10 Pinterest DIY ideetjes

Pinterest DIY ideetjes

 

Vandaag geen grappen of grollen op mijn blog, ik doe namelijk al jaren niet meer aan 1 april. Voor vandaag wilde ik eigenlijk iets creatiefs maken maar ik ben er de afgelopen week niet echt aan toe gekomen. Maar toen dacht ik ineens aan een ander leuk idee, want waarom zou ik niet eens een wishlist delen met leuke Pinterest DIY ideetjes? Zat leuke ideeën die ik ooit nog eens wil gaan maken.

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

1. Schelpen kaarsen
Dit lijkt me nou echt een leuke en simpele DIY om te doen. Onze toilet is helemaal in strand stijl (zoals je al kon zien hier) en ik probeer ook om de badkamer nu zo’n strand make-over te geven. Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar ik die kaarsjes zou moeten laten maar het staat zo lekker zomers (‘Dinja het is nog lang geen zomer, het is net pas lente’).

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

2. Schelpen slinger
Yep weer schelpen! Het komt ook omdat ik nog zoveel schelpen heb. Twee jaar geleden ben ik samen met Roy twee dagen naar het strand geweest en heb ik heel veel schelpen meegenomen! Dit jaar wil ik weer naar het strand om een flinke schelpen-buit in te slaan. Je kan er zoveel leuke dingen mee maken!

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

3. Schelpenketting
Je zal nu onderhand wel gek worden van mij en mijn schelpen, maar ik vind ze nou eenmaal hartstikke leuk! Want kijk, weer een leuk ideetje die je met een schelp kan maken. Ik wil ooit nog eens een soort mermaid outfit maken voor Elfia (Elf Fantasy Fair) en daar hoort zo’n ketting gewoon bij.

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

4. Gerecyclede schaal
Al gaat het mij eerder om het materiaal: oude cd’s! Het is dat – sinds dat wij een nieuwe radio (DAB+ met cd speler) hebben – wij weer cd’s afspelen anders had ik nog genoeg materiaal. Maar ik weet dat ik nog ergens van die gekopieerde cd’s heb liggen waar we niks meer mee doen. Wat ik ermee wil mozaieken weet ik nog niet, maar ooit gaat het gebeuren 😉

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

5. Shirt met eigen tekst
Niet moeilijk maar wel een leuke uitdaging: een shirt met eigen tekst! Hiervoor heb je ook niet veel nodig, en de bleek heb je misschien wel tussen de schoonmaakspullen staan. Dan hoef je alleen nog maar een zwart shirt te kopen! Nu alleen nog een leuke tekst verzinnen…

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

6. Opbergdoosjes
Het is niet echt een DIY maar wel heel handig voor DIY spullen! Maak van Tictac doosjes handige opbergdoosjes voor lintjes (of andere kleine spullen). Je zou er misschien nog zelfs glitter in kunnen bewaren, dan kan je het er makkelijk uit strooien. Ik ben in ieder geval al hard aan het sparen, en heb al enkele lege Tictac (maar dan die van de Lidl) doosjes liggen.

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

7. Schattige enveloppen
Weer geen echte DIY, maar wel goed voor het milieu: herbruik je enveloppen! En met zo’n tekst en schattig gezichtje erop zorgt ervoor dat het geen lastige taak is. Zelf gebruik ik al een hele tijd ‘oude’ enveloppen. Ik verkoop nog wel eens wat via Marktplaats en dit soort enveloppen zijn dan erg handig om de verkochte spullen te versturen. Nu moet ik alleen nog gezichtjes erop tekenen.

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

8. Pompom slinger
Dit vind ik nou echt een leuke DIY voor de lente! Het staat zo schattig en met die pastel kleurtjes brengt het je huis gelijk in een lente sfeertje. Pompoms kan je maken door wol rond de tanden van een vork te wikkelen, of rond een kartonnetje te wikkelen. 

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

9. Donut hoed
Hoe kan iets met een donut nou ontbreken aan mijn lijstje? Nou niet dus.
En ook al ben ik niet echt een type voor hoeden – of dat weet ik gewoon nog niet – toch wil ik een donut hoed. Als ik hem dan nooit draag dan kan hij namelijk ook prima als decoratie voor in huis.

 

Pinterest DIY ideetjes

bron

10. Donut zonnebril
Dit moet ik echt maken voordat de zomer begint! Gelukkig heb ik nog wel even en liggen bij de meeste winkels de zonnebrillen al in de schappen. Mocht ik deze gemaakt hebben dan wil ik die zonnebril gebruiken voor een nieuwe profielfoto (en natuurlijk met een donut in mijn hand van Dunkin’ Donuts, er zitten er al 2 in Amsterdam!).

 

 

Genoeg leuke ideetjes dus! Dus als je je mocht vervelen, vergeet dan zeker mijn lijstje met ideetjes niet 😉
En hierbij geef ik mezelf gewoon een kleine challenge; ik moet minstens één van deze DIY ideetjes hebben gedaan voor de zomer begint! Anders blijf ik maar met de ideeën zitten en komt er niks van. Voelt ook niet goed omdat ik gewoon weer wat vaker creatieve dingen wil doen. 
Welke DIY zou jij graag willen maken (hoeft niet per se van dit lijstje te zijn)?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

12 reacties op “10 Pinterest DIY ideetjes”

 1. Els schreef:

  Die tic tac doosjes met lintjes is echt iets voor mij!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Leuk hè?! Ze lijken me zo handig 🙂

 2. Dalinka schreef:

  Oooh die schelpenketting. Zo mooi! Ik zou hem zelf alleen nooit zo mooi kunnen maken haha. Die schaal vind ik ook tof. Ik vind mozaiken leuk om te doen.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik heb gelukkig het materiaal al in huis, nu alleen nog de handeling haha :’)

 3. Anke schreef:

  Die schelpenslinger is echt té leuk! X

  1. DinjaDONUT schreef:

   Vind ik nou ook! 🙂

 4. Lesley schreef:

  Wat super leuk! Die pom pom slinger is heel gaaf en die eerste Schelpen DIY (kaarsen) ook ! Dat is wel iets leuks om zelf een keer te gaan maken.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik vond die pom pom slinger er zo leuk uit zien, die moest wel gewoon bij het lijstje 🙂

 5. Mira schreef:

  Die schelpenkaarsjes zijn leuk! Ik neem mezelf ook altijd bergen DIY’s voor maar tot op heden heb ik er 0 uitgevoerd hihi, tijd voor verandering!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Erg is dat hè?! Maar inderdaad, tijd voor verandering!

 6. Esmee schreef:

  Toen ik die ketting zag dacht ik ook meteen aan een toffe zeemeerminoutfit. Dat zou zo gaaf zijn! Echt heel leuk al die ideetjes met schelpjes, brengt me meteen in de zomerstemming. DIE DONUT HOED, hoe leuk is dat! Als ik ergens een goedkope stro-hoed op de kop weet te tikken ga ik dat sowieso maken. Die is echt tè leuk!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Jaaa! Daar dacht ik dus ook aan 🙂
   Mocht je ooit zo’n stro-hoed ergens zien, laat het me (ALSJEBLIEFT) even weten! Ik moet en zal een donut hoed hebben.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.