Food: Japanse chocolade bonbons

Japanse chocolade bonbons

 

Ik had honger. Of nee, ik moet zeggen trek want alleen arme kindjes in Afrika hebben honger. Ik kijk in de keukenkastjes… Niks. Of in ieder geval, niks lekkers waar ik zin in heb. Ik bedenk me ineens iets. Had ik geen Japanse snoepjes ergens liggen? Ik trek een sprintje (ja, écht!) naar onze hobbykamer waar de meeste zooi voor mijn blog ligt. En ja hoor, een berg Japanse DIY snoepjes. Shit. Dan moet ik het ook nog eens zelf gaan maken, nou oké dan. Omdat ik zo’n trek heb.
Ik maakte een soort van Japanse chocolade bonbons met de DIY kit: Meiji Apollo DIY Candy Kit.

 

Japanse chocolade bonbons

 

De verpakking ziet er veelbelovend uit, leuke en lekkere bonbons maken. Alleen een beetje jammer dat er bij deze kit geen schattige kawaii characters op de verpakking staan, zoals bij de meeste DIY kits.
In deze DIY kit zitten 3 tubetjes (bruin, roze en wit), een vormpje, een stokje en ook decoratieballetjes. Met die balletjes kan je de bonbons versieren. Maar wat nou het doel is van het stokje weet ik niet. 

 

Japanse chocolade bonbons

 

De tubetjes doe je eerst in een kommetje (of beker) heet water. Ik heb dit voor ongeveer 5 minuten gedaan maar ik had uiteindelijk meer geduld moeten hebben. Ik raad aan (mocht je de DIY kit ook willen proberen) om de tubetjes voor ongeveer 10 minuten in het hete water te laten zitten.

 

Japanse chocolade bonbons

 

Ik heb hier alvast alles klaar gelegd, want met warme vloeibare chocola moet je snel handelen. Het stolt namelijk heel snel! Ik wilde de decoratieballetjes op de bonbons hebben dus die heb ik uiteindelijk eerst in een vormpje gedaan.

 

Japanse chocolade bonbons

 

De tubetjes maak je aan de bovenkant open met een schaar, ik kon van dit hele proces geen foto maken omdat ik snel wilde handelen. De bedoeling is dus dat je de vormpjes vult met de chocola. Je kan de bonbons speels maken door verschillende laagjes gekleurde chocola te doen. Ik was niet geduldig genoeg waardoor mijn chocola niet goed genoeg gesmolten was dus moest echt veel moeite doen om wat uit de tubetjes te krijgen.
Nadat je klaar bent met het vullen van de vormpjes, zet je het geheel voor een half uurtje in de koelkast.

 

Japanse chocolade bonbons

 

Dit zijn ze uiteindelijk geworden! Handgemaakte bonbons! Niet super de luxe maar ach het was even leuk om te doen en ze smaakten ook erg lekker. Een mix van (erg zoete) melk chocolade en witte chocolade met suikerballetjes. Het is een simpele DIY kit en je kan gelijk aan de slag, het enige dat je echt nodig hebt is een schaar en een bakje heet water. Je hoeft geen lastige dingen te doen en het werkje is op zich snel klaar.

 

 

Hoe ik precies aan de DIY kit kom weet ik niet meer. Ik heb een tijd gehad dat ik een hoop DIY Candy kits kreeg en volgens mij heb ik er ook zelfs een aantal gekocht. Maar in ieder geval, mocht je deze ook uit willen proberen dan kan je ‘m bij MostCutest.nl bestellen 😉 
Welke DIY kit lijkt jou leuk om te maken?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Food: Japanse chocolade bonbons”

 1. Els schreef:

  Ik kende het inderdaad zo leuk om te zien, alleen nog nooit gekocht.

  1. DinjaDONUT schreef:

   En ook best lekker 😉

 2. Eva schreef:

  Ik heb deze gemaakt toen ik in Japan was voor stage. Ze verkochten deze DIY pakketjes bij de 100 yen shop. Het is leuk om te doen maar echt lekker vond ik ze niet haha! Het ziet er wel vrolijk uit 😉

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja je moet er wel van houden :’)

 3. Altijd leuk dit soort DIY-pakketjes!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.