zOMG [PC]

Gaia zOMG

 

Al sinds de zomer van 2008 ben ik lid van het sociale netwerk GaiaOnline. Een netwerk gebaseerd op anime en manga, de reden waarom ik toen lid wilde worden. De avatars aankleden vond ik in het begin het leukste om te doen, totdat er een online spel kwam: zOMG. Het spel heeft 6 jaar online gestaan en ik heb er veel uren ingestoken, maar in 2014 was het spel niet meer te spelen. Veel mensen boos – natuurlijk – maar sommige hadden nog hoop dat het weer online zou komen. En inderdaad, in maart is het spel weer online gekomen en ben ik weer dagelijks te vinden op GaiaOnline. 
Vandaag vertel ik jullie meer over het spel zOMG…

 

Gaia zOMG

GaiaOnline

Om eerst even te beginnen bij GaiaOnline. Je moet namelijk wel een account hebben om het spel te kunnen spelen! Zodra je een account hebt aangemaakt kan je je avatar veranderen, berichten plaatsen in het forum, spullen kopen (met virtueel geld) voor je avatar en spelletjes spelen. Er is dus nog een hoop meer te doen dan alleen zOMG, alleen aangezien het spel weer te spelen is sinds deze maand vond ik het leuk om het spel in de spotlight te zetten.  Het virtuele geld kan je trouwens ook verdienen door zOMG te spelen. Maar daar kom ik nog op terug.

 

Gaia zOMG

De taken waar ik momenteel mee bezig ben.

Wat het precies is

zOMG is een MMORPG wat je in de browser speelt. Dus je hoeft helemaal niks te downloaden. Het is alleen wel erg handig als je een snelle internetverbinding hebt. Vroeger had ik dat niet en liep bij mij het spel nog wel eens vast. Je kiest van tevoren een server uit en zo kan je online met andere spelers beginnen aan het spel.
De bedoeling is dat je quests voltooid, dit zijn verschillende soorten taken. Van locaties bezoeken tot monstertjes doden. Door deze taken uit te voeren krijg je beloningen. Dit kunnen hoge geld bedragen zijn (virtueel geld), Charge Orbs of andere items. Dit kan je ook soms verdienen als je wat monstertjes verslaat. 

 

Gaia zOMG

Maar hoe?

De vraag is nu wel, hoe versla je die monsters dan? Met ringen…
En niet zomaar ringen, deze ringen bevatten speciale krachten. Je krijgt niet zomaar deze ringen, maar – als ik het me goed herinner – krijg je in het begin van het spel één ring cadeau. Hiermee kan je dus beginnen om monstertjes te verslaan. De ringen die je kan gebruiken om monstertjes te doden kunnen de kracht bevatten van een zwaard, ninja sterren of zelfs vuurregen. Maar je hebt niet alleen maar ringen om een gevecht aan te gaan, er zijn ook ringen met de kracht om jezelf weer te genezen want door te vechten kan je ook zelf geraakt worden door die monsters! 

 

Je kan tijdens het spel 8 ringen met je mee dragen, en daarnaast kan je er genoeg verzamelen die je later nog kan omwisselen. Aan ruimte totaal geen gebrek! Zelf wissel ik de ringen die ik niet hoef altijd om in Charge Orbs, want door die Charge Orbs kan je je ringen upgraden. En doordat je de ringen upgradet gaat je level ook omhoog. Het werkt dus niet met experience points (wat je vaak ziet in deze genre games) maar door je ringen te upgraden. De ringen kan je trouwens ook verdienen door monsters te verslaan. De kans is klein maar hij is er! 

 

Gaia zOMG

Je leven

Er zit alleen wel een klein nadeel aan de ringen, elke keer als je een ring gebruikt verbruik je ook gelijk een beetje ‘Stamina’ oftewel uithoudingsvermogen. Zodra deze leeg is kan je geen ringen gebruiken. Dus zorg ervoor dat je slim je uithoudingsvermogen gebruikt en ga niet achter elkaar monsters verslaan.
De ‘Stamina’ meter raakt weer vol als je een tijdje niks doet en dat gaat sneller als je erbij gaat zitten. Het is alleen wel gevaarlijk als je niks doet of zit in een gebied met monstertjes. Deze zullen je aanvallen als je dichtbij zit. En als we het nu toch hebben over die aanvallen, daar heb je ook een meter voor. De ‘Health’ meter laat zien hoeveel je nog ‘in leven’ bent en of je misschien beter even een veilig plekje kan opzoeken. De ‘Health’ meter kan ook weer worden bijgevuld als je een tijdje gaat zitten. Maar je hebt er ook een ring voor die zorgt dat de meter sneller vol raakt. 
Als de meter leeg is dan ben je niet gelijk dood, maar ben je ‘Dazed’ oftewel uitgeteld/ versuft. Je kan dan alleen maar rondlopen en verder helemaal niks. Als je geluk hebt kan een medespeler je weer een oppepper geven door zijn of haar ring te gebruiken. Maar als er geen medespeler in de buurt is dan kan je ook terug gaan naar de ‘Null Chamber’. Dit gaat automatisch nadat je de knop hebt ingedrukt dat je kan ‘wakker worden’ in de Null Chamber.

 

Gaia zOMG

Null Chamber

Nu we het daar toch over hebben, dat is gewoon iets dat ik niet in één zin kan uitleggen. 
Kijk het spel heeft meerdere gebieden, allemaal met hun eigen level qua monstertjes. Om door deze gebieden te reizen kan je natuurlijk gewoon lopen maar als je lui bent of je moet gewoon even snel naar een bepaald gebied toe dan kan dat ook door via de Null Chamber te reizen dit gaat namelijk veel sneller. Deze kamer is niet alleen handig om te reizen maar hier kan je ook je ringen upgraden, je level veranderen (in het spel zelf kan je je level altijd lager zetten maar alleen in de Null Chamber kan je het weer tot je eigen level omhoog brengen) en kan je dus weer ’tot leven komen’ nadat je uitgeteld bent door monstertjes. Een handig kamertje dat in het spel er gewoon uit ziet als een kristal. Klik hierop en je komt in de Null Chamber terecht.

 

 

Hier volgen nog wat in-game screenshots, zo krijg je nog beter een beeld van het spel.

Gaia zOMGHier begint het spel, je kiest namelijk eerst een server.

 

Gaia zOMGIk zorg altijd dat ik mijn spel eindig in Barton Town, zodat ik hier de volgende keer ook begin. Hier laad je ‘Ghi’ meter op die zorgt voor een extra boost. Zo krijg je hogere rewards en versnelt het proces van je Health meter. Deze Ghi meter raakt op zodra je uit Barton Town loopt, daarom zorg ik er altijd voor dat ik daar weer snel terug kan gaan zodat ik vaak een extra boost heb.

 

Gaia zOMGDit is de navigator. Zo kan je zien in welk gebied je zit (geel stipje), waar er quest zijn waar je mee bezig bent of die je kan aannemen (rode vlaggetjes) en zie je ook domino steentjes, deze geven aan waar je nog langs kan gaan voor een dagelijkse beloning.

 

Gaia zOMGEn hier even in actie: ik probeer wat Kokeshi Dolls te verslaan door mijn zwaardachtige ring te gebruiken. Ik ben momenteel bezig aan een quest waarbij ik deze monstertjes moet verslaan.

 

Gaia zOMGIn dit gebied ben ik nog niet zo vaak geweest en werd ik wel even bang van die monstertjes met speren. Gelukkig vielen ze mij en mijn medespeler (met het regenbooghaar) niet aan!

 

 

Verder is er nog genoeg over te vertellen maar het beste is gewoon als je het zelf gaat spelen (nee ik wil je niet opdringen maar zo kom je gewoon sneller achter de gameplay enzo). Mocht je een account aanmaken of heb je nog een account, voeg mij dan zeker toe – ik heet natuurlijk DinjaDONUT – dat zou ik leuk vinden! 
Koop jij liever een spel of vind je het niet erg om zo’n browser game te spelen?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “zOMG [PC]”

  1. Els schreef:

    Vroeger was dit echt iets voor mij. Nu speel ik eigenlijk nooit meer een spelletje. Veel plezier!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.