien :’)

 2. Eva schreef:

  Ik had serieus nog nooit hiervan gehoord hahaha! Maar het ziet er wel echt vet uit he! Ik had ook niet verwacht dat het zou werken. jammer dat het niet meer verkrijgbaar is in de gewone winkels. Misschien dat ik ook eens online kijk. En ik krijg het altijd voor elkaar om mijn nagellak op te doen en daarna heel nodig naar de wc te moeten… Dat gaat vrijwel nooit goed met gelakte nagels :’)

  1. DinjaDONUT schreef:

   Gelukkig, dan ben ik niet de enige 😉 !
   En tja dat probleem ken ik, dat gebeurt mij ook echt te vaak…

 3. Els schreef:

  Wat een gaaf effect! Ik had er ook nog nooit van gehoord!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik dacht echt dat ik de enige was, maar gelukkig niet 🙂
   Dan look ik toch niet zo erg achter dan ik dacht!

 4. Lesley schreef:

  Wat bijzonder deze nagellak. Ik ken dat helemaal niet! Ik doe het heel vaak ook nog even voordat ik de deur uitga hoor haha. Soms doe ik het in de auto op vlak voor ik naar mijn werk rij en dan heeft het een half uur tot een uur de tijd om te drogen haha

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is slim! Zo heeft de nagellak lang genoeg de tijd om te drogen 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.