Personal: aan het minimaliseren?

Minimaliseren?

 

Wacht… Waar had ik ook alweer dat ene stickervelletje geladen? Zo gaat het regelmatig door mijn hoofd heen. Ik ben geregeld iets kwijt en kan door de bomen (lees: zooi) het bos (lees: alles) niet meer zien. Ik moet nu echt gaan opruimen! Zoekende naar wat tips om op te ruimen kom ik het woord ‘minimaliseren’ tegen. Moet ik dan ook maar gaan minimaliseren?

 

Soms is het nog best netjes in huis. Dat is op een moment voordat er visite komt. Op alle andere momenten is het net alsof er een bom ontploft is. Liever praat ik hier niet over maar ik heb gemerkt dat het nu te erg wordt en dat ik me op een gegeven moment gewoon ge schamen voor mijn huis. Het is (nog) niet zo erg als wat je op tv wel eens ziet, bij een programma over ‘Hoarders’. Maar het is wel zover dat ik er – gelukkig zelf – achter kom dat het zo niet meer kan. Ik heb teveel zooi en daardoor is het vaak rommelig in huis. Ik heb namelijk ook geen plek om deze rommel op te bergen (komt deels ook omdat er nog een kastje bij mijn moeder staat, die willen we nog in de hobbykamer neerzetten).

 

Hoe komt dat toch?

Ik heb teveel hobby’s. Heel leuk allemaal maar als je in een appartement woont lukt dat gewoon niet. En ik moet ook denken aan mijn belangrijkste hobby’s: fotograferen en natuurlijk bloggen! Voor die twee hobby’s heb ik helemaal niet zoveel materiaal nodig, en is het fijn als het opgeruimd is zodat ik beter foto’s van producten kan maken. Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat ik wat hobby’s moet lozen. Hoe leuk ik ze ook vind, meer ruimte in huis vind ik ook leuk en dat is toch iets meer waard dan al die hobby’s. Ik kan ze toch niet allemaal tegelijk doen!

 

Maar het ligt niet alleen aan mijn hobby’s. Ik kan moeilijk dingen weg doen, in elke dingetje zie ik wel iets dat handig zou kunnen zijn voor later. Of misschien kan ik het een make-over geven zodat ik het wel weer leuk vind en neer kan zetten. Zoals ik al zei ben ik graag creatief bezig en zie ik een beetje te vaak in dingen iets leuks. Het zou allemaal nuttig kunnen zijn als ik het ook echt een make-over geef maar vaak blijft het alleen bij het idee. In plaats van dat ik die tijd en moeite nou eens in het bloggen stopte dan had ik al een aantal artikelen ingepland staan en zou het niet meer vaak voorkomen dat ik nog op het laatste moment een artikel zit te typen (zoals nu dus).

 

Minimaliseren?

 

Weer even terug naar het minimaliseren… 

Na een aantal artikelen (zoals deze) en filmpjes te hebben gekeken leek me dat minimaliseren wel een goede oplossing voor mijn probleem! Het lijkt behoorlijk op mijn Pan that Palette challenge, je leert namelijk wat je écht nodig hebt. Neem bijvoorbeeld mijn make-up, ik heb het echt niet allemaal nodig en toch heb ik het ooit gekocht. Dat heb ik nu wel door (oké, behalve bij nagellak dan). Nu zijn mijn creatieve hobby materialen nog aan de beurt. Wat ga ik er ooit nog van gebruiken, hoe zorg ik ervoor dat het op gaat, gaat het snel op, kan ik het opnieuw kopen? Allemaal vragen die ik mezelf moet gaan stellen. Dat minimaliseren is niet zomaar opruimen, je bent er ook nog eens psychisch mee bezig. Alsof je ook je gedachtes ermee opruimt. 
En dat is precies wat ik nodig heb!

 

 

De komende weken ben ik dus lekker aan het opruimen en doe ik ook wat spullen weg. Ik pak het ook gelijk groot aan want naast het opruimen ben ik ook gelijk bezig met de grote voorjaarsschoonmaak! Het hele huis ga ik grondig schoonmaken zodat ik – na de schoonmaak – een frisse start kan maken. En wie weet heb ik tegen die tijd wel weer een andere baan dan is het helemaal een nieuwe frisse start. 
Hoe zie jij een goed begin van de lente?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Personal: aan het minimaliseren?”

  1. Amanda schreef:

    Een echte voorjaarsschoonmaak, wat heerlijk! Soms is het ook gewoon écht nodig. Ik betrap mezelf er ook wel eens op dat ik veel dingen bewaar en na verloop van tijd denk ’tsjah, ik heb het al die tijd bewaard maar er nooit iets mee gedaan’. Zulke items geef ik nu weg of gaan de prullenbak in. Veel succes met opruimen!

    1. DinjaDONUT schreef:

      Ja echt een grondige schoonmaak, haha 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.