Favorites: Music

Music Favorites

 

Na een aantal random favorites artikelen gedeeld te hebben, is het nu toch wel eens een keer tijd voor een favorieten categorie. Dit ga ik overigens niet altijd doen, maar ik wil ook eens wat afwisseling. Vandaag is het trouwens de beurt aan de categorie: ‘Music’, waar ik mijn favoriete nummers van de afgelopen paar weken deel. Mijn muzieksmaak is behoorlijk breed en ik kan ook veel muziekgenres waarderen. Het was lastig kiezen maar toch heb ik 5 nummers bij elkaar weten te sprokkelen.

 

Jamiroquai – Automaton
Het nieuwe album van Jamiroquai is pas een paar dagen uit en ik ben er nu al helemaal weg van. Het kiezen was erg moeilijk maar ik ben toch voor het nummer gegaan die als eerste uitkwam van het album. 
Feitje: door Roy ben ik helemaal fan van Jamiroquai geworden!

 

Portugal. The Man – Feel It Still
Waarom weet ik niet maar ik vind dit toch zo’n lekker nummer! Ik hoorde hem voor het eerst op de radio, volgens mij op NPO Radio 2, en sindsdien hoort hij bij mijn favorieten. Die stem van de zanger doet het ‘m wel hoor. Past gewoon goed bij de melodie.

 

Chicago – 25 Or 6 To 4
Rock nummers mogen ook niet ontbreken in mijn favorieten lijstje. Dit is al een wat ouder nummer maar dat maakt hem lang zo slecht nog niet. Bij Spotify heb ik een hele afspeellijst met zulke ‘oude’ rocknummers. 
Dit nummer heeft gewoon een leuk deuntje.
Feitje: tijdens een aflevering van Family Guy werd dit nummer afgespeeld waardoor ik het nummer heb ontdekt.

 

Fleetwood Mac – Big Love
Ik heb een zwak voor nummers uit de ’70s, ’80s en ’90s. Veel beter dan de mainstream muziek die tegenwoordig maar gemaakt wordt (ik ben gewoon stiekem een oud vrouwtje die in een bejaardentehuis wat blogs aan het tikken is). Bij dit nummer vind ik het gewoon heerlijk om te horen hoe die ’80s sound klinkt. Natuurlijk waren er in die tijd ook een hoop genres, maar een opvallend instrument van deze tijd was gewoon een synthesizer.

 

Doe Maar – Smoorverliefd
Veel Nederlandstalige nummers zal je niet in mijn afspeellijsten tegenkomen maar nummers uit – jawel hoor – de ’80s zijn gewoon de bom (snap je ‘m?). En dat niet alleen maar als je wilt kan je het gewoon meezingen. Het nummer klinkt gewoon heerlijk!

 

 

Ik luister trouwens nauwelijks naar de songteksten van een nummer. Pas zodra ik het nummer mee wil zingen zoek ik de songteksten op en weet ik zo’n beetje waar het over gaat. En ik weet nou niet of dat een goede of slechte eigenschap is…
Welk nummer is op dit moment jouw favoriet?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

6 reacties op “Favorites: Music”

 1. Rachel Kromdijk schreef:

  Wat een super fijne muziek!

 2. Amanda schreef:

  Daar zitten een paar lekkere muzieknummers tussen, best wel gevarieerd ook! Ik heb niet echt een favoriet nummer, maar als ik Ed Sheeran hoor met ‘Shape of you’ dan gaat ‘ie wel even harder 😉

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat komt vaak door mijn buien, soms heb ik meer zin in het één dan het ander. En soms heb ik ook even helemaal genoeg van een muziekgenre.

 3. Els schreef:

  ZO herkenbaar, ik zoek ook vaak een songtekst op :-). Momenteel ben ik echt fan van het nummer van whitney houston the greatest love of all

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat is ook veel makkelijker dan echt te luisteren naar wat ze precies zingen :p

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.